Achizitie arma

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Dualjackal

Post by Dualjackal »

Ai intrebat la Politie? In mod sigur ei trebuie sa stie un poligon care organizeaza cursuri ceva mai aproape decat cel din Bucuresti.
sorcer

Post by sorcer »

da cusuri sunt mai aproape ! dar raman problema de apartenenta la avps sau frts (pt tir).
dingo20

Post by dingo20 »

Si in Timisoara se organizeaza cursuri dar costa putin mai mult, cam pe la zece milioane parca.
violiv

Post by violiv »

Daca ati fi manifestat un pic din rabdarea necesara unui viitor vanator si ati fi studiat macar legea daca nu multele pagini insirate pe forumurile de vanatoare n-ati mai fi vorbit in asa de mare "ceata".
Pe scurt:
- nu-i deajuns sa te inscrii la un club de tir ca sa poti detine arma personala, trebe sa faci si ceva performanta, performanta certificata de asociatie prin acordarea de "categorii" - aici pare chiar mai lunga calea decat sa te faci vanator
- poti sa te faci colectionar, sa-ti cumperi ceva arme, pentru una din pustile din colectie poti detine 10 cartuse adevarate si tot cu aceasta arma poti iesi si in poligon (cu cerere premergatoare aprobata de politie); pentru a ajunge colectionar trebe sa te inscrii in ANCA, sa faci cursul de arme (exista in fiecare judet cel putin un instructor acreditat sa faca acel curs), apoi sa parcurgi intreaga procedura necesara pentru achizitia unei arme - asta este cea mai scurta si mai putin costisitoare procedura dar si cea mai limitativa in folosirea armelor pe care le detii. Daca vrei sa tragi numa la talere e suficienta - la poligon iti dau si talerul si cartusul si nu esti limitat la numar de cartuse trase.
- poti sa te faci vanator - pentru asta, procedura ar fi cam asa:
1. gasesti o asociatie care mai are locuri si-i intrebi daca te primesc la anul de pregatire cu gand sa devii vanator la ei
2. intre timp te inscrii la cursul de arme
3. astepti sa inceapa sezonul de vanatoare si iesi la vreo 2-3 vanatori organizate - acolo te vor trece pe autorizatia colectiva la rubrica "invatacei" pentru ca trebe sa apari ca fiind participant la 2-3 astfel de evenimente - in mod sigur n-o sa nimeresti nici macar ogorul unde se organizeaza vanatorile daca nu "te dai pe langa un vanator" care sa te anunte cand si cum. Nu trebe sa te sperii ca nu te va pune nimeni sa "gonesti" pe campuri sau sa cari ranite - in principiu faci ce fac si ceilalti, chiar si de tras cu pusca vei apuca sa tragi cu conditia sa fi absolvit cursul de arme intre timp
4. trece anul si dai examenul - daca promovezi depui actele la politie si-ti cumperi arma/arme

Peste tot te toaca maruntel de multe sute de lei si nu vei recupera niciodata investitia asta (material vorbind) este doar distractie.

P.S. la politie mergi sa intrebi in ultima instanta dupa ce ai epuizat celelalte mijloace; cel mai bine este sa faci rost de lege si norme si sa le studiezi singurel.
sorcer

Post by sorcer »

despre treaba cu colectia , cel cu care am vorbit azi la pol nu prea e de acord cu ce spui tu , a spus ca ca arma care o alegi sa detii si cartuse pt ea nu ai voie sa o folosesti in nici un alt scop decat autoaparare ,asta a zis el .
Si oricum pt o arma de tir , 10 cartuse este echivalent cu 0 . mai bine iti iei un aer comprimat
violiv

Post by violiv »

Politistii mai trebe invatati ca ce scrie in lege e ceea ce se aplica nu ce vor ei. Ori, in lege, exista aceasta posibilitate - ncauta si vei gasi ca scrie "negru pe alb" cum ca un colectionar poate iesi in poligon cu arma pentru care are drept de detinere 10 cartuse. Ca sunt sau nu ei de acord nu prea conteaza. Legea trebe respectata si, daca nu se poate cu binisorul, exista si alte cai s-o impui.
Tu esti restrictionat la 10 cartuse maxim "sa detii". Nu te impiedica nimeni sa tragi 100/ora. Pentru asta sunt buni prietenii. Posesorii de arme sunt o lume un pic aparte. N-ai observat ce s-a intamplat la "autoaparare" - in cateva luni s-a strans un grup, foarte eterogen la debut dar foarte dedicat unei aceleiasi probleme. Si la glont e la fel. Imposibil sa nu dai de cineva care sa iasa constant in poligon si sa-l insotesti.
Nu e obligatoriu sa te faci colectionar, eu doar ti-am expus caile posibile. Asta e cea mai usoara, dupa lege, dar si cu cele mai multe bete-n roate din partea autoritatilor. Dar nu imposibil de depasit!
darius

VA Salut si va multumesc ca existati !

Post by darius »

Sunt nou in breasla :roll: .
Doresc sa-mi achizitionez o arma de vanatoare lisa de 16 juxtapusa/bok.
Daca este cineva informat despre preturile armelor de acest gen existente in magazine de specialitate din Cluj, Arad, Timisoara, Deva ... mai precis din Transilvania.
\
Va multumesc !

Sunt sigur ca am postat gresit de aceea cer scuze moderatorului.\ :shock:
haiosu

Re: VA Salut si va multumesc ca existati !

