Binoclu
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Binoclu
Buna ziua. Deoarece a inceput observatia la caprior, vreau sa cumpar un binoclu insa nu pot sa ma hoatarasc intre Bushnell Elite 10x42 si Zeiss Conquest 10x30T. Stiu ca firma Zeiss sta mai bine la partea optica dar cred ca diametrul lentilei de 30 mm este cam mic pentru observatii mai ales in padure. De asemenea as vrea sa va intreb daca Bushnell-ul specificat are suporti pt curea deoarece nu se aminteste si nu se vad in imaginea oferita de Arrow. Va rog sa-mi spuneti ce ati alege dumneavoastra dintre cele doua pentru padure. Va multumesc.
Re: Binoclu
Intre timp am primit oferta de la IOR pt un binoclu 10x50 la un pret apropiat de Bushnell respectiv 1750 lei asa ca alegerea se compica deoarece am de ales intre 3 binocluri.Sunt complet derutat
Subscriu. Am auzit numai de bine despre IOR şi cu care m-am jucat eu erau foarte faine. Eu aş întreba şi pe vinatorul.ro înainte de-a cumpăralulux wrote:IOR, fara discutie!!!!
binoclul, acolo-s mai mulţi useri care intră des şi ştiu multe despre dipozitive optice.
Am intrebat si pe vanatoare.ro iar tatal aparatelor optice, Tranan mi-a recomandat Zeiss pt timp de zi. IOR are greutate cam mare, iar prin munte e greu de carat. Cred ca "batalia" se vada intre Bushnell si Zeiss.
Buna ziua.lutzy wrote:Buna ziua. Deoarece a inceput observatia la caprior, vreau sa cumpar un binoclu insa nu pot sa ma hoatarasc intre Bushnell Elite 10x42 si Zeiss Conquest 10x30T. Stiu ca firma Zeiss sta mai bine la partea optica dar cred ca diametrul lentilei de 30 mm este cam mic pentru observatii mai ales in padure. De asemenea as vrea sa va intreb daca Bushnell-ul specificat are suporti pt curea deoarece nu se aminteste si nu se vad in imaginea oferita de Arrow. Va rog sa-mi spuneti ce ati alege dumneavoastra dintre cele doua pentru padure. Va multumesc.
Toate binoclurile Bushnell au curea. Este adevarat ca nu apar in poza. In ceea ce priveste alegerea modelului este relativ usor. Depinde doar de bugetul care doriti sa-l alocati. Va trebuie varianta cu obiectiv mare. Ce este important si trebuie sa va informati bine in momentul alegerii este despre tratamentul aplicat lentilelor si prismelor. Este important pentru a avea o imagine de calitate. Si m-as uita la seria Trophy XLT unde as alege unul cu obiectiv mai mare decat cel specificat de dumneavoastra.
Daca dispuneti de un buget mai mare m-as orienta catre un Zeiss.
M-am decis asupra lui Bushnell Elite 10x42 deoarece am luneta Elite 4200 care face toti banii. Zeiss in varianta cu diamnetrul lentilei de 42 e destul de scump, doar daca primesc vreo oferta de la Arrow tinand cont ca arma si luneta o am tot de aici. Cred ca luni voi suna la magazin pentru comanda si vineri sper sa intru in posesia aparatului. Multumesc de raspunsuri tuturor.