alegere arma
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
alegere arma
Buna ziua tuturor,
sunt proaspat vanator, saptamana asta astept si autorizatia de cumparare arma, dar inca sunt indecis
m-am hotarat la bock 12/76 si oscilez intre un baikal si o rizzini (de ce dracu am pus "un" si "o" nu stiu).
am tras cu un baikal 27EM 1c cu socuri interschimbabile, e sovietica dar trage bine mai ales la distanta >40 m
cu rizzini n-am tras, dar arata excelent se aseaza bine in umar, e usoara de unde si temerile pentru recul mare
ajutati-ma sa ma hotarasc?
se merita diferenta de pret?
cine/ce face diferenta asta?
sunt proaspat vanator, saptamana asta astept si autorizatia de cumparare arma, dar inca sunt indecis
m-am hotarat la bock 12/76 si oscilez intre un baikal si o rizzini (de ce dracu am pus "un" si "o" nu stiu).
am tras cu un baikal 27EM 1c cu socuri interschimbabile, e sovietica dar trage bine mai ales la distanta >40 m
cu rizzini n-am tras, dar arata excelent se aseaza bine in umar, e usoara de unde si temerile pentru recul mare
Re: alegere arma
Buna ziua.winnetou wrote:Buna ziua tuturor,
Depinde si de finantele disponibile. Dar daca ar fi sa aleg as alege Rizzini. De ce? este mai frumos lucrata (asa cum ati si observat) si este mai usoara. Mecanismul functioneaza usor de la inceput fara sa aibe nevoie de rodaj. In plus aveti posibilitatea daca doriti, sa faceti configuratia la arma on-line pe site-ul lor si sa dati comanda dupa configuratia creata.
Cu respect.
hello!!!
va rog pe toti cei care ati tras sau ati vazut la lucru cele 2 arme sa spuneti cate ceva despre ele.
uneori experienta unora, expusa obiectiv, ar putea sa insemne mult mai mult decat cititul pe net.
va rog pe toti cei care ati tras sau ati vazut la lucru cele 2 arme sa spuneti cate ceva despre ele.
uneori experienta unora, expusa obiectiv, ar putea sa insemne mult mai mult decat cititul pe net.
IJ27 e o armă reuşită, şi-a luat-o un amic chiar înainte de acciză.
Am tras cu ea vreo 20 de cartuşe, inclusiv brenek şi nu mi s-a părut
a avea un recul foarte puternic dar cred că ideal e să tragi cu ambele, să vb. cu posesori ai ambelor cum s-a comportat în timp, etc.
Pe vinatorul.ro şi celălalt site de vânătoare sunt multe review-uri de la vânători români, inclusiv un "Club Baikal" am văzut pe undeva.
a avea un recul foarte puternic dar cred că ideal e să tragi cu ambele, să vb. cu posesori ai ambelor cum s-a comportat în timp, etc.
Pe vinatorul.ro şi celălalt site de vânătoare sunt multe review-uri de la vânători români, inclusiv un "Club Baikal" am văzut pe undeva.
Salutare tuturor,
As avea si eu o intrebare: cat costa in magazin arma Browning Acera Battue, calibrul 30-06 ?
Va multumesc!
As avea si eu o intrebare: cat costa in magazin arma Browning Acera Battue, calibrul 30-06 ?
Va multumesc!
Insfarsit a iesit si autorizatia, dar tot nu stiu cu ce sa votez : baikal sau rizzini
care trage si cu bile de otel?
care are recul mai mic?
care rezista la mai multe trageri?
care trage si cu bile de otel?
care are recul mai mic?
care rezista la mai multe trageri?
ia baikalul!nu trage cu alice din otel,dar nu te lasa la greu!
Buna seara.misu wrote:ia baikalul!nu trage cu alice din otel,dar nu te lasa la greu!
Cu riscul sa ma repet, daca dispuneti de finante, parerea mea este ca Rizzini este o alegere foarte buna. Diferenta de pret este de la simplu la dublu dar merita fiecare banut. Normal ca va faceti treaba si cu Baikal, arma solida si fiabila dar eleganta si greutatea mult redusa sunt de partea modelului italian
Cu respect.
Multumesc,
Am luat RIZZINI OMNIUM NN si am si tras cu el in poligon. Parca stia ca e al meu, am avut cele mai bune razultate de pana acum (am mai fost de 3 ori inainte). Am tras si cateva Magnum sa vad ce inseamna si nu cred ca am sa fiu un fan, cel putin la alica a pulverizat talerul (daca face la fel si cu fazanul, te intorci acasa cu penele?).
A fost un pic de chin sa pun cureaua - vreo 3 ore de mesterit ( de la burghiu de 1 pana la 5 mm cate un pic, cate un pic, dar in final arata ca facuta in fabrica) - aici nu prea am inteles logica italienilor.
