Putina organizare

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
mcbun2

Putina organizare

Post by mcbun2 »

Am citit pe undeva (si ) pe aici ca se fac abuzuri in ceea ce-i priveste detinatorii de arme (de foc) sa le zic. Ca se ridica arme, ca se umbla la santaje, ca se confisca arme ce plac politistilor, si asa mai departe stie toata lumea. Nu e ceva nou. Dar nici nu facem nimic. Ce-ar fi Domnilor sa avem si noi o asociatie a detinatorilor de arme de foc. Asa cum au americanii (ma inspir desi nu mor de dorul lor....). La ei sunt cu milioanele de membri si sunt principala fortza de loby in alegeri (de aceea nu umbla nimeni la regimul armelor de foc - sic!). Si atentie!!! Este doar una. Nu Asociatia 2003, Asociatia 2004, Asociatia impex trading revolutia, etc. Pe la noi suntem vreo 70 de mii de apasatori pe tragaci (ca sa aiba loc toti in precizare, vanatori, pistolari, tir-isti, etc). Ia sa ne facem noi asociatie de protejare a intereselor (toate cate or fi ele). Sa vedem atunci daca mai fac cu noi ca si cu sefu' garii. ca sa nu mai spun de ce se poate obtine din 4 in 4 ani la alegeri. Luati asta ca subiect de discutie. Lucrurile mari se fac in discutii mici. Va iubesc pe toti pasionatii de pe lume. Indiferent care ar fi ea, pasiunea.
Dabija

Post by Dabija »

O asociatie este ... se numeste ANDA ... Asociatia Nationala a Detinatorilor de Arme ... in numerele de anul trecut ale revistei DWJ gasesti mai multe detalii.
Si mai este si o asociatie a detinatorilor de arme cu aer comprimat ... www.airguns.ro
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Dabija,
Multumesc de ajutor.
Ce mai faci, ce mai e pe la Resita?
mcbun2

Putzina organizare

Post by mcbun2 »

Asta chiar nu e rau. Nu stiam ca exista deja. Poate ca trebuie sa se mediatizeze mai bine. Si sa fuzioneze cu cealalta. Sa nu cada in pacatul dezbinarii. Multzam pt informare.
Guest

Post by Guest »

Problema la noi e ca majoritatea detinatorilor de arme, care sunt vanatorii,percep detinerea de arma ca pe un favor pe care li-l ofera statul si nu ca un drept de care autoritatile ar trebui sa tina seama ca fiind al oricarui cetatean onest.Asa ca nici unul nu sufla in front de frica sa nu piarda favorul(dreptul de a vana si implicit de a detine arma , coroborate intr-o actiune malefic gandita pentru limitarea pana la oprimare a libertatii detinatorului).Asta e educatia armelor care li s-a indesat pe gat alaturi de lipsa de informare si in care traiesc .Pentru ca ceea ce visezi tu sa se intample, trebuie spart un mare buboi crescut din 1948 pana in 1989.Oricum, ma bucur sa descoper ca gandesti asa.Inseamna ca mai exista speranta. In forumul de la www.vinatorul.ro mai gasesti discutii pe aceasta tema.Si eu sunt in ANDA si avem nevoie de tine
mcbun2

Putzina organizare

Post by mcbun2 »

