Intrebare despre GAMO MAXIMA

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

AC Sniper

Intrebare despre GAMO MAXIMA

Post by AC Sniper »

Este adevarat ca Maxima are un sistem de amortizare a socului produs de recul in momentul tragerii astfel incat tragatorul nu simte obisnuita deja zvacnire a patului armei datorata detensionarii arcului?Astept raspuns.

Cu stima,Adrian
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Eugen

Post by Eugen »

Gamo nu face nici un sistem de absortie a reculului! Asa ceva nu o sa vezi la prea multe arme (mai ales la cele prin frangerea tevii sau cu levier sub teava)!
dan.g

Post by dan.g »

Doresc sa cumpar o maxima de 6.35 si vreau sa montez si o luneta ulterior. Ce luneta sa iau si daca o gasesc cu tot cu suporti de prindere? Am inteles ca reculul este destul de mare si se pot deregla destul de repede.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Lunetele pentru arme cu aer comprimat "spring-piston" trebuie obligatoriu sa fie foarte rezistente datorita reculului dublu pe care il are o astfel de arma,recul care se manifesta in ambele sensuri.O luneta potrivita pentru Maxima ar fi un Bushnell Trophy de la 500ron in sus.Lunetele cu dispozitiv de prindere inclus sunt de fapt cele mai ieftine si mai putin potrivite pentru o Maxima.De obicei la lunete dispozitivele de prindere se vand separat.La Arrow se gaseste o luneta superba pentru orice arma cu aer comprimat indiferent de puterea reculului si aceasta este 6-18x40 Busnell Trophy cu obiectiv ajustabil,luneta recomandata chiar de producator ca fiind foarte rezistenta si garantata pe viata pe orice arma cu aer comprimat de tip "spring-piston".Dar si pretul este pe masura:1235ron.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
cyrus12

Post by cyrus12 »

Ac Sniper a o intrebare :pentru un CFX care din aceste doua lunete este mai buna ?Gamo 6X40 sau Luneta Sport 3-9X32 Norconia.Stiu ca luneta este si ea inportanta dar nu vreau deocamdata sa dau o caciula de bani pe ea .Mersi si astept un raspuns.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Eu as alege Norconia.Am avut o Norconia 3-9x40 Sport si am fost foarte multumit de ea,desi aceasta luneta este destinata mai mult armelor de tir '22 lr.Am tras cu ea cam 1500 de focuri pe un Hunter 440 dupa care am vandut-o si pot sa spun ca nu mi-a facut deloc probleme.
ADRIAN

cyrus12

Post by cyrus12 »

mersi :D
Jay

Post by Jay »

salut.
daca tot vorbiti de maxima si de 6.5 ce avantaje imi da o pusca de 6.5?
Un prieten tot ma streseaza la cap sa cumpar 6.5 , ca este mai bun, merge mai departe, este mai tare, are o putere, precizie mai mare etc ..
Voi ce credeti?
mersi.
Alegzandru

Post by Alegzandru »

Jay wrote:salut.
daca tot vorbiti de maxima si de 6.5 ce avantaje imi da o pusca de 6.5?
Un prieten tot ma streseaza la cap sa cumpar 6.5 , ca este mai bun, merge mai departe, este mai tare, are o putere, precizie mai mare etc ..
Voi ce credeti?
mersi.
Ma da cate avantaje are 6.35 asta!! Nu e chiar asa, in primu rand nu are cum sa "mearga mai departe", din moment ce are viteze de cca 180m/s si pelletul e mai greu si cu o sectiune mai mare decat la 5.5.. mai multe poti gasi aici http://forum.airguns.ro/viewtopic.php?t=602
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=86
Cred ca au mai fost discutii si pe forumul asta despre calibrul 6.35, mai "frunzareste-l"
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Gamo Realtree in cal.6,35 are avantajul ca face distrugeri mai mari dar are dezavantajul balistic al peletului care la distanta mai mare de 30-35metri ia o traiectorie pronuntat descendenta,care influenteaza foarte puternic precizia.La 173m/s cred ca daca tragi cu arma in sus si esti putin atent se vede si peletul de 6,35 cum iese pe teava,dar asta cu conditia ca cerul sa fie putin innorat.Cu alte cuvinte 6,35-ul are efecte mai distructive iar 5,5-ul precizie mai buna.Ideal este ca un 6,35 sa-l folosesti de aproape iar un 5,5 la distanta.Oricum eu consider ca in acest calibru 6,35 viteza trebuie sa fie de cel putin 200m/s pentru a avea intradevar satisfactii cu o astfel de arma.
ADRIAN

Sharp

Post by Sharp »

Daca tot e vorba pe topic de "distrugere" si de distanta utila, mi se pare interesanta o kestie cam laudaroasa din partea celor de la Daisy despre Avanti Champion Model 499 http://daisy.com/shopping/customer/prod ... 253&page=1 se pare ca la 73m/s bate la 162 m????
Pai atunci o Maxima in 5,5 sigur bate 200m, nu???
P.S. pt Arrow: puteti sa imi spuneti daca este disponibila Maxima de 5,5 si cu sleek muzzle break? TX!
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Sa nu facem confuzie intre doi termeni total diferiti,adica pana la ce distanta ajunge proiectilul(BB in cazul modelului Avanti Champion) si pana la ce distanta un proiectil este periculos.Deci Modelul de la Daisy care trage cu bile(BB) poata sa trimita un BB de 4,5mm pana la 173m pe cand Maxima in cal.5,5 sau 6,35 este periculoasa pana la 200m(scrie pe cutie).Maxima nu este decat cu muzzle-break de plastic.
ADRIAN

Sharp

Post by Sharp »

Merci de lamurire AC Sniper,
Totusi, as mai vrea un detaliu: cum se "defineste" ca sa zic asa distanta la care este periculoasa?
Despre muzzle: plastic, OK dar exista doua variante, una mai groasa si una mai subtire; pe mine cea subtire m-ar interesa mai mult, am inteles ca cea groasa creeaza niste probleme la ochire...?
(vezi diferenta intre Maxima si Maxima V http://www.gamo.com/?ID=53&CategoryID=2 )
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Distanta la care mai este periculoasa o arma se defineste prin distanta la care peletul in cazul nostru mai are destula energie pentru a provoca rani sau chiar moartea daca loveste in puncte sensibile ale corpului(cap,ochi).La 90metri, de exemplu,un pelet Pro Magnum cal.5,5 tras dintr-o Maxima mai are vreo 3joules energie de lovire.Compara cu un pistol P-23 cal.4,5 care are cu acelasi tip de pelet,ajunge la 4 joules dar la gura tevii(0 metri).In cazul nostru la Maxima aceasta distanta periculoasa este de 150metri,maxim,insa producatorul da o distanta cu 50metri mai mare,asa pentru orice eventualitate.Maxima V(cu luneta sau alt dispozitiv de ochire inclus) de care zici tu nu se aduce inca la Arrow,doar cea cu muzzle-break mai gros din plastic.Sa stii ca acel muzzle-break nu incurca deloc la ochire cu luneta.Eu am o Maxima in cal.5,5mm,i-am pus si luneta si pentru a avea o vizibilitate mai buna am dat jos inaltatorul si catarea si merge perfect.Chiar si cu inaltator si catare se vedea bine prin luneta insa un pic lua din luminozitatea lunetei.
ADRIAN

arrow
Site Admin

Post by arrow »

Maxima V nu e disponibila pt. RO.

Marius
Post Reply