Schimbare destinatie arma
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Schimbare destinatie arma
Pe scurt ,el vanator,vinde o arma semi.automata lisa. Eu,detinator atestat instructor in poligonul de tragere,vreau sa o cumpar. Pe tir sportiv,evident. Cine ,cum si unde schimbam destinatia armei.Ma refer cand facem tranzactia la armurier,ca la trecerea in permis este clar. Dar ma intrebam daca el o depune la armurier cu destinatia vanatoare,doar asa o are pe permis,eu pot sa o cumpar cu o autorizatie pentru arma lunga de tir ? Multumesc anticipat.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
Re: Schimbare destinatie arma
el,detinatorul,va trebui sa faca o cerere la AEST-ul de care apartine,catre comandant,in care sa solicite schimbarea destinatiei acelei arme.
asa am procedat si eu candva cu schimbarea destinatiei unor arme. alta modalitate nu exista. dupa aprobare,cei de la serviciul arme procedeaza la modificarea in RNA registrul national...etc, acolo sunt trecute absolut toate armele cu destinatii si alte date iar modificarile se fac in urma unor cereri si respectiv aprobarea lor.
bafta!
ps. armurierii nu au dreptul sa schimbe destinatia armelor...le intra o arma pe colectie,de ex, doar asa o vand
una de vanatoare,doar pe vanatoare,si tot asa.
asa am procedat si eu candva cu schimbarea destinatiei unor arme. alta modalitate nu exista. dupa aprobare,cei de la serviciul arme procedeaza la modificarea in RNA registrul national...etc, acolo sunt trecute absolut toate armele cu destinatii si alte date iar modificarile se fac in urma unor cereri si respectiv aprobarea lor.
bafta!
ps. armurierii nu au dreptul sa schimbe destinatia armelor...le intra o arma pe colectie,de ex, doar asa o vand
una de vanatoare,doar pe vanatoare,si tot asa.
Ca sa elimin orice dubiu : proprietarul depune arma la armurier,face o cerere catre AEST prin care cere schimbarea destinatiei. Am inteles bine ?
dc sa o depuna? o depune in momentul in care ii este aprobata schimbarea destinatiei...impropriu spus depune,cand primeste hartia de la aest cu instiintarea ca destinatia a fost schimbata,mergeti la armurier cu arma+aprobarea si faceti tranzactia.
a depune in custodie o arma la armurier costa
are alte motive pt a o depune la armurier?
sa mearga sa faca cererea,ca-i posibil sa dureze...
a depune in custodie o arma la armurier costa
are alte motive pt a o depune la armurier?
sa mearga sa faca cererea,ca-i posibil sa dureze...
Pai cam are motive sa o depuna la armurier. Daca prin absurd,politia ii aproba schimbarea destinatiei armei ,cat timp el se afla in posesia ei,este in ilegalitate deoarece el nu are calitatea de antrenor,instructor,etc. Si oricum,la schimbarea destinatiei armei,trebuie dovedita calitatea proprietarului,vanator,antrenor,militar,depinde de destinatie. La fel cum nici eu nu pot schimba destinatia unei arme lugi de tir in arma cu destinatia colectie,atata timp cat eu nu detin un certificat de colectionar.
dpdv legal cam asa ar fi
....dar este un non sens,arma in sine tot o detine,indiferent ca se va schimba destinatia acesteia(acesta este un lucru care se va efectua ulterior,si nu in momentul obtinerii aprobarii) in cerere se va specifica motivul transformarii din vanatoare in tir, este o chestiune de timp in care respectivul se ''debaraseaza'' de arma. scrie undeva in lege ca la schimbarea destinatiei unei arme trebuie s-o ai depusa la armurier? de fapt si de drept tot a ta este pana in momentul efectuarii tranzactiei. schimbarea destinatiei se va face si opera in RNA odata cu ,si numai dupa efectuarea tranzactiei,adica dupe ce tu o cumperi si mergi la ei sa ti-o treaca in permis,intelegi cum sta treaba?
teoretic, in ziua in care isi ridica hartia aprobata de le arme,face si tranzactia.
asa am dus si eu la armurier diverse arme de colectie pe care le scoti din casa doar cu aprobare...am sunat la aest si am comunicat ca doresc sa merg cu cutare arma la armurier,fie pentru vanzare ,fie pentru alte treburi.
mi-au raspuns ca nu stau ei sa-mi faca hartii pentru o simpla depunere la un armurier,care ,ulterior,confirma cele spuse de mine
excesul de zel inseamna prostie si nu aplicarea ad literam a legii.