Sperantza? Sigur ca exista. Cine nu mai spera, dispera. Ai punctat bine vizitatorule. Problema, si de data asta, e complexa si imbraca multe aspect, vb unuia. Eu o tzin p-a mea. Versiunea. Adica inainte de a fi vanatori, tir-isti, pistolari, air gun-isti suntem, CU TOTII, posesori de arme. Deci, intr-un fel sau altul ne plac aceste masinarii. Legitim cred. Unii-s pasionati de ceasuri, altii de trenulete, etc. Mie, dupa 15 ani de vanatoare, pasiune decursa si deprinsa din neam - la propriu, nu mai stiu exact daca imi place sa vanez sau sa trag cu arma. La poligon , nu in tot ce mishca. Cred ca imi plac ambele, in egala masura acum. Ba chiar mai mult, uneori, renuntz la vanatoare in favoarea unui poligon. Dar daca intr-o zi ma hotarasc sa renuntz la vanatoare. Pai atunci raman si fara arme caci o conditie o implica si pe cealalta. Conform legii. Si stiu si ce raspuns ai primi la atare chestiune. Poti face tir cu aer comprimat. Nu e tot aia. Cred eu. Am si un pistol cu "codoi". Si trag cu el la tinta destul de des. Dar parca nu se compara cu ce simti cand tragi cu o arma de foc. Nu? Sunt convins ca 99,99% din posesorii de arme cu aer comprimat le-ar schimba (completa) cu una de foc. Dar nu pot. In principal din cauza ca tre' sa devina vanatori. O chestie costisitoare, destul de greu de realizat si, poate, pentru care chiar nu simt nimic. Si uite asa ne invartim in jurul cozii la nesfarsit. Politia sta linistita caci "fenomenul" e sub control. Nici arme nu sunt (legal), nici capul nu ne doare. Si tot in cercul asta vicios dansam si cu demnitarii, exponentii autoritatilor diverse si alte categorii, unele mai egale ca altele in fatza legii si a echitatii. Caci acestia are dreptul (am spus are si nu au caci nu e multzi) sa detzina pistoale cu glontz si noi nu. Si eu as vrea sa am un pistol cu glontz (si nu ma ataca numeni - sper) dar nu se poa'. Mi-ar place sa il folosesc in poligon, la vanatoare (lovitura de gratzie.... atat de umana??!!), sau sa il tin la mine daca chiar m-as simti amenintzat sau sa dorm cu el sub perna, sau naiba stie ce sa mai fac cu el (legal). In alta ordine de idei nu contest ca, cu cat sunt mai multi posesori de arme letale, cu atat se pot inmultzi si cazurile de utilizare ilegala sau, si mai rau, crimele cu mana armata. Dar totusi nu cred ca fenomenul ar ajunge de necontrolat. Ehei, sunt multe de vb. Eu unul m-as inscrie in ANDA. Dar nu stiu cum. Spune-mi tu te rog.
Guest

Post by Guest »

Presedintele ANDA este dl. Vili Stancu, din Oradea, str. Aluminei 47 , Bl.A4, Sc. B , Ap. 1.Daca nu mai ai rabdare , scrie-i, dar intr-o saptamana, doua , o sa fie si un e-mail.Pacat ca producatorii si comerciantii de arme nu vor sa se organizeze si ei in asociatii, asa cum sunt in Occident.Cred ca ar avea de castigat, cel putin pe termen lung,prin crearea unui lobby proarme.
In privinta tirului cu pistoale cu glontz( 9mm Para),a aparut si pe piata noastra civila acest serviciu la poligonul Tunari www.tunari.ro unde vor primi in urmatoarele saptamani 2 pistoale Vektor si un H&K pe care le vor inchiria contra cost la civili. Despre tir dinamic IPSC nu poate fi vorba(nu ne lasa legea!)
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Anonymous wrote:Pacat ca producatorii si comerciantii de arme nu vor sa se organizeze si ei in asociatii, asa cum sunt in Occident.Cred ca ar avea de castigat, cel putin pe termen lung,prin crearea unui lobby proarme.
Producatori nu prea sunt.
Comercianti? Unii aranjeaza licitatii cu Regia Padurilor (cum probabil ati citit in presa), altii ne fac concurenta neloiala prin evaziunea fiscala pe care o practica (facturi subevaluate=>accize neplatite =>pret mai mic). Cu cine?
Guest

Post by Guest »

Adresa de e-mail a presedintelui ANDA este svili@personal.ro
Post Reply