Post by haiosu »

darius wrote:Sunt nou in breasla :roll: .
Doresc sa-mi achizitionez o arma de vanatoare lisa de 16 juxtapusa/bok.
Daca este cineva informat despre preturile armelor de acest gen existente in magazine de specialitate din Cluj, Arad, Timisoara, Deva ... mai precis din Transilvania.
\
Va multumesc !

Sunt sigur ca am postat gresit de aceea cer scuze moderatorului.\ :shock:
cred ca exista ceva reprezentanti arrow in zona... si pt infrmare intra pe www.arw.ro si vezi si preturi si tot
si ca un ps. felicitari pt nume e un nume frumos. am si eu un var din ardeal pe care il cheama la fel. mi-ai adus aminte de el...
scuze de off topic.
revenind: incearca sa iti faci o parere din site-ul arw... iti va folosi, iar daca nu stii exact ce arma ai vrea, incearca sa vorbesti cu violiv si nu numai... ai numai de castigat :wink:
darius

Post by darius »

Am onoarea sa va Salut !
6 ani numai goana la mistret am facut...
acum .... daca o sa iau arma ... tot goana o sa fac pentru ca sunt cel mai tanar si ami place :wink:
Am gasit asta:
/ Vanatoare / Arme / BAIKAL ARMA BOCK EJECT.CALIBRUL 12/76 /seria
ARMA BOCK EJECT.CALIBRUL 12/76 /seria (V.IJ27EIC)

Fabricant: BAIKAL
Pret: 2431.61 RON

Descriere:
ARMA DE VANATOARE CU DOUA TEVI JUXTAPUSE
Detalii

-TEAVA LISA CALIBRUL 12 SI CAMERA CARTUSULUI DE 76;
-LUNGIMEA TEVII 675 MM;
-GREUTATEA 3,6 KG;
-ARE EJECTOARE PENTRU CARTUSE;
-ARE UN SINGUR TRAGACI.
are un pret rezonabil si pentru mine este suficient ..
Va rog sa-mi spuneti in ce oras o gasesc (magazin sau reprezentanta)?
Cu stima ,
Darius
haiosu

Post by haiosu »

Magazine Arrow in judetul Cluj:

vanatoare pescuit Cluj
Str. Brassai Samuel nr. 3
tel: 0264 430526, 0727 770758

vezi si tu daca au ce iti doresti...
darius

Post by darius »

/ Vanatoare / Arme / BAIKAL ARMA BOCK EJECT.CALIBRUL 12/76 /seria
ARMA BOCK EJECT.CALIBRUL 12/76 /seria (V.IJ27EIC)

Fabricant: BAIKAL
Pret: 2431.61 RON

Descriere:
ARMA DE VANATOARE CU DOUA TEVI JUXTAPUSE
Detalii
-TEAVA LISA CALIBRUL 12 SI CAMERA CARTUSULUI DE 76;
-LUNGIMEA TEVII 675 MM;
-GREUTATEA 3,6 KG;
-ARE EJECTOARE PENTRU CARTUSE;
-ARE UN SINGUR TRAGACI.
are un pret rezonabil si pentru mine este suficient ..
Va rog sa-mi spuneti in ce oras o gasesc (magazin sau reprezentanta) din Transilvania? sau daca se aduce la comanda (de ex. in ARW -Cj) la pretul de mai sus?!

Cu stima ,
Darius
covex_robu

Post by covex_robu »

Buna ziua as dorii si eu sa aflu daca pot sa imi cumpar de exemplu o carabina ,nu sunt detinator de arma ca am doar 19 ani, dar nu doresc sa devin vanator(deocamdata) as vrea sa imi cumpar o arma pentru simplul fapt ca imi plac armele la nebunie, si eventual sa ies intr-un poligon.
dcrist

Post by dcrist »

Citeste cu atentie ce scrie violiv pe aceasta pagina si iti alegi ce vrei sa fi pentru a putea detine o carabina, colectionar sau vinator alta cale nu exista decit sa emigrezi ev in SUA dar treb sa te grabesti ca si acolo au cistigat democratii care sunt impotriva detinerii de catre populatie a armelor de foc (vinzarile de armament si munitie au atins cote impresionante in SUA dupa cistigarea alegerilor de catre democrati :twisted: )
covex_robu

Post by covex_robu »

Da dar din cate stiam eu (poate stiu gresit) sa devii colectionar trebuie sa ai mai mult de o arma. parca stiam de la varul meu ca trebuie sa ai minim 4 arme sau ceva de genul acesta. si ca sa devin colectionar tot trebuie sa ma fac vanator ca altfel nu prea vad cum as putea sa imi iau o carabina.
violiv

Post by violiv »

Ca sa devii colectionar nu trebe decat sa ai intentia de a achizitiona arme pe viitor, nu trebe sa detii nicio arma si nu exista un numar minim legal.
Cerere la politie, apoi toti pasii legali, inclusiv cursul de arme si, daca se avizeaza facvorabil primesti dreptul de a achizitiona arme de colectie. Cum legea este destul de permisiva la acest capitol iti vei putea lua si carabina dorita, ba chiar pe langa ea si fantasticul numar de 10 cartuse. Ba chiar poti sa iesi in poligon si sa tragi cu ea dar numai cu aprobarea prealabila a politiei si nu mai des de o data la 2 saptamani.
Asadar, pasiunea pentru arme poate fi satisfacuta de statutul de colectionar doar daca iti place sa stii ca o ai, daca si vrei sa tragi cu ea nu-i suficient - 10 cartuse inseamna un drum degeaba pana la poligon.....
Post Reply