Citeva intrebari

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
duta

Citeva intrebari

Post by duta »

Salut,am descoperit de ceva vreme acest forum si sint foarte incintat asa ca am citeva intrebari pentru cei care au ceva idee de legislatia din Romania.In prezent locuiesc in statul Colorado in USA unde pot detine legal toate armele de foc care se comercializeaza pe piata asa ca am cumparat citeva am doua pistoale walther P22 de.22 si P99QA de 9mm mai am o pusca Ruger 10/22 semi automata de .22LR aceste arme le folosesc doar pentru distractie in poligoane special amenajate. In vara planuiesc sa revin in tara.Stie cineva ce sanse am sa aduc cu mine aceste arme? Cred ca nu prea multe cel putin pistoalele dar sint curios daca pot aduce pustile pentru ca planuiesc sa cumpar inca una ceva de la walter G22 este doar 349$ nu cum ajunge in Romania aproape 1000$. Se obtine greu un permis de arma in Romania? P.S. inca mai am cetatenia romana. Thanks!!
Luciano

Post by Luciano »

Legislatia in Romania este greoaie, incilcita si piedicile ce apar pe parcurs fac multa lume sa renunte, acesta fiind si scopul Legii de fapt...

Variantele ar fi:

Poti deveni colectionar de arme letale si atunci poti detine arme cu glont ( arme letale) inclusiv pistoale ( arme letale scurte ).
Partea mai putin placuta este ca trebuie sa ceri autorizatie de la Politie, de fiecare data, pentru a putea merge cu armele in poligon la TIR.
Aceasta pare cea mai simpla varianta.

Alta varianta ar fi sa te faci vinator, la rindul ei are doua variante in functie de permis ul de arma: de detinere sau port si detinere.
Din pacate aceasta varianta NU iti permite sa detii arme letale scurte - pistoale - si necesita cheltuieli suplimentare, anuale, privind cotizatia la Asociatia de Vinatoare.

In ambele cazuri trebuie sa promovezi un Curs de Arme - autorizat in Ro, si sa rezolvi o gramada impresionanta de alte acte.

Daca ai cetatenie Americana poti veni cu armele tale detinute legal ( doar pusti ) daca obtii autorizatia din partea autoritatilor Romane reprezentate in USA - Ambasada, trebuie sa le ceri lor autorizarea care ti se va elibera dupa ce dosarul tau in Ro va fi verificat si re-verificat...

Iti recomand sa cauti legea 295/2004 si H.G. 130/2005 si vei avea toate detaliile.

p.s.
As dori parerea ta privind Walther P.22 si G.22, acestea sunt armele pe care mi le doresc si eu ptr TIR...
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Guest

Post by Guest »

Daca planuiesti sa revii definitiv in tara, adu-le, esti scutit si de taxe vamale, si fa-te colectionar. Nu crede motivarile lor daca te vor indemna sa renunti la pistoale, ai voie sa le detii legal la colectie,oricate hartzoage ai avea de facut, deoarece au valoare sentimentala :wink: .
PS Citeste si forumurile de la
www.vinatorul.ro
www.anda.org.ro
www.gunpowder.ro
www.airguns.ro
duta

duta

Post by duta »

Multumesc pentru raspuns.
duta

Post by duta »

Am uitat eu sint din Craiova,tu banuiesc ca esti din Timisoara,verifica pm.
Post Reply