vanator incepator
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
ovidiu
Re: vanator incepator
sunt aspirant la titlul de vanator, te rog sa-mi spui daca este greu examenul, cred ca la anul apuc si eu.
Re: vanator incepator
E greu, e scump, DAR MERITA! (ca si divortulovidiu wrote:sunt aspirant la titlul de vanator, te rog sa-mi spui daca este greu examenul, cred ca la anul apuc si eu.
Buna ziuna tuturor,
Si eu ca si altii (OVIDIU de ex.) sunt aspirant la titlul de vanator. O sa sustin examenul pe 02 decembrie. Numai ca am o nedumerire. Am platit taxa de examen 650 lei. Dupa examen, daca il trec, probabil ca o sa dureze o perioada pana o sa primesc carnetul de membru al asociatiei si permisul de vanator. Mai raman atunci cateva zile (in perioada sarbatorilor) in care pot sa ma bucur de statutul de vanator in anul 2006. Este normal sau legal sa se solicite achitarea cotizatia anuala pe intreg anul 2006 de catre AJVPS? Eu sunt din Ialomita. Cum se procedeaza in alte parti?
Si eu ca si altii (OVIDIU de ex.) sunt aspirant la titlul de vanator. O sa sustin examenul pe 02 decembrie. Numai ca am o nedumerire. Am platit taxa de examen 650 lei. Dupa examen, daca il trec, probabil ca o sa dureze o perioada pana o sa primesc carnetul de membru al asociatiei si permisul de vanator. Mai raman atunci cateva zile (in perioada sarbatorilor) in care pot sa ma bucur de statutul de vanator in anul 2006. Este normal sau legal sa se solicite achitarea cotizatia anuala pe intreg anul 2006 de catre AJVPS? Eu sunt din Ialomita. Cum se procedeaza in alte parti?
Ce iubesc in viata asta?
Calul, flinta si nevasta...
-
Soimul Maltez
Foame mare la asociatii.greenhorn wrote: Este normal sau legal sa se solicite achitarea cotizatia anuala pe intreg anul 2006 de catre AJVPS? Eu sunt din Ialomita. Cum se procedeaza in alte parti?
Cred ca peste tot e la fel: te-au prins aplecat si cu chilotii in vine, ti-o trag!
Totusi, Ialomita exceleaza in privinta conducerii. Mai rar asa specimene.
focu' si cartusu'
550. La noi taxa este, daca am inteles bine, 550 lei.
Am discutat cu 2 amici din Bucuresti. Au intrat in tagma vanatorilor anul acesta si se gandesc ca daca nu isi ridica permisul si carnetele pana la sfarsitul anului, nu sunt tehnic vanatori si membri. E corecta judecata lor?
Am discutat cu 2 amici din Bucuresti. Au intrat in tagma vanatorilor anul acesta si se gandesc ca daca nu isi ridica permisul si carnetele pana la sfarsitul anului, nu sunt tehnic vanatori si membri. E corecta judecata lor?
Ce iubesc in viata asta?
nu cred ca e corect. din moment ce se elibereaza carnetul =>esti vanator, chiar daca nu-l ridici, dupa ei cel putin. chiar daca nu vanezi un an intreg(esti plecat din tara s.a.m.d.), tot trebuie sa platesti cotizatia si pt anul respectiv daca vrei sa mai vanezi si in anul urmator.
mie mi-au spus ca taxa este 450 prietenii care au achitat-o pt anul acesta(zilele astea)
mie mi-au spus ca taxa este 450 prietenii care au achitat-o pt anul acesta(zilele astea)
HELP!!
SALUTARE! sunt nou in bransa, dar cu acte si m-am lovit d o mica problema.
cand mi-am ales arma am vrut sa fie buna, sa nu am probleme cu ea si sa arate bine, fara sa ma uit la bani.. am crezut ca daca dai un ban stai neaparat si in fata.. nu s-a potrivit, pt ca am ales un BENELLI SUPER BLACK EAGLE II, si la prima mea vanatoare m-a dezamagit total..suficient sa aud commenturile vanatorilor cu "experienta". s-a blocat de cateva ori. nu inchide de fiecare data si s-a intamplat si sa nu arunce cartusul de cateva ori..
asadar, HELP! Astept sfaturi, comentarii(chiar rautacioase) sau rezolvari..
