Hunter 440 sau CFX sau Maxima?

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Jay

Hunter 440 sau CFX sau Maxima?

Post by Jay »

Buna.
----------
1. prima intrebare: pentru tras la tinta la distante mari, sau doborirea unor conserve, cutii de bere etc, ce calibru ar fi potrivit? 4,5 sau 5,5 . am auzit, citit ca 4,5 este mai precis. nu vreau sa omor nici un animal :)) dar nu am vazut in oferta dumneavoastra cfx la 4,5 asa ca ar ramane hunter 440 la 4,5 nu?
2. daca raman la 5,5 ,cfx sau hunter 440? care este mai precisa si mai durabila? teava fixa sau cealalta.
3. din ce material este facut cfx, plastic? pentru ca hunter 440 se vede clar ca este din lemn.
4. am citit toate post-urile de pe acest forum si nu prea se vorbeste de hunter 440 , mai degraba de shadow 1000, de ce? hunter 440 nu este bun? faptul ca este din lemn ma atrage spre hunter 440, dar pot trai si fara.
5. nu vreau sa arate ca o jucarie :lol:
6. ce luneta sa cumpar? marca,modelul? pretul sa fie max 150 Ron
7. cam atat, cred :)
Voi care sunteti avansati in acest domeniu ce i-mi sfatuiti? CFX sau Hunter 440? sunt la acelasi pret asa ca nu stiu sa aleg :cry:
..............
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Last edited by Jay on Fri Feb 03, 2006 1:01 pm, edited 2 times in total.
ave25

Post by ave25 »

daca vei citi cu atentie posturile de pe acest forum sau de pe forumul airguns.ro http://forum.airguns.ro/index.php vei gasi toate raspunsurile pe care le cauti.
daca totusi vei mai avea nelamuriri, intreaba si ti se va raspunde.
sfatul meu este ca in masura in care este posibil, sa incerci pe viu modelele la care te gandesti, pentru ca in cele din urma tu vei fi cel care va trebui sa te simti confortabil cu arma aleasa
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Daca vrei un ac in 4,5 iti recomand Un Gamo Mod.610,daca te hotarasti pentru un 5,5 iati un CFX sau un Maxima.Eu cred ca te vei plictisi repede de un 4,5 asa ca un 5,5 este de preferat din moment ce nu vrei sa-ti mai vinzi arma.Luneta de 150ron nu prea merge pe 5,5 insa eu zic sa-ti iei mai intai arma buna si in timp iti vei lua si o luneta pe masura.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
SLY

Post by SLY »

Aceeasi parere ca AC Sniper. Ia-ti ceva in 5,5, fara luneta. Vezi cum merge. S-ar putea sa nu mai vrei luneta. Eu am un Magnum 2000, am si luneta, dar e slaba si nu o mai folosesc. Totusi, daca ai posibilitatea sa iti iei o arma cu teava fixa, e mai durabila decat una cu teava basculanta (chiar daca a mea este basculanta, o recomand pe cealalta, nu pt. ca eu as fi avut probleme... inca). In timp e posibil sa-ti apara joc la sistemul de basculare. Eu sunt multumit de a mea. O am de vreo 3 ani (nu de noua) am tras eu vreo 5-6 mii de pelleturi cu ea ( mi-am cumparat odata, la nervi 30 de cutii de 250buc. si inca mai am breo 7-8), si nu stiu cat a tras cel care a avut-o, si inca mai scoate 180...185m/s. Oricum o sa-i schimb arcul. Chiar daca are viteza mai mica decat un 4,5 mi se pare mai echilibrata. Bafta!
Jay

Post by Jay »

mersi.
daca ma gandesc bine, si daca ma incapatinez sa-mi iau ceva cu pat de lemn, si sa aiba si teava fixa, atunci raman la CF30? dupa cum am citit, firma Arrow inca(?) nu aduce CFX Royal, sau am informatii gresite? La noi in oras, nefiind magazin de genul acesta, nu pot sa experimentez cu armele respective, asa ca ma las pe spusele altora care au, si care folosesc arme ac.
Astea fiind spuse, este mare diferenta dintre un CFX si un CF30? sau mai bine renunt la "look"-ol de lemn?
cosminioans

Post by cosminioans »

aceeasi dilema am avut-o si eu, am optat pentru CFX

CFX este o arma mult mai buna decat CF-30, are sistemul de incarcare direct in teava, (la CF-30 pelletul intra intr-un ''sertar'' care iese in spatele sistemului de ochire, are 2 garnituri... nefericit, ce sa mai...), mai exact un sistme rotativ foarte simplu si ingenios, mult mai fiabil decat la CF-30

CFX are acel ''muzzle break'' urat din plastic dar care atenueaza mult din zgomot (unii au avut posibilitatea sa incerce pe rand armele si s-au convins)

este mai studiata si mai fiabila decat CF-30

eventual ii poti skimba in timp patul, vei vedea ca este putin grea in fata cu patul sintetic, dar la o adica ii poti adauga ceva ''balast'' in pat (se poate desface si umple cu diverse :D ) si astfel o mai echilibrezi

intra pe www.geocities.com/temp_cfx si vei vedea acolo detalii

numai bine!
cosminioans

Post by cosminioans »

a... si incearca sa vb cu cei de la arrow poate poti face comanda de CFX Royal
AC Sniper

