nedumerire

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
ossy

nedumerire

Post by ossy »

buna.as dori si eu sa intreb ceva.in urma cu trei ani am devenit vanator.dupa ce am devenit vanator am constatat la politie ca nu primesc permisul de port arma pana nu sustin un examen de manuire a armelor,(practic fac parte din prima generatie care a sustinut acest examen).deci dupa examenul de vanatoare am sustinut la sediul filialei de vanatori din timisoara(inca nu existau scoli la care sa se poata face cursuri de manuire a armelor), in prezenta unor domni de la politie acest exament, tip test grila cu intrebari din legea armelor, l-am promovat si am primit permisul de port arma dupa care am luat arma.intrebarea mea este urmatoarea: Trebuie sa fac acel curs "de manuire a armelor" si sa dau din nou examen dat fiind faptul ca l-am sustinut si promovat deja o data?multumesc
Guest

Post by Guest »

Ai vreo dovada ca ai facut acel curs, gen diploma, adeverinta, etc.? Cine ti-a spus ca trebuie sa faci din nou cursul?
Daca e vorba de politia din Timisoara ...
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=595&start=0
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
radu.b

Re: nedumerire

Post by radu.b »

ossy wrote:buna.as dori si eu sa intreb ceva.in urma cu trei ani am devenit vanator.dupa ce am devenit vanator am constatat la politie ca nu primesc permisul de port arma pana nu sustin un examen de manuire a armelor,(practic fac parte din prima generatie care a sustinut acest examen).deci dupa examenul de vanatoare am sustinut la sediul filialei de vanatori din timisoara(inca nu existau scoli la care sa se poata face cursuri de manuire a armelor), in prezenta unor domni de la politie acest exament, tip test grila cu intrebari din legea armelor, l-am promovat si am primit permisul de port arma dupa care am luat arma.intrebarea mea este urmatoarea: Trebuie sa fac acel curs "de manuire a armelor" si sa dau din nou examen dat fiind faptul ca l-am sustinut si promovat deja o data?multumesc
Buna ziua.
Dupa legea 295/2004 toti cei care doresc sa fie posesori de arme de foc, letale sau nu(aici intra si cele cu AC chiar daca nu sunt arme de foc) trebuie sa sustina acest curs. Deocamdata nu s-a stabilit daca aceasta lege se aplica retroactiv si pentru cei care sunt deja posesori de arme. Asa ca din punctul meu de vedere puteti sta linistit inca o perioada buna de timp (nu sunt in stare din punct de vedere logistic sa organizeze o actiune de o asemenea amploare sa-i cuprinda pe toti).Oricum nu s-a infiintat inca Autoritatea Nationala de Omologare care este stipulata in lege si au trecut deja 3 ani asa ca... :wink: .
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
Post Reply