Ce spune legea ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Guest
Ce spune legea ?
Am cumparat in 2003 un Gamo Hunter 440. Atunci se cumparat cu certificat de cazier judiciar si nu se declara la politie. Ce trebuie sa fac cu ea acum ? Sa merg sa o declar ?
Da mai ai ~1 an termen in care trebuie sa o declari sa primesti Certificat de Detinator Arme Neletale....
E bine sa ai la tine pe langa CI, arma si factura daca mai exista.
E bine sa ai la tine pe langa CI, arma si factura daca mai exista.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
-
Soimul Maltez
certificat de moştenitor;
act de donaţie;
chitanţă vamală;
ordin/dispoziţie de recompensă sau dar, a conducătorului instituţiei;
astea sunt variantele prevazute de lege de procurare a unei arme.
solutia .. daca nu mai ai factura :
iei un prieten de manuta, te duci la primul notar si faci un act de donatie in forma autentica(cateva sute de mii lei vechi), cum ca acel prieten iti doneaza arma lui. cu acest act vei merge la politie si iti vei putea procura certificatul.(in caz ca cei de la politie sunt batuti in cap si nu pricep, cauta exact unde se specifica acest lucru in lege sau normele de aplicare si mergi cu textul la ei si fa scandal). Bafta!
Sau .. o solutie logica si normala:
Dai o declaratie pe proprie raspundere la notariat cum ca ai cumparat arma de la magazin in 2003 si ai pierdut factura. Pentru cineva cu un pic de minte in cap ar trebui sa fie de ajuns.
(grija mare pentru ca 95% din politia romana nu este dotata cu organul cognitiv care se numeste creier
)
act de donaţie;
chitanţă vamală;
ordin/dispoziţie de recompensă sau dar, a conducătorului instituţiei;
astea sunt variantele prevazute de lege de procurare a unei arme.
solutia .. daca nu mai ai factura :
iei un prieten de manuta, te duci la primul notar si faci un act de donatie in forma autentica(cateva sute de mii lei vechi), cum ca acel prieten iti doneaza arma lui. cu acest act vei merge la politie si iti vei putea procura certificatul.(in caz ca cei de la politie sunt batuti in cap si nu pricep, cauta exact unde se specifica acest lucru in lege sau normele de aplicare si mergi cu textul la ei si fa scandal). Bafta!
Sau .. o solutie logica si normala:
Dai o declaratie pe proprie raspundere la notariat cum ca ai cumparat arma de la magazin in 2003 si ai pierdut factura. Pentru cineva cu un pic de minte in cap ar trebui sa fie de ajuns.
(grija mare pentru ca 95% din politia romana nu este dotata cu organul cognitiv care se numeste creier
au mai fost situatii ca si aceasta si s-au rezolvat simplu:
declari puri si simplu ca ai cumparat arma din piata, pe vremea cand era legal sa faci treaba aceasta si era legal sa se vanda AC-uri la talcioc.
De obicei se cerea o declaratie pe propria raspundere, autentificata de un notar.
Daca faci o hartie care sa implice si o terta persoana (prieten, neam etc.) este la fel de bine, dar poti sa ai surpriza sa-i cheme si pe ei cu tine la politie inainte de a elibera certificatul de detinator. Am inteles ca s-a mai intamplat si asa.
p.s. daca ai cumparat arma din magazin si ti-au facut factura pe ea, in caz de necesitate magazinul poate sa-ti elibereze o copie a facturii. Este o treaba care nu-i va bucura deloc pe cei de la contabilitate dar in caz de absoluta necesitate se poate solicita si acest lucru
declari puri si simplu ca ai cumparat arma din piata, pe vremea cand era legal sa faci treaba aceasta si era legal sa se vanda AC-uri la talcioc.
De obicei se cerea o declaratie pe propria raspundere, autentificata de un notar.
Daca faci o hartie care sa implice si o terta persoana (prieten, neam etc.) este la fel de bine, dar poti sa ai surpriza sa-i cheme si pe ei cu tine la politie inainte de a elibera certificatul de detinator. Am inteles ca s-a mai intamplat si asa.
p.s. daca ai cumparat arma din magazin si ti-au facut factura pe ea, in caz de necesitate magazinul poate sa-ti elibereze o copie a facturii. Este o treaba care nu-i va bucura deloc pe cei de la contabilitate dar in caz de absoluta necesitate se poate solicita si acest lucru
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
ave25
hunter 440 5,5mm
Am si eu o intrebare: acum 3-4 ani, ce reglementari erau? eu am cumparat arma de la o persoana fizica, in urma unui anunt in ziar, si va dati seama, nu am nici factura si nici alte acte de provenienta. Iar despre persoana de la care am cumparat-o nu mai stiu nici macar nr. de telefon. Va multumesc pt. eventualele raspunsuri.
-
Dabija
Intrebare???
la politie trebuie mers inainte sau dupa ce ti-ai cumparat arma??Vreu ca in vara sa achizitionez MOD.400 sau un DELTA.24 si vreau sa stiu dinainte ce si cum.
-
Alegzandru
La politie mergi pentru a completa notificarea, inainte sa iti cumperi arma.. cu notificarea care se elibereaza in termen de 3 zile lucratoare te duci la magazin si pe baza ei aia iti vand arma, apoi cu arma te duci inapoi la politie pentru a fi inregistrata. Cyrus, referitor la nedumeririle tale, mai lectureaza forumul asta la sectiunea "produse comercializate", si o sa vezi cateva sfaturi si poate iti faci o parere.
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...