oricum,daca obtine aprobarea,o depune la armurier si nu incalca nicio prevedere legala...dar sa o depuna pana obtine aprobarea,nu are de ce.
teoretic, in ziua in care isi ridica hartia aprobata de le arme,face si tranzactia.
asa am dus si eu la armurier diverse arme de colectie pe care le scoti din casa doar cu aprobare...am sunat la aest si am comunicat ca doresc sa merg cu cutare arma la armurier,fie pentru vanzare ,fie pentru alte treburi.
mi-au raspuns ca nu stau ei sa-mi faca hartii pentru o simpla depunere la un armurier,care ,ulterior,confirma cele spuse de mine
excesul de zel inseamna prostie si nu aplicarea ad literam a legii.
oricum,daca obtine aprobarea,o depune la armurier si nu incalca nicio prevedere legala...dar sa o depuna pana obtine aprobarea,nu are de ce.
Art. 46
-
Schimbarea destinaţiei armei în permisul de armă, fără efectuarea vreunei modificări tehnice a acesteia, poate fi permisă de organulde poliţie competent, la cererea titularului, numai în condiţiile autorizării solicitantului pentru deţinere sau, după caz, port şi folosire a armei în scopul corespunzător noii destinaţii, în conformitate cu prevederile art. 5 şi 6.
Art.5
g)după caz, unul din următoarele documente,care atestă una din calităţile prevăzute la art. 13 din Lege;
i) permis de vânătoare, în original şi în copie, în cazul armelor cu destinaţia vânătoare....etc
ii) diplomă sau carnet de antrenor de tir, eliberat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret,
sau atestat de instructor în poligonul de tragere, în cazul armelor cu destinaţia tir...etc
iii) legitimaţie de sportiv de tir...etc
iv) .....
v) atestat de colecţionar precum şi, după caz, adeverinţă eliberată de o asociaţie de colecţionari,legal constituită în România....etc
Art 6 se refera la termene,indeplinirea conditiilor de pastrare,etc.
Asadar,conform normelor metodologice de aplicare a L295.04, politia nu poate aproba schimbarea destinatia armei de vanatoare in destinatia tir sportiv deoarece vanzatorul nu are calitatea de instructor,antrenor sau sportiv,iar cererea de schimbare a destinatiei conform art 46 cu trimitere la art.5 trebuie insotita de dovada calitatii detinatorului. In lege scrie ca politia autorizeaza schimbarea destinatiei pentru port si folosire respectiv detinere,nu pentru vanzare. De aceea ma gandeam ca exista o procedura standard prin care se poate face tranzactia respectiva. Altfel inseamna ca arma aia va avea destinatia vanatoare pana la adanci batraneti sau va da de un proprietar care are ambele calitati,de vanator,respectiv instructor tir. Cum naiba fac ?
-
Schimbarea destinaţiei armei în permisul de armă, fără efectuarea vreunei modificări tehnice a acesteia, poate fi permisă de organulde poliţie competent, la cererea titularului, numai în condiţiile autorizării solicitantului pentru deţinere sau, după caz, port şi folosire a armei în scopul corespunzător noii destinaţii, în conformitate cu prevederile art. 5 şi 6.
Art.5
g)după caz, unul din următoarele documente,care atestă una din calităţile prevăzute la art. 13 din Lege;
i) permis de vânătoare, în original şi în copie, în cazul armelor cu destinaţia vânătoare....etc
ii) diplomă sau carnet de antrenor de tir, eliberat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret,
sau atestat de instructor în poligonul de tragere, în cazul armelor cu destinaţia tir...etc
iii) legitimaţie de sportiv de tir...etc
iv) .....
v) atestat de colecţionar precum şi, după caz, adeverinţă eliberată de o asociaţie de colecţionari,legal constituită în România....etc
Art 6 se refera la termene,indeplinirea conditiilor de pastrare,etc.
Asadar,conform normelor metodologice de aplicare a L295.04, politia nu poate aproba schimbarea destinatia armei de vanatoare in destinatia tir sportiv deoarece vanzatorul nu are calitatea de instructor,antrenor sau sportiv,iar cererea de schimbare a destinatiei conform art 46 cu trimitere la art.5 trebuie insotita de dovada calitatii detinatorului. In lege scrie ca politia autorizeaza schimbarea destinatiei pentru port si folosire respectiv detinere,nu pentru vanzare. De aceea ma gandeam ca exista o procedura standard prin care se poate face tranzactia respectiva. Altfel inseamna ca arma aia va avea destinatia vanatoare pana la adanci batraneti sau va da de un proprietar care are ambele calitati,de vanator,respectiv instructor tir. Cum naiba fac ?
