Curatare bascula

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
valex

Curatare bascula

Post by valex »

Am achizitinoat de curand aceasta arma:
As dori sa stiu cu ce as putea sa curat bascula de oxidare (in special gravurile) (cu bicarbonat, cu pasta de dinti? sau alta solutie speciala).
va multumesc
http://www.gunsinternational.com/detail ... ng=cid=113[[/url]
radu.b

Re: Curatare bascula

Post by radu.b »

valex wrote:Am achizitinoat de curand aceasta arma:
As dori sa stiu cu ce as putea sa curat bascula de oxidare (in special gravurile) (cu bicarbonat, cu pasta de dinti? sau alta solutie speciala).
va multumesc
http://www.gunsinternational.com/detail ... ng=cid=113[[/url]
Buna ziua.
Depinde cat de oxidata este arma. Daca stratul de rugina este supeficial folositi Ballistol cu toata increderea. Are proprietatea de a patrunde in oxid si sa ajute la indepartarea lui cu usurinta.
Daca arma este oxidata puternic puteti folosi solutia de curatat carburatoare (decarburol parca ii spune).Am aflat si eu de la un armurier bun.Dar nu o luati de buna neaparat, asteptati si parerea altora.
O zi buna.
Radu
valex

Post by valex »

radu.b

Post by radu.b »

Folositi doar Ballistol. Arma arata bine si nu are nevoie de mai mult. Eventual dati cu Ballistol si lasati cateva minute sa intre in mizeria din gravura. Nu frecati decat cu o carpa ca este pacat de arma sa se zgarie.
Cu respect.
Radu
valex

Post by valex »

Multumesc pentru sfaturi!
vanatorul dibaci

Post by vanatorul dibaci »

exista o pasta care se cheama amoor folosita de suflatori pentru a curata instrumentele muzicale ,merge f bine pt arma ta .cauta poate o sa gasesti :)
violiv

Post by violiv »

Eu cred ca arma are nevoie de mai mult decat de un pic de luciu. Nu ca ar avea ceva probleme tehnice dar e recomandat ca o arma de varsta ei sa treaca pe la un doctor bun. Cu mare probabilitate, cum e pe afara e si inauntru si aceeasi curatenie nu i-ar strica. Poate si mici urme pe lemn ar putea fi corectate cu ocazia asta.
Nu-mi dau seama exact din poze dar s-ar putea ca bascula sa nu fie numai cromata sau nichelata ci sa fi fost tratata cu nitrat de argint pentru a obtine aspectul de "argento vecchio"- era un stil de finisaj care se purta la arme de acest tip - si o curatenie prea intempestiva s-ar putea mai mult sa-i strice.
Oricum, frumoasa arma - fericit posesor!
radu.b

Post by radu.b »

Se poate. Cred ca este cel mai bun sfat. Poate mai bine sa va consultati pe viu cu un armurier bun.
Cu respect.Radu
valex

Post by valex »

Da sunt foarte fericit. In ceea ce priveste calitatile tehnice ale armei sunt impecabile.Daca gasesti un varf de ac de rugina sau gropita pe teava eu o tai cu flexul. A stat doar in vaselina. Tevile sunt oglinda.de aceea am si luat-o
(dupa cum arata nu-mi vine sa cred ca e din 11.1960)
Post Reply