Acum asteptam sa iasa autorizatiile si sa curga invitatiile
Am luat RIZZINI OMNIUM NN si am si tras cu el in poligon. Parca stia ca e al meu, am avut cele mai bune razultate de pana acum (am mai fost de 3 ori inainte). Am tras si cateva Magnum sa vad ce inseamna si nu cred ca am sa fiu un fan, cel putin la alica a pulverizat talerul (daca face la fel si cu fazanul, te intorci acasa cu penele?).
A fost un pic de chin sa pun cureaua - vreo 3 ore de mesterit ( de la burghiu de 1 pana la 5 mm cate un pic, cate un pic, dar in final arata ca facuta in fabrica) - aici nu prea am inteles logica italienilor.
Acum asteptam sa iasa autorizatiile si sa curga invitatiile
-
Soimul Maltez
Nu-i chiar asa greu. Exista un numar de vanatori care considera de prost gust sa pui curea la o arma. Si ei trebuie sa fie satisfacuti.winnetou wrote: aici nu prea am inteles logica italienilor.
Felicitari pentru achizitie.
focu' si cartusu'
De prost gust mi se pare sa mergi cu masina cat mai aproape de stand si sa astepti ca gonacii sa-ti aduca vanatul in catare...ca daca ar merge 15 - 20 de km nu vad cum ar putea sa tina pusca aia fara curea, ori li se pare de mai bun gust un angajat de la firma care sa-i care arma si vanatul ...
-
Soimul Maltez
Aici gresesti, cu siguranta.winnetou wrote:De prost gust mi se pare sa mergi cu masina cat mai aproape de stand si sa astepti ca gonacii sa-ti aduca vanatul in catare...ca daca ar merge 15 - 20 de km nu vad cum ar putea sa tina pusca aia fara curea, ori li se pare de mai bun gust un angajat de la firma care sa-i care arma si vanatul ...
Nu e vorba de tipul asta de vanatori ci de "elita" vanatorilor de pana cu caine de aret. Un vanator imbracat traditional, cu o juxtapusa cu pat englezesc si cu platine, franta pe antebrat, care cutreiera miristea alaturi de doi pointeri in cautarea prepelitei, musai trebuie sa nu aiba curea la arma. E o chestiune de gust dar si de traditie.
Oricum, aceasta categorie exista, iar eu n-am facut altceva decat sa arat motivele pentru care un fabricant de arme, le vinde neechipate cu curea.
focu' si cartusu'
Da, am sa tin cont de sfatul tau ori de cate ori am sa merg in Anglia pe miriste, la prepelite.
Dar tare as invita un lord de-al lor la un cocos de munte sa vad cum urca el cu juxtapusa franta pe antebrat sau la o inchidere de mistret cativa km buni prin zapada pana la c*.
Foarte frumos din partea fabricii ca-ti da o optiune, dar puteau sa dea macar gaurile de prindere suporti.
Pana una alta eu mi-am pus cureaua si sunt f.mandru de tinuta pe care o am ori de cate ori imi pun pusca pe umar, iar cand o sa merg la prepelite imi iau seterul englezesc (are 9 luni si-l cheama Google ) sa vad de unde mai fac rost de unul ( de ce 2, asa e in tablou?), scot cureaua de la bock (am aceasta optiune),o sa stau cu el frant pe antebrat si o sa-i injur marunt din buze pe cei care au impus aceasta regula.
Dar tare as invita un lord de-al lor la un cocos de munte sa vad cum urca el cu juxtapusa franta pe antebrat sau la o inchidere de mistret cativa km buni prin zapada pana la c*.
Foarte frumos din partea fabricii ca-ti da o optiune, dar puteau sa dea macar gaurile de prindere suporti.
Pana una alta eu mi-am pus cureaua si sunt f.mandru de tinuta pe care o am ori de cate ori imi pun pusca pe umar, iar cand o sa merg la prepelite imi iau seterul englezesc (are 9 luni si-l cheama Google ) sa vad de unde mai fac rost de unul ( de ce 2, asa e in tablou?), scot cureaua de la bock (am aceasta optiune),o sa stau cu el frant pe antebrat si o sa-i injur marunt din buze pe cei care au impus aceasta regula.
Pai atunci nu ramane decat sa-ti uram kkt pe teava 
-
Soimul Maltez
1.Te superi degeaba.winnetou wrote:si o sa-i injur marunt din buze pe cei care au impus aceasta regula.
2. Nu e o regula, nici macar o recomandare.
3. Si eu am curea la arma chiar si atunci cand ies cu cainele.
4. Sa ai parte de momente frumoase alaturi de cainele tau, cu pusca cea noua, indiferent in ce fel o porti.
focu' si cartusu'