tir sportiv

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
breban_florentina

tir sportiv

Post by breban_florentina »

Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva cu cateva lamuriri?
De cateva zile la vreo 250 m de casa mea cineva si-a deschis un teren de tras cu arma, nu stiu ce fel de arme sunt dar zgomotul te face sa crezi ca esti pe un camp de lupta, iti provoaca fiori. Am si un copil de doi ani jumate.
E posibil sa se intample asta la o distanta asa mica?
Cunoaste cineva legislatia in domeniu?
Cum as putea sa-i determin sa-si mute "sportul lor indragit" mai in camp unde nu ar deranja pe nimeni?
Multumesc anticipat
tevez

Re: tir sportiv

Post by tevez »

Bună ziua,
În primul rând trebuie să vă interesaţi ce fel de arme se folosesc, ce autorizaţii are sau n-are respectivul, etc.
Dacă autorizaţiile sunt în regulă, fiorii vor dispărea şi cu disconfortul sonor se rezolvă în timp. În ce localitate
este? Legislaţia în domeniu e stufoasă...
Sfatul meu este să discutaţi cu respectivul cetăţean înainte de-a face orice demers pe la autorităţi, înţelegerea
amiabilă e cea mai bună soluţie. Dacă e sezon şi are autorizaţie la respectiva specie iar terenul respectiv face
parte dintr-un fond de vânătoare, este legal. Şi ăsta e numai un exemplu, poate fi poligon, poate trage cu arme
cu aer comprimat PCP care fac zgomot (unele modele) aproape ca o armă reală şi pot fi folosite conform legii
în spaţii delimitate, gen curtea proprie...nu puteţi şti până nu discutaţi cu omul. :)
Dualjackal

Re: tir sportiv

Post by Dualjackal »

Image :twisted:
Post Reply