Prin urmare,ma gandeam ca daca face o cerere catre AESP prin care spune ca a depus arma si vrea sa o puna la vanzare cu destinatia tir sportiv se pot rezolva lucrurile.Cei de la politie vor verifica daca se incadreaza arma in destinatia respectiva,arma practic si teoretic nu mai este in posesia lui si nici nu o mai poate lua inapoi pe noua destinatie,asa ca politia,teoretic, ar trebui sa fie de acord. El va avea doar titlul de proprietate asupra armei asadar suntem amandoi in legalitate. Mi se pare mie sau este cam complicat ?
cel mai elocvent raspun il primesti de la aest...
cineva a dorit sa cumpere de la mine, arme aflate pe colectie,el nefiind colectionar(le dorea pe panoplie)
prima data s-au balbait ca nu stiau cum sa procedeze dpdv legal...e grele astea cu legili
pana la urma am gasit o persoana din cadrul serviciului care a stiut cursul legal ce trebuie urmat.
cat a fost de exact in litera legii si a metodologiei de aplicare,putin ma intereseaza...e bine ca am putut face transformare si rezolva tranzactia.
ideea e urmatoarea....cum zic ei,asa procedati
unii se cam feresc de facut hartii,dar poate gasiti unul destupat la minte
apropo,ce doresti sa-ti iei???
cineva a dorit sa cumpere de la mine, arme aflate pe colectie,el nefiind colectionar(le dorea pe panoplie)
prima data s-au balbait ca nu stiau cum sa procedeze dpdv legal...e grele astea cu legili
pana la urma am gasit o persoana din cadrul serviciului care a stiut cursul legal ce trebuie urmat.
cat a fost de exact in litera legii si a metodologiei de aplicare,putin ma intereseaza...e bine ca am putut face transformare si rezolva tranzactia.
ideea e urmatoarea....cum zic ei,asa procedati
apropo,ce doresti sa-ti iei???
No,ma gandeam ca o fi vre.un vanator care stie ceva despre procedura asta,de aceea am postat aici. Asta este. Vreau sa iau un Benelli M2.
aha,interesanta arma...intra pe forumurile de vanatoare,sunt vreo doua foarte active si vezi ca poate sare vreun iepure norocos.
mai sunt si armurieri pe acolo si te pot indruma sau te pot ajuta sa-ti comanzi una.
userul ''violiv'' te poate lamuri cu chestiuni tehnice si poate iti gasesti ceva mai pe masura destinatiei de tir.
intreaba si ti-se va raspunde
mai sunt si armurieri pe acolo si te pot indruma sau te pot ajuta sa-ti comanzi una.
userul ''violiv'' te poate lamuri cu chestiuni tehnice si poate iti gasesti ceva mai pe masura destinatiei de tir.
intreaba si ti-se va raspunde
pe aici nu prea gasesti vanatori....doar scursuri ca minesBogdan wrote:No,ma gandeam ca o fi vre.un vanator care stie ceva despre procedura asta,de aceea am postat aici. Asta este. Vreau sa iau un Benelli M2.
No hai ca stricam topicul si ne dau vanatorii afara. Oricum,multumesc pentru straduinta !
Schimbarea destinatiei unei arme se poate face in 2 feluri :
1. Proprietarul, doar daca are calitatea prevazuta de lege pentru a detine arme din noua destiantie a armei.
2. Proprietarul vinde arma la o armurarie, iar armurierul face cerere pentru schimbarea destinatiei, dupa care poate s-o vanda ...
Pacat ca doar la noi exista arme cu destinatie ...
Ce, nu se poate face tir cu arme de vanatoare, etc. ?
1. Proprietarul, doar daca are calitatea prevazuta de lege pentru a detine arme din noua destiantie a armei.
2. Proprietarul vinde arma la o armurarie, iar armurierul face cerere pentru schimbarea destinatiei, dupa care poate s-o vanda ...
Pacat ca doar la noi exista arme cu destinatie ...
Ce, nu se poate face tir cu arme de vanatoare, etc. ?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Ba da,poti participa la concursuri de tir cu arma de vanatoare. Nu poti participa la vanatoare cu arma de tir. Care are destinatiaia tir sportiv.