Sa comparam!

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

iulian_c

Sa comparam!

Post by iulian_c »

stie cineva daca munitie ts 18 cu lubricatie e mai puternica si face distrugeri mai mari pe distante mici decat 6.35??cu lubrificatie trege lejer de 250m/s.sau 6.35 are avantajul gramajului mai mare?
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Atat in cal.5,5mm sau 6,35mm daca tragi des cu ulei distrugi mai repede arcul si garniturile de la arma asa ca va trebui sa le schimbi mai des.La ambele calibre daca folosesti aceasta metoda cu ulei va creste viteza.Diferenta intre TS 18 care are 18graines si Hunter de 6,35 care are vreo 19,2graines este dupa cum vezi foarte mica deci in arma cu acelasi mecanism de putere se vor comporta cam la aceeasi viteza.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
iulian_c

Post by iulian_c »

multam de sfat.dar 6.35 nu are putere si efectul distructiv mai pronuntat fata de 5.5 indiferent daca folosesc lubrificant pentru 5.5??daca da e o diferenta foarte mare intre ele??cel putin la eliberarea energiei in tinta.
iulian_c

Post by iulian_c »

care piese ale armei se lubrefiaza ??nu am incercat si nu stiu?daca stii de unde sa cumpar niste ulei de asta as fi recunoscator.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

iulian_c wrote:multam de sfat.dar 6.35 nu are putere si efectul distructiv mai pronuntat fata de 5.5 indiferent daca folosesc lubrificant pentru 5.5??daca da e o diferenta foarte mare intre ele??cel putin la eliberarea energiei in tinta.
Avantajul unui 6,35 este intr-adevar ca elibereaza mai multa energie in tinta insa dezavantajul este ca nu poti folosi pelete mai usoare pentru o viteza mai mare iar asta influenteaza mult balistica acestui pelet si implicit distanta la care te poti intinde cu acest calibru.Calibrul 5,5 mm are avantajul ca poate trage si cu pelete mai usoare ceea ce inseamna si o viteza mai mare si o distanta mai mare la care poti trage,La fel pe piata de la noi nu gasesti decat un sigur tip de pelete in cal. 6,35 si anume Hunter pe cand in cal. 5,5 gasesti o multitudine de tipuri de pelete si nu numai de la Gamo :wink: Dar daca nu vrei sa tragi la mai mult de 30m este foarte bun si cal.6,35 insa mecanismul armelor Gamo care se comercializeaza la noi este prea slab pentru acest calibru dupa parerea mea.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
AC Sniper

Post by AC Sniper »

iulian_c wrote:care piese ale armei se lubrefiaza ??nu am incercat si nu stiu?daca stii de unde sa cumpar niste ulei de asta as fi recunoscator.
Sub teava la baza ei este o parghie cu doua imbinari,una care prinda teava de parghie si una mai la mijlocul parghiei.Acolo se lubrefiaza cu ulei sau cu vaselina de calitate.Mai buna este vaselina pentru ca nu curge ca uleiul.Se mai lubrefiaza cu vaselina si la ghiara de prindere a tevii de corpul armei propriu-zise.Pentru ulei de acest gen gasesti in orice magazin arrow chiar marca Gamo insa poti sa incerci si Ballistol pentru curatarea tevii la interior si exterior iar restul armei la exterior.Odata bine curatata teava cu o vergea care la capat are o bucata de carpa sau vata inmuiata in cateva picaturi de Ballistol se sterge uleiul ramas pe ghinturi cu o bucatica de carpa curata sau vata la fel prinsa la capatul vergelei.
ADRIAN

iulian_c

Post by iulian_c »

pana in 20-30 m isi spune cuvantul slabicunea armelor de la noi?/sau se vad efectele la o distanta mai mare cand se pierde mult din putere.ma refer la calibrul 6.35.ar fi bine daca pe distante scurte pallet-ul ar fi propulsat cu aceeasi energie ca si la modelele care nu sunt modificate comform.legislatiei
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Pana in 30 metri tragi foarte bine si cu 6,35,chiar merge sa te intinzi si pana la 35metri cu acest calibru.Cu cal.5,5 tragi bine pana la 40metri insa unii se intind si la 45-50metri cu acest calibru.Armele cu aer comprimat in calibrul 5,5 si 6,35 de la noi nici una nu este modificata pentru reducerea puterii,doar cele in cal.4,5mm din seria Hunter si Cfx.Dar aceasta modificare nu este ceva ireversibil :wink:
ADRIAN

iulian_c

Post by iulian_c »

care e cel puternic 6.35 de la gamo??ma refer la mecanism si energia proiectilului si cam ajumge ?e cumva viper skeet sau max??sau ramane maxima sau hunter?? :D
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Toate armele Gamo in cal.6,35 au aceeasi viteza,undeva in jurul lui 175m/s-180m/s cu pelet Hunter de 6,35.
ADRIAN

iulian_c

Post by iulian_c »

am o curiozitate!un 5.5 lubrefiat tras dintr-un cfx are pe distante scurte pana 30m un efect distructiv si energie mai mare decat un 6.35 fara lubrefiere???(avand in vedere ca viteza e mult crescuta odata cu lubrefierea?)e vreo diferenta notabila in favoarea 5.35 cu lubrificant??sau 6.35 ramane superior la capitolul putere la distante mici?
sorin mok

Post by sorin mok »

In trecat fie spus, vantoarea cu Ac este interzisa si in curand e foarte posibil sa nu ami ai voie sa tragi deca in curtea ta si in poligon.
iulian_c

Post by iulian_c »

pai deja e interzisa vanatoarea cu ac.ce sa mai interzica???
apropo de reply ca ne departam de topic stii cum e cu puterea?doream sa achizitionez un model de 6.35 .si nu stiu daca un 5.35 se apropie la capitolul ptere de 6.35.pt ca imi cam place cfx.ul.daca e cam slabut o sa aleg un 6.35
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Cfx-ul in cal.5,5mm nu este deloc slab.In nici un caz mai slab decat Hunter sau Maxima.Iar intre calibrele 5,5 si 6,35 este diferenta doar de un singur joule,adica 22j,respectiv 23j.
ADRIAN

iulian_c

Post by iulian_c »

a-ha! aveam impresia ca e o diferenta mai mare intre calibre.un singur joule inseamna chiar atat de mult??6.35 se spune ca are efecte distructive mai mari.sau e doar teoretic??ca la un joule diferenta?????
Post Reply