Prima zapada

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
george_ciprian

Prima zapada

Post by george_ciprian »

Prima zapada! Cum v-a mers la prima vanatoare pe zapada?
Klauss

destul de bine

Post by Klauss »

Salutare.
Dupa o duminica de stat pe margine dincauza ploii mi-am luat revansa .... am vinat iepuri si simbata si duminica.
Simbata prin amabilitatea unor colegi de la o grupa vecina si duminica la grupa mea.
A nins si a inghetat putin ... iepuri cam putini fatza de asteptari. Simbata s-au impuscat 12 din care 3 eu, duminica s-au impuscat 8 din care 5 eu.
Evident ca m-am simtit bine, am facut iepuri si pt colegii de vinatoare.
O apreciere ... pt Marius: RC JK6 marime 0 merita toata lauda. De mult timp nu am tras cu un cartus original atit de bun la medie si scurta distanta. Si simbata si duminca din cei 8 iepuri impuscati 7 dintre ei au cazut in primul foc(nici nu s-au mai miscat). M-au uns la inima cartusele astea. Toata stima Marius. Am avut ocazia sa il testez si la -5 grade si la 0 grade . Corectie minima sau mai bine zis deloc pe tinta , distante de tragere intre 15 si 40 metri. Iepuri in toate unghiurile posibile inclusiv la fuga puternica. Peste 40 metri nu am tras.

Toate bune . Voi ce planuri aveti pentru simbata si duminica asta?
chriss_hunter29

Post by chriss_hunter29 »

am si eu o intrebare pt klauss de fapt doua:( de cand esti vanator si ce arma ai?
arrow
Site Admin

Re: Prima zapada

Post by arrow »

george_ciprian wrote:Prima zapada! Cum v-a mers la prima vanatoare pe zapada?
Noi prin sud, mai asteptam zapada.
arrow
Site Admin

Re: destul de bine

Post by arrow »

Klauss wrote:Salutare.
Dupa o duminica de stat pe margine dincauza ploii mi-am luat revansa .... am vinat iepuri si simbata si duminica.
Simbata prin amabilitatea unor colegi de la o grupa vecina si duminica la grupa mea.
A nins si a inghetat putin ... iepuri cam putini fatza de asteptari. Simbata s-au impuscat 12 din care 3 eu, duminica s-au impuscat 8 din care 5 eu.
Evident ca m-am simtit bine, am facut iepuri si pt colegii de vinatoare.
O apreciere ... pt Marius: RC JK6 marime 0 merita toata lauda. De mult timp nu am tras cu un cartus original atit de bun la medie si scurta distanta. Si simbata si duminca din cei 8 iepuri impuscati 7 dintre ei au cazut in primul foc(nici nu s-au mai miscat). M-au uns la inima cartusele astea. Toata stima Marius. Am avut ocazia sa il testez si la -5 grade si la 0 grade . Corectie minima sau mai bine zis deloc pe tinta , distante de tragere intre 15 si 40 metri. Iepuri in toate unghiurile posibile inclusiv la fuga puternica. Peste 40 metri nu am tras.

Toate bune . Voi ce planuri aveti pentru simbata si duminica asta?
Klauss,
Le-ai cam luat caimacul colegilor :wink: .
Multumesc pentru aprecieri.
Marius
george_ciprian

Post by george_ciprian »

Acum ca s-a topit asta, o asteptam cu nerabdare pe urmatoarea.
Bravo Klauss, se pare ca esti un tragator de elita.Dar spune drept ceva mistreti, caprioare nu au fost?
Klauss

arma si vinatoare

Post by Klauss »

chriss_hunter29 wrote:am si eu o intrebare pt klauss de fapt doua:( de cand esti vanator si ce arma ai?
Din '97. Am facut mai bine de 1 an stagiu inainte(am mers cu vinatorii la goane). Mi-a placut .. asta e!
Am un bock italian de 12 camera magnum 76, lungime tevi 71, ejectoare puternice, 5 socuri interschimbabile(de la 1 la 5, 1 full, 5 cilindru), gravat pe bascula. Am mai avut inainte 2 semiautomate Franchi. Efectiv le-am vindut pentru ca ma mustra constiinta sa trag 3 cartuse cind cel de linga mine avea doar 2 la dispozitie.

Bock-ul meu face anul asta 2 ani, am luat-o de noua. Pe cine intereseaza ... va fi de vinzare in ianuarie, starea ei este f.buna-urme normale de folosire. Am impuscat cu ea si iepure si vulpe dar si lup si mistret. Mistret de 150 kg care a cazut dupa 50 metri dupa ce a luat focul. Mi-a adus multe satisfactii dar ..... vreau ceva nou, un 20 pentru cimp. Sau schimb cu mixta daca intereseaza pe cineva.
Post Reply