As vrea sa-mi cumpar un pistol cu glont si am tot intrebat pe la magazinele care vind in ce conditii se poate cumpara si toti imi spun sa citesc legislatia si nimic mai mult.
Din legislatie daca am interpretat-o corect se pare ca nu pot sa-mi iau o arma letala deoarece nu sunt magistrat, politist sau cadru militar.
Rog sa-mi spuna cineva care stie ....pot sa-mi iau autorizatie de port arma in conditiile in care sunt persoana fizica?
Achizitie Pistol cu Glont
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Safe&Sound
Re: Achizitie Pistol cu Glont
V-a fost indicata lecturarea legii 295/2004 cu modificarile ei ulterioare pentru ca acolo (art. 14) sunt enumerate categoriile socio-profesionale privilegiate ce pot detine si folosi arme scurte letale pentru aparare si paza (pistoale cu glont).
Stiu bine ca aceasta prevedere legala incalca principiul constitutional al egalitatii in drepturi si pe cel al egalitatii in fata legii pentru cetatenii romani insa asa cum probabil ati observat deja, asta e tara, astia-s legiutorii, cu astia defilam!
In calitate de "simplu civil" pentru ca nu va incadrati in nici una din categoriile discriminatoriu enumerate in lege, nu veti primi drept de port si folosinta pentru pistol cu glont. Puteti insa sa deveniti colectionar de arme iar in aceasta calitate, indeplinind toate conditiile legale, veti putea detine arme de foc letale, chiar si scurte(pistoale/revolvere). Subliniez posibilitatea detinerii pentru a nu se confunda cu posibilitatea portului. Arma detinuta in calitate de colectionar poate fi folosita pentru aparare doar in perimetrul proprietatii detinatorului si doar in conditiile legitimei aparari si ale starii de necesitate sau poate fi folosita doar in poligoane amenajate cu aprobarea prealabila a serviciului arme in raza caruia locuieste colectionarul.
Trebuie insa sa stiti ca procesul obtinerii atestatului de colectionar de arme este unul laborios si consumator de timp si nervi dar daca nu va aflati intr-unul din cazurile de incompatibilitate cu statutul de colectionar prevazute in lege (in principiu trebuie sa fiti fizic/psihic sanatos si fara probleme cu legea penala) si daca va inarmati cu rabdare si actionati cu persuasiune si perseverenta veti reusi la un moment dat sa detineti o arma (sau mai multe) de foc asa cum va doriti, sau ma rog, aproape asa cum va doriti pentru ca armele inscrise la categoria "colectie" trebuie sa respecte niste cerinte legale.
Stiu bine ca aceasta prevedere legala incalca principiul constitutional al egalitatii in drepturi si pe cel al egalitatii in fata legii pentru cetatenii romani insa asa cum probabil ati observat deja, asta e tara, astia-s legiutorii, cu astia defilam!
In calitate de "simplu civil" pentru ca nu va incadrati in nici una din categoriile discriminatoriu enumerate in lege, nu veti primi drept de port si folosinta pentru pistol cu glont. Puteti insa sa deveniti colectionar de arme iar in aceasta calitate, indeplinind toate conditiile legale, veti putea detine arme de foc letale, chiar si scurte(pistoale/revolvere). Subliniez posibilitatea detinerii pentru a nu se confunda cu posibilitatea portului. Arma detinuta in calitate de colectionar poate fi folosita pentru aparare doar in perimetrul proprietatii detinatorului si doar in conditiile legitimei aparari si ale starii de necesitate sau poate fi folosita doar in poligoane amenajate cu aprobarea prealabila a serviciului arme in raza caruia locuieste colectionarul.
Trebuie insa sa stiti ca procesul obtinerii atestatului de colectionar de arme este unul laborios si consumator de timp si nervi dar daca nu va aflati intr-unul din cazurile de incompatibilitate cu statutul de colectionar prevazute in lege (in principiu trebuie sa fiti fizic/psihic sanatos si fara probleme cu legea penala) si daca va inarmati cu rabdare si actionati cu persuasiune si perseverenta veti reusi la un moment dat sa detineti o arma (sau mai multe) de foc asa cum va doriti, sau ma rog, aproape asa cum va doriti pentru ca armele inscrise la categoria "colectie" trebuie sa respecte niste cerinte legale.
Multumesc frumos de raspuns....va mai intreb un lucru...care ar fi pasiii sa devin colectionar..nu am avut probleme cu legea niciodata, am cazierul curat sunt apt atit psihic cit si fizic.
Multumesc
Multumesc
-
Safe&Sound
Primul pas este sa studiati legea 295/2004 cu modificarile ulterioare cu mare atrentie la partile unde se face vorbire despre colectionarii de arme, procurarea, detinerea si pastrarea armelor iar apoi sa gasiti o asociatie de colectionari de arme legal constituita, in randurile careia sa fiti primit. Dupa ce deveniti membru al acelei asociatii, mergeti in audienta la Serviciul Arme Explozibili si Substante Periculoase din cadrul politiei judetene sau a capitalei(dupa caz) unde cereti sa vi se comunice lista cu acte necesare pentru obtinerea atestatului de colectionar. Ideal ar fi fost ca in anterior dv sa fi detinut arme de foc dar aceasta nefiind o cerinta legala nu cred ca va va impiedica sa deveniti colectionar faptul ca nu ati mai detinut arme.
Succes!
Succes!
Last edited by Safe&Sound on Sun Sep 02, 2012 2:50 pm, edited 1 time in total.
Chiar si ca posesor de neletala (in cazul meu de Fort 14 R bila de cauciuc 9mm) se poate obtine relativ usor atestat de colectionar si tot ajutorul celor de la Serviciul arme si munitii. am vb asta direct cu cei de la aest care se ocupa de dosarul meu..
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5