Am nevoie de ajutor!!!

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
gherghisan

Am nevoie de ajutor!!!

Post by gherghisan »

Salutare tuturor! Numele meu este Gherghisan Marian, sunt din Constanta, si sunt vanator cu acte in regula de 3 ani...dar acest sport imi este cunoscut de la o varsta mult mai frageda...lucru datorat bunicului meu , Dumnezeu sa-l odihneasca!!

Detin -doua arme de vanatoare cu alice ..un Stoeger 2000 cal 12(cine are intrebari cu privire la aceasta arma ii pot raspunde cu placere) si un IJ cal 16 o bijuterie de arma care a apartinut pana in ultima clipa bunicului meu.
-un pistol cu gaze maraca Mauser de 9mm

Va spuneam ca am nevoie de ajutor...iata care este problema mea :

IJ-ul de cal 16 este o arma veche...iar patul si lemnul de la piesa a treia nu arata foarte bine....sunt imbatrnite... plus de asta se mai intampla ca atunci cand "frang" arma pentru a o arma....in momentul in care arcurile ce tensioneaza acele percutoare se incordeaza....agata bucati din interiorul patului iar unul dintre mecanisme ramane nearmat!(stiu ca explicatia fenomenului nu e facuta in cel mai profesionist mod...dar sper sa pot capata limbajul adecvat la un moment dat). banuiesc si faptul ca patul nu este original!

Am cautat peste tot sa cumpar un pat de arma NOU eventual cu tot cu lemnul de la piesa a treia si nu am gasit niocaieri...
Va rog daca se poate sa imi spuneti cum pot intra in posesia unui pat nou??? daca se poate ca Arrow sa aduca asa ceva sau un alt magazin...daca stie cineva...

va multumesc mult si astept cu nerabdare sfaturile voastre
radu.b

Re: Am nevoie de ajutor!!!

Post by radu.b »

gherghisan wrote:Salutare tuturor! Numele meu este Gherghisan Marian, sunt din Constanta, si sunt vanator cu acte in regula de 3 ani...dar acest sport imi este cunoscut de la o varsta mult mai frageda...lucru datorat bunicului meu , Dumnezeu sa-l odihneasca!!

Detin -doua arme de vanatoare cu alice ..un Stoeger 2000 cal 12(cine are intrebari cu privire la aceasta arma ii pot raspunde cu placere) si un IJ cal 16 o bijuterie de arma care a apartinut pana in ultima clipa bunicului meu.
-un pistol cu gaze maraca Mauser de 9mm

Va spuneam ca am nevoie de ajutor...iata care este problema mea :

IJ-ul de cal 16 este o arma veche...iar patul si lemnul de la piesa a treia nu arata foarte bine....sunt imbatrnite... plus de asta se mai intampla ca atunci cand "frang" arma pentru a o arma....in momentul in care arcurile ce tensioneaza acele percutoare se incordeaza....agata bucati din interiorul patului iar unul dintre mecanisme ramane nearmat!(stiu ca explicatia fenomenului nu e facuta in cel mai profesionist mod...dar sper sa pot capata limbajul adecvat la un moment dat). banuiesc si faptul ca patul nu este original!

Am cautat peste tot sa cumpar un pat de arma NOU eventual cu tot cu lemnul de la piesa a treia si nu am gasit niocaieri...
Va rog daca se poate sa imi spuneti cum pot intra in posesia unui pat nou??? daca se poate ca Arrow sa aduca asa ceva sau un alt magazin...daca stie cineva...

va multumesc mult si astept cu nerabdare sfaturile voastre
Buna ziua.
Parerea mea este sa luati legatura cu un armurier priceput, care a mai facut parti componente din lemn pentru armele de vanatoare.
As recomanda pe d-ul Pendus Grigore (tel.0722.451.648) este foarte priceput si noi de cate ori am avut nevoie ne-a scos din incurcatura.
Daca distanta pana la Bucuresti( el are atelierul pe undeva in Chitila) nu este un impediment sunati-l si spunetii ca v-am trimis la dansul.
Piese noi pentru armele Baikal este aproape imposibil de facut rost, colaborarea cu ei este destul de anevoioasa in acest sens.
Cu respect.
Radu
gherghisan

Post by gherghisan »

va multumesc mult de tot pentru promtitudina cu care a-ti raspuns problemei mele....totusi as mai avea o singura intrebare: dupa cate stiam eu ....patul armei trebuie sa aiba o anumita inclinatie(5 grade daca nu ma insel) ...credeti ca domnul armurier recomandat de dumneavoastra poate face un pat de arma cu specificatiile cat mai apropiate de cel original?

va multumesc mult!
radu.b

Post by radu.b »

gherghisan wrote:va multumesc mult de tot pentru promtitudina cu care a-ti raspuns problemei mele....totusi as mai avea o singura intrebare: dupa cate stiam eu ....patul armei trebuie sa aiba o anumita inclinatie(5 grade daca nu ma insel) ...credeti ca domnul armurier recomandat de dumneavoastra poate face un pat de arma cu specificatiile cat mai apropiate de cel original?

va multumesc mult!
Buna ziua.
Sincer nu sunt vanator ca sa dau toate indicatiile si ma pricep mai putin,dar ceea ce pot sa va raspund este ca "nea Grigore" cum ii spunem noi este foarte bun si nu are decat referinte foarte bune de la ceilalti vanatori care i s-au adresat cu vre-o problema. Cred ca puteti sa va adresati cu tota increderea.
Va multumesc si mult succes.
Cu stima
Radu
Post Reply