am o intrebarea ,arbaleta?

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Guest

am o intrebarea ,arbaleta?

Post by Guest »

salut,am si o rugaminte despre cei care au avut sau au in dotare o arbaleta,as vrea sa stiu si daca merge la vanatoare,daca merge de care imi trebuie si cam cat costa si pentru cei care stiu sigur as vrea sa stiu la ce distanta bate?mortal bineinteles,merci pentru colaborare
chriss_hunter

Post by chriss_hunter »

in primul rand eu nu cred ca arbaleta este pentru vanatoare aceasta este o *arma* pentru colectionari sau cel mult pentru pasionatzii de arme care vor sa-si completeze colectziile eventual pentru pasionatzii de tir(nu vad o alta intrebuintzare a arbaletei decat pt.tir sportiv) pe de alta parte termenul pe care il folosesti(...mortal...) mi se pare putzin deplasat si oricum daca esti vanator ar trebui sa stii totul despre cum si in ce caz se vaneaza deci NU CU ARBALETA ...daca te-ai gandit vreodata ca ai putea sa vanezi cu asa ceva atunci inseamna ca tu nu respectzi sub nici o forma calitatea de vanator:(
jon2004

Re: am o intrebarea ,arbaleta?

Post by jon2004 »

Anonymous wrote:salut,am si o rugaminte despre cei care au avut sau au in dotare o arbaleta,as vrea sa stiu si daca merge la vanatoare,daca merge de care imi trebuie si cam cat costa si pentru cei care stiu sigur as vrea sa stiu la ce distanta bate?mortal bineinteles,merci pentru colaborare
Cred ca ai gresit adresa!!!Aici sunt puse in discutie subiecte cu si despre vanatoare,cu arbaleta ai putea sa dai o lovitura "mortala" cel mult unei cutii de bere .Este bine ca inainte de a folosi termeni ca "vanatoare" ,efect "mortal" etc. sa avem bunavointa sa ne informam despre ce insemna sa fim vanatori.Nu oricine intra in posesia unei arme care poate ucide se numeste vanator.Fa bine si te informeaza unde se incadreaza fapta pe care ai de gand sa o savarsesti,pentru a nu spune ca "nu am stiut" :twisted: :twisted: :twisted:
Guest

Post by Guest »

Arbaletele se folosesc atat pentru vanatoare , cat si pentru tir. Din pacate, vanatoarea cu arcul si arbaleta sunt interzise in Romania (inca). Arbaletele care se gasesc la noi,sunt pentru practicarea tirului de agrement.Ele nu au puterea arbaletelor de vanatoare Se gasesc de vanzare si la Arrow
http://www.arw.ro/main2.php?curent=1&cu ... 0accesorii
Arbalete de vanatoare iti poti procura din strainatate(sunt mai scumpe), dar le poti detine tot ca arbalete de tir.
http://www.basspro.com/servlet/catalog. ... _CROSSBOWS
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Thank you, guest!
Guest

Post by Guest »

You're welcome!
:D
Post Reply