Post by AC Sniper »

cosminioans wrote:
CFX are acel ''muzzle break'' urat din plastic dar care atenueaza mult din zgomot
De ce spui ca este urat,eu zic ca este chiar foarte frumos avand triplu rol,adica de echilibrare a armei in momentul tragerii,de diminuare a vibratiilor care apar pe teava la fel in momentul tragerii si care influenteaza in mod negativ precizia+ca mai reduce din zgomotul armei.Eu prefer ac-urile cu muzzle break tocmai din aceste motive dar si pentru ca da armei un aspect mai fioros,ca sa nu zic amenintator.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Jay wrote:mersi.
daca ma gandesc bine, si daca ma incapatinez sa-mi iau ceva cu pat de lemn, si sa aiba si teava fixa, atunci raman la CF30? dupa cum am citit, firma Arrow inca(?) nu aduce CFX Royal, sau am informatii gresite? La noi in oras, nefiind magazin de genul acesta, nu pot sa experimentez cu armele respective, asa ca ma las pe spusele altora care au, si care folosesc arme ac.
Astea fiind spuse, este mare diferenta dintre un CFX si un CF30? sau mai bine renunt la "look"-ol de lemn?
Cfx-Royal nu se aduce de Arrow,asta stiu sigur.Da-l incolo de "look" cu suportul armei de lemn si ia-ti un CFX.Ai sa vezi si pe www.gamo.com ca la Top Products CFX-ul este cel mai bine vandut.Daca vrei neaparat frumusete,aspect si precizie de la ac-ul tau ia-ti o Maxima de 5,5 sau 6,35 si n-o sa-ti para rau chiar daca este break-barrel.
ADRIAN

Jay

Post by Jay »

pai cred ca ramane atunci cfx-ul. numai gandul ca este din plastic este destul de deranjant. ziceti ca o luneta la 150 ron nu este una buna pentru un cfx? atunci cred ca cumpar fara luneta, iar luneta o cumpar alta data.
o alta intrebare. unde stati voi (oras), este un loc unde te poti duce si poti trage cu pusti ac pentru bani. adica un fel de ac-caffe :D
m-am gandit sa fac ceva de genul acesta la noi in oras, dar habar n-am cum arata. un fel de poligon inchis pentru ac.
daca aveti niste informatii referitoare la o sala de acet tip, si daca aveti timp, sa-mi scrieti si mie un email (jaywebm@yahoo.com), sau daca aveti si niste poze ar fi shi mai bine :)
mersi :oops:
cosminioans

Post by cosminioans »

uite, in bucuresti sper ca saptamana aceasta sa avem prima sedinta de tragere la poligonul clubului dinamo, daca ne lasa facem si poze :D , si vedem cum merge treaba

altfel, sper sa ai min 10m undeva in casa ca sa tragi cand vrei tu sau parinti/bunici la tara...
cosminioans

Post by cosminioans »

daca te hotarasti sa-ti schimbi patul (ca mine), vb cu cei de la arrow sa-ti aduca unul de CF-30 sau iti faci tu unul sau daca intri pe www.airguns.ro pe forum gasesti pe cineva care face la comanda (cum il vrei tu) cam la acealsi pret cu cel adus de arrow
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Jay wrote:pai cred ca ramane atunci cfx-ul. numai gandul ca este din plastic este destul de deranjant.
Stai linistit,suportul armei nu este chiar din plastic ci dintr-un sintetic destul de rezistent asa ca nu-ti fa griji ca se poate sparge sau crapa daca scapi arma pe jos sau o lovesti in timpul tragerii.
ADRIAN

Dabija

Post by Dabija »

Jay wrote: o alta intrebare. unde stati voi (oras), este un loc unde te poti duce si poti trage cu pusti ac pentru bani. adica un fel de ac-caffe :D
m-am gandit sa fac ceva de genul acesta la noi in oras, dar habar n-am cum arata. un fel de poligon inchis pentru ac.
daca aveti niste informatii referitoare la o sala de acet tip, si daca aveti timp, sa-mi scrieti si mie un email (jaywebm@yahoo.com), sau daca aveti si niste poze ar fi shi mai bine :)
mersi :oops:
Ori aici ori pe airguns a dat cineva un link de la un poligon din rep. moldova ... exact un AC caffe... adica un poligon inchis cuplat cu un local ...
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Jay

Post by Jay »

cosminioans wrote:uite, in bucuresti sper ca saptamana aceasta sa avem prima sedinta de tragere la poligonul clubului dinamo, daca ne lasa facem si poze :D , si vedem cum merge treaba

altfel, sper sa ai min 10m undeva in casa ca sa tragi cand vrei tu sau parinti/bunici la tara...

Wow ar fi super niste poze, cat sa-mi dau seama cu arata. 10m am :)) nu despre asta este vorba. a-si vrea sa fac eu un "poligon" pentru altii care vor sa traga cu pusti cu aer comprimat, dar nu de 10 metrii :D mai lung si mai lat :)
Cam la ce pret aduc cei de la Firma Arrow pat de lemn de la CF30? dar cred ca dupa ce cumpar cfx-ul voi incerca eu sa-mi fac un pat din lemn. daca nu merge, atunci ii dau la altcineva sa-mi faca. :idea:
Post Reply