arme gamo 2006
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
arme gamo 2006
Maxima 6.35+Bushnell 6-12x44
Supeeeeeeeerbe modele!!!!!!!!!Vor aparea si la noi cand vor fi disponibile si pentru Europa si legile vor fi mai putin idioate decat sunt acum.Dar teava asta mai groasa-bull barrel care cred ca are si rol de amortizor de zgomot m-a dat gata la toate modelele prezentate iar Hunter Extreme este o varianta de Hunter 1250 cu teava bull-barrel deci mai silentios.De fapt toate modelele au acest tip de teava si cred ca aceasta este noutatea pentru 2006 la modelele de ac-uri Gamo.Cred ca Gamo va sparge piata cu modelele astea de ac-uri in State,cel putin pentru ac-uri spring-piston.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Trebuie sa fii sportiv legitimat la un club sportiv de tir afiliat la Federatia Romana de Tir Sportiv(FRTS) si asta dureaza cam 2-3 ani ca sa-ti iei legitimatia de tiror.Stiu ca am incercat si eu deoarece inainte de Maxima am vrut un Hunter 1250 in cal.5,5mm si care ar fi ajuns la 1560ron.dan.g wrote:Daca viteza peletului este mai mare de 220m/s armele AC nu se pot importa? Inteleg ca acest tip de arme sunt letale iar doritorii ar trebui sa aiba permis de arma.
Doresc un raspuns din partea D-lui Marius C.
ADRIAN
Viper Express aduce ceva nou adica cartusul de cal.5,5mm cu mai multe alice cred de cal.3mm sau mai putin.Nu prea am inteles cum este cu aceste ac-uri care trag cu mai multe alice odata ca si o arma de vanatoare.Oricum ideea este geniala.Nu mai ratezi tinta garantat cu asa ceva dar munitia cred ca trebuie sa fie mai scumpa.
ADRIAN
Pacat ca nu se intelege faptul ca si armele neletale pot fi letale de la distanta mica si nu viteza proiectilului este importanta ci felul in care folosesti arma.
Viteza proiectilului daca este mai mare de 220 m/s ar da posibilitatea tragatorului sa loveasca tinta cu acuratete mai mare.
Cine stie, poate in viitor se vor mai gandi si la acest aspect si vor schimba ceva la aceasta lege.
Poate ca legea europeana este mai blanda si daca tot ne "introduc" sa avem parte de ceva schimbari...........sa speram ca in bine.
Astept si alte opinii pe acest subiect.
Viteza proiectilului daca este mai mare de 220 m/s ar da posibilitatea tragatorului sa loveasca tinta cu acuratete mai mare.
Cine stie, poate in viitor se vor mai gandi si la acest aspect si vor schimba ceva la aceasta lege.
Poate ca legea europeana este mai blanda si daca tot ne "introduc" sa avem parte de ceva schimbari...........sa speram ca in bine.
Astept si alte opinii pe acest subiect.
Dupa cum merg lucrurile in Romania NU cred ca Legea armelor va fi imbunatatita in urmatorul deceniu...
poate exceptia ar fi: "Ciobanul" Romaniei are vre-o sclipire de geniu in acest domeniu si ne fericeste pe noi muritorii de rind.
Oricum este absolut aiurea ca armele AC la care Viteza proiectilului este mai mare de 220 m/s nu pot fi detinute nici macar de Colectionari care oricum au drept de detinere a armelor de foc functionale.
poate exceptia ar fi: "Ciobanul" Romaniei are vre-o sclipire de geniu in acest domeniu si ne fericeste pe noi muritorii de rind.
Oricum este absolut aiurea ca armele AC la care Viteza proiectilului este mai mare de 220 m/s nu pot fi detinute nici macar de Colectionari care oricum au drept de detinere a armelor de foc functionale.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Se stie ca inainte de aparitia legii armele AC nu aveau restrictionata viteza proiectilului. Cei care detin asfel de arme se inregistreza cu ele asa cum sunt. Nu vad de ce a fost impusa aceasta restrictie. Cred ca legiuitorul a gasit cea mai nefericita formula. Oricum nu cred sa tina cineva cont de parerile noastre.
Poate cei de la Arow ne vor prezenta modele 2006 care vor fi aduse si la noi.
Poate cei de la Arow ne vor prezenta modele 2006 care vor fi aduse si la noi.
-
Alegzandru
Rostul unei astfel de arme nu vad a fi altul decat vanatoarea, nu tragi la tinta cu alice. Si cum vanatoarea cu AC este interzisa la noi, nu vom vedea asa modele pe piata noastra ever. Chiar daca s-ar scoate vreodata limita de viteza a proiectilului, nu cred sa se schimbe ceva cu vanatoarea cu AC, nici macar pest controlul nu cred ca va fi autorizat.AC Sniper wrote:Viper Express aduce ceva nou adica cartusul de cal.5,5mm cu mai multe alice cred de cal.3mm sau mai putin.Nu prea am inteles cum este cu aceste ac-uri care trag cu mai multe alice odata ca si o arma de vanatoare.Oricum ideea este geniala.Nu mai ratezi tinta garantat cu asa ceva dar munitia cred ca trebuie sa fie mai scumpa.
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Chiar că visăm.
Tot ce acolo trece de 220ms nu va fi adus în România. Va fi aceeaşi situaţia ca şi cea de acum: Gamo produce o mulţime de arme interesante şi performante:
http://es.gamo.com/?ID=53&CategoryID=2
dar la noi ajung doar unele, fie din motive de viteză, fie din alte motive (cazul Stutzen şi CFX Royal).
Mă atrage Viper Express-ul, care cred ca va arăta minunat cu pat de lemn (probabil foarte scump).
Pret in America: 220$
http://store.dauvensfishinhole.com/8030107.html
Vad acum ce a scris Alegzandru. Cred că orice armă poate fi folosită în variate feluri şi cu rezultate diferite. Înţeleg că acest Express va avea teava lisă şi deci va fi mai puţin precis. NU contează, important e să-ţi placă.
Uite ce poate face un vânător cu o armă care nu e destinată vânătorii: GamoDelta (eu nu vreau să vânez nimic).
http://www.americanairgunhunter.com/gamodelta.html
Tot ce acolo trece de 220ms nu va fi adus în România. Va fi aceeaşi situaţia ca şi cea de acum: Gamo produce o mulţime de arme interesante şi performante:
http://es.gamo.com/?ID=53&CategoryID=2
dar la noi ajung doar unele, fie din motive de viteză, fie din alte motive (cazul Stutzen şi CFX Royal).
Mă atrage Viper Express-ul, care cred ca va arăta minunat cu pat de lemn (probabil foarte scump).
Pret in America: 220$
http://store.dauvensfishinhole.com/8030107.html
Vad acum ce a scris Alegzandru. Cred că orice armă poate fi folosită în variate feluri şi cu rezultate diferite. Înţeleg că acest Express va avea teava lisă şi deci va fi mai puţin precis. NU contează, important e să-ţi placă.
Uite ce poate face un vânător cu o armă care nu e destinată vânătorii: GamoDelta (eu nu vreau să vânez nimic).
http://www.americanairgunhunter.com/gamodelta.html
Last edited by sorin mok on Thu Mar 09, 2006 9:04 pm, edited 2 times in total.