SEMIAUTOMATA MP153 12/76

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
madalin122582

SEMIAUTOMATA MP153 12/76

Post by madalin122582 »

Buna ziua,

Sunt vanator de 3 ani de zile si am vanat in tot acest timp cu un IJ Bock de cal 12 (nu stiu exact modelul dar stiu ca are cel putin 15 ani arma fiind donata de tatal meu). Un an de zile am facut economii am strans 2.000 de lei si m-am orientat catre o SEMIAUTOMATA MP153 12/76. Dupa ce am citit nenumarate forumuri, am cateva nelamuriri. Poate sunt intrebari ridicole pentru un cunoscator, dar as dori sa ma lamuriti si pe mine.
1. Nu stiu ce sunt acele socuri si nici rolul lor.
2. SEMIAUTOMATA MP153 12/76 MULTISOC, PAT LEMN (V.AMP153.12.76.M.W) poate trage cu orice cartuse de calibrul 12? Inclusiv breneke? Ma intereseaza o arma universala ce poate fi folosita la orice tip de vanat.
3. Pat-ul are o dimensiune standard? Se poate comanda cu o lungime a pat-ului mai mare?
4. REcomandati PAT de lemn sau Sintetic? Diferenta este doar de estetica sau si de functionalitate sau rezistenta? (greutate, calitate, etc)
5. Lungimea tevii este standard?

In speranta ca ma veti lamuri, va multumesc frumos !
Cu respect
radu.b

Re: SEMIAUTOMATA MP153 12/76

Post by radu.b »

madalin122582 wrote:Buna ziua,

Sunt vanator de 3 ani de zile si am vanat in tot acest timp cu un IJ Bock de cal 12 (nu stiu exact modelul dar stiu ca are cel putin 15 ani arma fiind donata de tatal meu). Un an de zile am facut economii am strans 2.000 de lei si m-am orientat catre o SEMIAUTOMATA MP153 12/76. Dupa ce am citit nenumarate forumuri, am cateva nelamuriri. Poate sunt intrebari ridicole pentru un cunoscator, dar as dori sa ma lamuriti si pe mine.
1. Nu stiu ce sunt acele socuri si nici rolul lor.
2. SEMIAUTOMATA MP153 12/76 MULTISOC, PAT LEMN (V.AMP153.12.76.M.W) poate trage cu orice cartuse de calibrul 12? Inclusiv breneke? Ma intereseaza o arma universala ce poate fi folosita la orice tip de vanat.
3. Pat-ul are o dimensiune standard? Se poate comanda cu o lungime a pat-ului mai mare?
4. REcomandati PAT de lemn sau Sintetic? Diferenta este doar de estetica sau si de functionalitate sau rezistenta? (greutate, calitate, etc)
5. Lungimea tevii este standard?

In speranta ca ma veti lamuri, va multumesc frumos !
Cu respect
Buna seara.
Raspund scurt.
1.Socurile sunt piese amovibile ce se pot monta in capatul tevii armei, pe interior sau in prelungirea acesteia avand scopul de a obtine grupaje imbunatatite functie de tipul tirului ce urmariti sa-l obtineti.Se poate trage inclusiv breneke dar pana la socul de 1/2 (daca nu gresesc).
2.Arma mentionata avand camera de 76 poate trage inclusiv cu cartuse magnum de calibrul 12.
3.La armele Baikal patul este standard dar acest lucru nu este neaparat inconvenient. Se poate ajusta relativ usor de catre un armurier priceput.
4.Depinde ce urmareste fiecare. Pentru un vanator care aspectul este pe planul doi si urmareste o arma ceva mai usoara si nepretentioasa la utilizare, atunci patul sintetic este un avantaj(rezistenta nu se ia in calcul).
5.Lungimea tevii nu este standard, poate fi de lungimi diferite dar la noi cea mai uzuala pentru o arma semiautomata este cea cu teava de 71(o sa o gasiti si la celelalte marci comercializate, cel mai des).
Cu respect.
madalin122582

Re: SEMIAUTOMATA MP153 12/76

Post by madalin122582 »

Va multumesc pentru raspuns!

Avand in vedere ca in zona Olteniei nu aveti magazin, o sa va fac cat de curand o vizita la Bucuresti.

O zi buna !
Post Reply