Am un H440, vanzatorul din magazin mi-a spus ca pentru a reduce puterea armei, s-a folosit un arc mai scurt si s-a indepartat un distantier. Se poate readuce arma la puterea ei reala? Sa spunem ca arcul s-a rupt
Exista niste scheme de service? E adevarat ce mi-a spus vanzatorul?
Multumesc.
Pt a putea primi un sfat bun de la noi trebuie sa ne spui in ce calibru este acel H440! Daca e in 5,5mm cea ce ti-a spus vanzatorul este fals!
Daca arma e in 4,5mm, intradevar a fost modificata de Gamo special pt legile din romania. Arcuri pt H440 poti cumpara tot din magazinele Arrow. Te duci si ceri un arc de hunter 440 de 5,5mm si daca nu are ceri sa ti se aduca si ... cred ca intr-o saptamana il poti avea (in caz ca exista pe stoc in Bucuresti)! Daca stai pe langa Bucuresti te va costa in jur de 150 mii lei dar daca stai mai departe (400 km) s-ar putea sa sara de bine de 200 mii lei.
Cat despre piesa lipsa ... ar trebui sa-ti desfaci arma sa vezi daca lipseste vreo piesa uitandu-te pe schema:
Piesa de care zice vanzatorul ca lipseste s-ar putea sa fie 16280. Este ghidajul arcului care intra in piston. Daca intradevar lipseste nu-i tragedie! Ti-o poate face orice strungar. Si eu mi-am facut un alt ghidaj la arma mea fiindca cea din fabrica permitea jocul arcului in piston.
Eu asa am auzit ca pt a reduce viteza la calibru 4,5 s-a gaurit partea unde se compreseaza aerul, deci la tragere arma pierde din aerul compresat(sau ceva de genul asta).
Nu ti sa explicat cum trebuie ... Nu cred ca sa gaurit nimic!
Nu avea cum! Trebuie sa fie o shmecherie simpla ... fara complicatii!
Ori arcul folosit pt 4,5mm e mai moale si deci schimbarea lui cu unul pt arma de 5,5mm rezolva problema. Mai intreaba inca odata sa te lamureasca ce sa gaurit !?! Poate ne dam seama daca e ceva posibil sau doar o parere.
Asa mi-o zis ca el a inchis gaura si acuma arma e mai puternica. Arma nu este de la Gamo si este cam veche. Cel mai usor ar fi sa intrebam astea de la Gamo sau poate si Arrow stie raspunsul la intrebare, dar daca insistati atunci o sa contactez pe dansu pt mai multe detalii.
Nu vreau sa te dezamagesc dar atata timp cat arma e montata piesa 16280 (ghidajul arcului in piston) este presata tot timpul functionarii armei in fundul piesei 15278 (adica pistonul care compreseaza aerul in camera de compresie). Nu exista nici un moment pe timpul functionarii armei in care aceste doua piese sa fie despartite!!! Piesa 16280 este ghidajul arcului in piston si are cateva roluri importante in eliminarea vibratiilor arcului in momentul destinderii precum si evitarea creerii unor tensiuni suplimentare transversale in arc in acelasi moment, tensiuni si vibratii care ar avea repercusiuni asupra preciziei si a vietii arcului! Problema e in alta parte!
Daca nu crezi te invitam la Bucov pe 24-25 septembrie unde are loc intalnirea anuala a Asociatiei Detinatorilor de Arme cu Aer Comprimat Club Airguns. Am spus ca in cadrul acestei intalniri vom demonta un spring piston ori un Shadow 1000 (mecanism identic cu Hunter 440) ori Cometa Fenix 400. Mai multe informatii vei obtine pe forumul acesteia: http://forum.airguns.ro/index.php
ati avut dreptate, eu am inteles gresit functionarea, deci 15278 compreseaza aerul. Am crezut ca 15278 este camera de compresie.
Daca se gaureste camera de compresie la 35% ¦‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾«- atunci volumul aerului ce va fi compresat scade cu 20-30%(dupa parerea mea ). Sper ca ati inteles cum mi s-a explicat modificarea armei.
Pai poti verifica ff simplu! Demonteaza arma de pe pat (ai de desurubat 3 suruburi) si uitate dedesubt sub cilindru daca se vede vreo gaura. Daca nu se vede inseamna ca este alta shmecherie!
Apropo de arcuri, cam dupa ce perioada se uzeaza si se mai slabeste arcul din pistonul de compresie, atat cat sa ajunga sa trebuiasca schimbat?
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Cam la 3000-3500 de focuri ar fi normal sa te lase arcul insa daca tii mai mult timp arma incarcata sau o uiti asa,arcul s-ar putea sa nu te tina nici macar 2000 de focuri.Si ar mai fi o chestie destul de importanta.Evita sa tragi cu ac-ul cand afara sunt temperaturi foarte scazut(sub 0 grade Celsius) din doua motive:
1.-la temperaturi scazute de 0 si sub 0 grade orice spring-piston va trage la viteze mai mici,cam cu 20-30m/s mai putin decat viteza normala a armei.
2.- daca de la temperatura scazuta de afara treci brusc la temperatura camerei(18-22 grade celsius) pe partile metalice interne si externe ale armei va aparea condensul ceea ce in timp va duce la aparitia ruginei pe ele.Chiar daca arma este bine unsa si protejata impotriva coroziunii nu este indicata trecerea brusca de la temperaturi scazute la temperatura camerei deoarece arcul se rupe mult mai repede.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"