cum vindeti alicele daca in lege nu ai voie mai mult de 100?

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

destoff5

cum vindeti alicele daca in lege nu ai voie mai mult de 100?

Post by destoff5 »

astia care au facut legea cred ca is prosti , daca cutia de alice e de 200 ,si de 500 de alice sau mai mare ,cred ca se trece numa pe gamo raptor ca alea is doar 100 de alice la pachet ,suna cam aiurea chestia asta ca nu ai voie cu mai mult de 100 , si daca de prinde cu o cutie de 200 de alice la tine ce iti face ; cred ca te ia cu dosar penal sau ce ??????
misubagsisu

Post by misubagsisu »

te corectez aici:

pentru armele neletale:
supuse autorizarii (permis de port arma)
- aer comprimat: 500 buc (pentru fiecare calibru)
- bila de cauciuc: 100buc (pentru fiecare calibru)
supuse certificarii (certificat de detinator)
- gaze: 100 buc (pentru fiecare calibru)
violiv

Post by violiv »

Problema e daca politistul a trecut in permis numa 100 buc. alice - atunci ce faci?
PARABELUM

Post by PARABELUM »

Pai am impresia ca a cazut plafonul cu 100 pellet-uri:

In legea 295 / 2004 actualizata la 21.07.2008. era specificat:

Art. 65. - (1) Munitia aferenta armelor neletale poate fi procurata numai in baza permisului de arma sau, dupa caz, a certificatului de detinator, de la armurierii autorizati sa o comercializeze.
(2) Pentru armele neletale prevazute la categoria E din anexa, procurarea munitiei aferente este limitata la 100 de bucati.

iar acum in legea 268/ 2008 priv. aprobarea OUG 26/ 2008 pt. modif legii 295 / 2004 se specifica:

2. La articolul I punctul 12, alineatul (2) al articolului 65 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Posesorii armelor neletale prevazute la categoria E pct. 24 din anexa pot detine maximum 100 de cartuse pentru fiecare arma dintre cele pentru care au drept de port si folosire."

Ce inteleg eu este ca alin. 2 este inlocuit complet specificandu-se categoria de arme care au plafon pt. cartuse si
anume E 24 - pistoale cu bila, armele AC fiind incadrate la E25.
GAMO CF-X cal. 5.5 + NORCONIA 3x9-32
BAM XS-B50 cal. 5.5 + BUSHNELL 3-12X40
Emanuel

Post by Emanuel »

violiv wrote:Problema e daca politistul a trecut in permis numa 100 buc. alice - atunci ce faci?
Bine, bine, si daca ai situatia de mai sus - ca mine ? Ce daca a "cazut" prostia, a ramas hartia !
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
Rudy

Post by Rudy »

@Emanuel

Taci din gura si mergi pe burta Eu asa fac, iar cei arw,marinimosi si intelegatori, imi dau mereu o cutie cu 500 :wink:
Nici ei nu au o explicatie clara, a fenomenului. Ratie=Comunism, parerea mea
Numai de la Buzau sa nu luati, ei dau fix la bucata (100), motivand controale de la militie.
Bine macar, ca nu ne pun sa returnam peleturile bombate sau storcite. :shock: Dar nu-i timpul trecut, avem alti ministri, alti senatori, alti papa lapte sus acolo
Emanuel

Post by Emanuel »

:mrgreen:
Emanuel

www.romsdc.ro
violiv

Post by violiv »

La multe magazine am gasit aceasta "intelegere" dar care este justificata de o interpretare (cum ne sta noua bine) particulara a legii. "Detinerea" este interpretata ca posesia la domiciliu a unui numar de cartuse, indiferent de categoria armei respective. Nu s-ar suprapune cu numarul de cartuse pe care-l poti achizitiona si TRAGE intr-o zi-doua si care este, practic, nelimitat. Aceasta explicatie mi-a fost oferita chiar de politistii de la biroul de arme cand i-am rugat sa-mi scrie mai mult de 100 cartuse pentru carabina pe motiv ca eu trag mult si in poligon. Mi-au raspuns ca pot cumpara si trage si 1000 buc intr-o zi numa sa fiu in stare, limita din permise referindu-se strict la detinerea la domiciliu, la un eventual control.
Rudy

Post by Rudy »

Alambicata, situatia... Adica am voie sa trag 1000 dar am voie sa detin acasa doar 100.. :shock:
Pai daca cutia are 500, ce fac cu 400 ? Le dau la colindatori rugandu-i ca dupa anul nou sa-mi mai returneze din ele? Ma gandeam sa mai duc jos la boxa, cateva cutii, sau la subsol...
Cine stie ce "derutat" si-a consumat neuronul pe legea asta de kko.

Va rog sa-mi spuneti si mie, va rog: cate arme si de ce fel, pot detine maxim, (in permis, la domiciliu, la poligon sau la...amanta acasa :oops: )

Danke
dcrist

Post by dcrist »

Legal 2 de autoaparare cu cauciuc si 2 cu AC, restul te priveste. :twisted:
Emanuel

Post by Emanuel »

Sau 2 cu totul - 2 cauciuc, sau 2 AC, sau 1+1 ?

:evil: :evil: :evil:
Emanuel

www.romsdc.ro
haiosu

Post by haiosu »

2 cu totul... asta la neletale (ac si bila de cauciuc) la glont si la gaz e alta poveste...
argusz

Post by argusz »

misubagsisu wrote:te corectez aici:

pentru armele neletale:
supuse autorizarii (permis de port arma)
- aer comprimat: 500 buc (pentru fiecare calibru)
- bila de cauciuc: 100buc (pentru fiecare calibru)
supuse certificarii (certificat de detinator)
- gaze: 100 buc (pentru fiecare calibru)
am mai avut discutia asta si cu politistul de la AEST: arata-mi si mie in lege unde este vreo(oricare) limitare la nr de alice pt armele cu aer comprimat?????

hai sa nu ne mai luam dupa ureche si sa scriem pe diferite forumuri despre ce am auzit. daca e sa fie ceva ce depinde de lege hai sa citim legea, altfel creeam confuzii, si auzim tot felul de "reguli" purtate din gura in gura si din ureche in ureche.
regula cu 500 bucati a ramas mostenire, pe nedrept, incepand cu aparitia legii in 2004, cand politistii vazand ca nu este nici o regula la alice, li sa parut ciudat si au adoptat regula de la armele de tir letale, celebrele 22LR. NU ARE NICI O BAZA LEGALA. la fel se poate spune si despre amortizoarele de zgomot. daca aplicam aceeasi interpretare care o aplica politia pt alice atunci nu vom mai avea nici o toba de esapament la masini.... interesant, nu??
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/

CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
violiv

Post by violiv »

Rudy wrote:Va rog sa-mi spuneti si mie, va rog: cate arme si de ce fel, pot detine maxim, (in permis, la domiciliu, la poligon sau la...amanta acasa :oops: )Danke
Un numar nelimitat :wink:
La mai mult de 15 arme iti trebuie camera de arme cu supraveghere video si contract de paza cu o firma de paza.
Exista limitari "particulare" vezi cele de mai sus pentru AC si bile ca si pentru arme de foc unde o la fel de tampita regula spune ca n-ai voie cu mai mult de doua in acelasi calibru in permisul de port si folosire - la detinere nu-i nicio limita.
argusz

Post by argusz »

Dupa ultimele modificari ale legii poti detine maxim 2 arme neletale supuse autorizarii cu permis de port arma. Asta include arme cu aer comprimat(scurte sau lungi) si arme de autoaparare cu bila de cauciuc, indiferent de calibru.... nasol.
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/

CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
Post Reply