MULTUMESC MULT!!
cand mi-am ales arma am vrut sa fie buna, sa nu am probleme cu ea si sa arate bine, fara sa ma uit la bani.. am crezut ca daca dai un ban stai neaparat si in fata.. nu s-a potrivit, pt ca am ales un BENELLI SUPER BLACK EAGLE II, si la prima mea vanatoare m-a dezamagit total..suficient sa aud commenturile vanatorilor cu "experienta". s-a blocat de cateva ori. nu inchide de fiecare data si s-a intamplat si sa nu arunce cartusul de cateva ori..
asadar, HELP! Astept sfaturi, comentarii(chiar rautacioase) sau rezolvari..
MULTUMESC MULT!!
Inainte de a iesi cu ea la vanatoare ai avut grija s-o cureti MINUTIOS pe absolut toate partile???? Din fabrica vine unsa cu o vaselina speciala de protectie care impiedica o buna functionare. Asta este principala cauza a deficientelor de functionare la inceput. Foarte ghinionist sa fii sa gasesti o Benelli care sa nu faca ce trebuie.
Semiautomata Benelli este o arma cu sistem inertial. Asa ca trebuie sa o fixezi bine in umar cand tragi, altfel nu reincarca corect. Daca tragi de la sold o sa observi ca nu reincarca.
De asemenea, cand bagi cartus pe teava, lasa portinchizatorul sa inchida singur, nu-l conduce incet. Sau impinge-l in fata. Daca nu se inchide complet nu percuteaza.
Am si eu o semi cu sistem inertial si m-am lovit de aceste probleme. Cand trag vertical la gasca, uit sa o mai fixez bine in umar si se mai blocheaza. Dar este numai din cauza mea.
De asemenea, cand bagi cartus pe teava, lasa portinchizatorul sa inchida singur, nu-l conduce incet. Sau impinge-l in fata. Daca nu se inchide complet nu percuteaza.
Am si eu o semi cu sistem inertial si m-am lovit de aceste probleme. Cand trag vertical la gasca, uit sa o mai fixez bine in umar si se mai blocheaza. Dar este numai din cauza mea.
Ce iubesc in viata asta?
merci!
multumesc mult de sfaturi! mi-ati confirmat banuielile si ceea ce mi s-a sugerat atunci... nu curatasem arma inainte si nici nu o fixam in urma atunci cand demonstram ca nu arunca ,,cartusul. multimesc inca odata, voi reveni dupa urmatoarea iesire! ah! prelungitorul pt magazia de cart(acum am 9+i), in ce fel poate influenta arma sau calitatea functionarii??
Chiar si din sold arma functioneaza cu conditia s-o strangi bine pe langa tine si sa pui un cartus mai tarisor.
La vanatoare sunt permise numai 2 cartuse in magazie. In poligon, la 9 cartuse bagate in arma, masa se modifica simtitor si mai ales echilibrul ce se deplaseaza si mai inainte. Mai rau e ca se schimba cu fiecare cartus tras. La un numar de cartuse normal, masa lor este distribuita cam pe mijlocul armei si nu se simte, de la 9 la 5 cartuse e mai enervant ca reactia pustii este de fiecare data alta. La functionare nu se schimba nimic.
La vanatoare sunt permise numai 2 cartuse in magazie. In poligon, la 9 cartuse bagate in arma, masa se modifica simtitor si mai ales echilibrul ce se deplaseaza si mai inainte. Mai rau e ca se schimba cu fiecare cartus tras. La un numar de cartuse normal, masa lor este distribuita cam pe mijlocul armei si nu se simte, de la 9 la 5 cartuse e mai enervant ca reactia pustii este de fiecare data alta. La functionare nu se schimba nimic.