am nevoie de un sfat

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
gherghisan

am nevoie de un sfat

Post by gherghisan »

s-a ivit o ocazie de a cumpara o arma la mana a doua. cu retinerea care se impune in astfel de situatii am cerut detinatorului cateva date despre arma...dar omul era cred cel mai profan in domeniul asta si nu a putut sa imi spuna mare lucru
stiu doar ca arma este semiautomata de cal 12 , de productie turceasca, se numeste ceva de genu Asilas Star....nu stiu daca e corect...nu am vazut arma ... si spune ca vinde tot echipamentul de vanatoare(cartusiera, dulap, pat tip pistol, munitie sau mai stiu eu ce are el) + arma la pretul de 2000 lei
eu nu am reusit sa gasesc nimic despre arma asta pe net. nu stiu ce fel de arma este.....

adevaru este ca la banii astia sunt tentat sa-mi iau o arma noua....un Stoeger doar ca la magazinul Arrow din Constanta nu mai au si nu stiu daca mai aduc prea curand.

In situatia asta as vrea sa stiu urmatoarele lucruri:

1. daca stie cineva ceva despre arma asta si unde ma pot documenta
2. daca pretul armei stoeger postat pe site este cel actual 2100-2400 lei
3. daca Stoeger exista in stoc!

va multumesc mult
va salut
radu.b

Re: am nevoie de un sfat

Post by radu.b »

gherghisan wrote:s-a ivit o ocazie de a cumpara o arma la mana a doua. cu retinerea care se impune in astfel de situatii am cerut detinatorului cateva date despre arma...dar omul era cred cel mai profan in domeniul asta si nu a putut sa imi spuna mare lucru
stiu doar ca arma este semiautomata de cal 12 , de productie turceasca, se numeste ceva de genu Asilas Star....nu stiu daca e corect...nu am vazut arma ... si spune ca vinde tot echipamentul de vanatoare(cartusiera, dulap, pat tip pistol, munitie sau mai stiu eu ce are el) + arma la pretul de 2000 lei
eu nu am reusit sa gasesc nimic despre arma asta pe net. nu stiu ce fel de arma este.....

adevaru este ca la banii astia sunt tentat sa-mi iau o arma noua....un Stoeger doar ca la magazinul Arrow din Constanta nu mai au si nu stiu daca mai aduc prea curand.

In situatia asta as vrea sa stiu urmatoarele lucruri:

1. daca stie cineva ceva despre arma asta si unde ma pot documenta
2. daca pretul armei stoeger postat pe site este cel actual 2100-2400 lei
3. daca Stoeger exista in stoc!

va multumesc mult
va salut
Buna ziua.
Semiautomata Stoeger exista pe stoc iar pretul ei este de 2628RON cu tot cu setul de 5 socuri. Daca doriti aceasta arma o sa trimit saptamana urmatoare cu lotul de marfa.
Din pacate despre arma pomenita de dumneavoastra nu cunosc, desi costul este destul de bun avand in vedere si celelalte lucruri care intra in pret. Daca nu va raspunde cineva mai priceput decat mine la aceasta intrebare puteti sa o repetati si pe www.vinatorul.ro si intre timp ma interesez si eu la vanatorii cunoscuti si ne auzim zilele urmatoare.
Cu respect.
Radu
silviu_82

Post by silviu_82 »

ia Stoeger-ul. are mecanism inertial, ca la Benelli, este in cal. 12/76 si multa lume il apreciaza. am si eu unul - mi s-a blocat de vreo doua ori, dar in rest a mers perfect. cred ca este o arma buna.
gherghisan

Post by gherghisan »

eu am deja un stoeger si sunt pana acum multumit de el...nu am avut probleme cu el si am tras cateva cartuse cu el...dar am constatat ca parerile sunt foarte impartite. sunt perfect constient ca sunt arme mult mai bune.... dar raportat la pretul ei nu poate concura decat poate cu baikal mp153, aceasta din urma fiind o arma foarte apreciata.
cred ca e luata deja o decizie in privinta achizitiei ...
am aflat de acest vanator care doreste sa vanda arma(ca se lasa de vanatoare) de la un prieten si ar fi vrut sa le cumpere acesta din urma...asa ca mi-a cerut un sfat. nestiind ce sa ii raspund am apelat la cunostintele si bunavointa dumneavoastra a celor care vizitati acest forum si va multumesc mult pentru promptitudine
maine ma intalnesc cu cel care vinde arma....mai mult din curiozitate ce-i drept... si ramane sa ne hotaram ce anume vom face. sincer...la banii astia parca mai mult imi surade ideea unei arme noi

va salut cu mult respect!
violiv

Post by violiv »

Vezi la DAN, la Hunter's Company. El stie mai bine despre armele turcesti.
Greu sa stii despre toate, turcii au vreo 20 de firme care fac arme in numar mai mic sau mai mare si calitatea difera mult.
Uita-te un pic la mecanism, daca ti se pare 'subtire', cu piese de tabla stantata in loc de frezate din plin, cu conexiuni slabe sau aproximative, cu urme de folosire prea localizate (adica zgarieturi sub forma de 'santuri' nu de 'panglici' pe piesele in miscare, pe suprafetele de frecare) cu teava pe interior finisata aproximativ atunci arma denota un slab nivel calitativ.

P.S. patul tip pistol e interzis de lege (vezi prima pagina din 'NORME") :roll:
Post Reply