arme gamo 2006
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Alegzandru
Eugen zicea ceva de faptul ca armele astea sunt astfel configurate spre a respecta limita de viteza de 220m/s , astfel ca daca incerci sa schimbi arcul cu unul original si mai puternic, prin nu stiu ce minune, dupa cateva sute de pellets sigur se strica ceva la arma, de cele mai multe ori la blocul tragaci... poate da Eugen mai multe lamuriri, eu doar am rezumat ce a zis el pe forumul Airguns..
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Armurierii stiu ce trebuie facut la aceste arme dar nu vor sa faca nimic in sensul de a mari puterea pt ca in cazul in care executa un tuning armei aceasta nu mai corespunde normelor iar ei ar putea avea de suferit. Fiecare are anumite obligatii in domeniul de activitate. Raspunderea este atat a armurierului cat si a detinatorului in cazul in care dupa o interventie la arma aceasta depaseste 220 m/s.AC Sniper wrote:Deci cum am mai spus,nimeni nu stie exact ce trebuie facut si ce anume s-a schimbat la arma.Unde sunt armurierii nostri sau nu se pricep la arme cu aer comprimat?
Discutiile in acest sens se fac in particular si nu pe forum, recomandarea fiind facuta si de D-nul Marius. Montarea unui arc mai puternic poate duce la distrugerea armei si implicit la pierderea garantiei.
Maxima 6.35+Bushnell 6-12x44
-
Alegzandru
In Canada limita de viteza e de 500fps, adica aproximativ 170m/s! Si totusi, pe forumuri dau oamenii sfaturi de tunning in draci. Imi pare si normal asa, ar fi culmea sa crezi ca stau astia de la serviciile secrete cu antenele atintite spre tine ca sa te localizeze cand postezi pe un forum!
Frati armurieri, duceti-va la un Internet Cafe si deschideti un topic pe forumul Arrow in care sa postati sfaturi referitoare la tunning. Nu va poate localiza nimeni!

Frati armurieri, duceti-va la un Internet Cafe si deschideti un topic pe forumul Arrow in care sa postati sfaturi referitoare la tunning. Nu va poate localiza nimeni!
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Limitarea vitezei la 220 m/s este o gaselnita a legiuitorului. Conventia europeana cu privire la controlul achizitionarii si detinerii armelor de foc de catre particulari nu reglementeza viteza proiectilului ci doar se specifica in ce conditii armele de foc pot fi importate, de cine pot fi vandute si de cine se ocupa de reparatia acestora. Fiecare tara poate adopta legi si regulamente referitoare la armele de foc , cu conditia ca acestea sa nu fie incompatibile cu dispozitiile conventiei.
La anexa 1 in Conventia europeana se desemneaza termenul de arma de foc si tipurile de arme.
Romania a ratificat Conventia prin legea 116/03.07.1997.
Poate v-am plictisit cu aceasta introducere dar am dorit sa arat ca vinovatii nu sunt cei din Parlamentul european ................daca ei nu?........atunci cine?
Va las pe voi sa decideti.
La anexa 1 in Conventia europeana se desemneaza termenul de arma de foc si tipurile de arme.
Romania a ratificat Conventia prin legea 116/03.07.1997.
Poate v-am plictisit cu aceasta introducere dar am dorit sa arat ca vinovatii nu sunt cei din Parlamentul european ................daca ei nu?........atunci cine?
Va las pe voi sa decideti.
Eu m-as bucura mai mult daca ar aparea munitia Tomahawk si la noi in cal.4,5mm si 5,5mm sau Rocket la fel in ambele calibre.dan.g wrote:Intrebarea este cand vor fi comercializate si la noi si la ce pret. Asteptam un raspuns din partea reprezentantului Arow, mai detailat daca se poate.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
viteza
Viteza de 220 nici macar nu este legiferata in RO. Singura prevedere in acest sens era in lege 61 din 96 privind ordine publica si spunea ca este interzisa procurarea, importul detinerea.......etc a armelor ce imprima proiectilului o vit mai mare de 220m pe secunda, dar atentie: la sfarsit spunea "in vederea comercializarii".
Iar in prostia de 295, nu face nici o referire la asta decat ca sunt interyise armele ce imprima proiectilului o vit mai mare decat cea admisa in UE. Ori in nici o tara nu exista viteza admisa sau respinsa. Toate tarile din UE folosesc ca si criteriu energia cinetica a proiectilului. Sub 7,5 J se comercializeaza la liber, iar peste, ai nevoie de autorizatie. Cu mici exceptii, in general se merge pe linia asta. Legea suedeza daca nu ma insel face referire la viteza dar si in cazul acesta se specifica calibrul (4,5 mm). Asa ca prevederea din lege nu este aplicabila. Iar dupa legea 61 nu poti fi taxat pentru ca nu poate fi dovedit ca ai procurat arma in vederea comercializarii.
Este drept ca in lege (295) nu apare nici o precizare care sa zica ca o data cu aparitia prezentei legi se abroga toate prevederile contrare din alte legi, dar in cazul acesta se complica lucrurile pentru ca avem doua acte normative care reglementeaza acelasi domeniu iar in caz de litigiu orice avocat ii face surcele.
Chiar ma gandesc serios sa fac o scrisoare catre IGP cu intrebarea care este vit admisa in UE. Sunt curios pe unde scot camasa. Cu asta cred ca le bag mortu' in casa.
Iar in prostia de 295, nu face nici o referire la asta decat ca sunt interyise armele ce imprima proiectilului o vit mai mare decat cea admisa in UE. Ori in nici o tara nu exista viteza admisa sau respinsa. Toate tarile din UE folosesc ca si criteriu energia cinetica a proiectilului. Sub 7,5 J se comercializeaza la liber, iar peste, ai nevoie de autorizatie. Cu mici exceptii, in general se merge pe linia asta. Legea suedeza daca nu ma insel face referire la viteza dar si in cazul acesta se specifica calibrul (4,5 mm). Asa ca prevederea din lege nu este aplicabila. Iar dupa legea 61 nu poti fi taxat pentru ca nu poate fi dovedit ca ai procurat arma in vederea comercializarii.
Este drept ca in lege (295) nu apare nici o precizare care sa zica ca o data cu aparitia prezentei legi se abroga toate prevederile contrare din alte legi, dar in cazul acesta se complica lucrurile pentru ca avem doua acte normative care reglementeaza acelasi domeniu iar in caz de litigiu orice avocat ii face surcele.
Chiar ma gandesc serios sa fac o scrisoare catre IGP cu intrebarea care este vit admisa in UE. Sunt curios pe unde scot camasa. Cu asta cred ca le bag mortu' in casa.
Bill gresesti cand afirmi ca in Romania nu este legiferata viteza de 220 m/s. Ai inteles ca acest lucru este stipulat in legea 61/1991 care se refera intradevar la ordinea publica. In cazul in care ar aparea o noua lege, alta decat 295 aceasta poate fi abrogata in mod espres in textul legii viitoare dar tot atat de bine in cazul in care nu se face nici o referire in acest sens, legea poate cadea in desuet si deci este abrogata in mod tacit.
Deocamdata legea 61/1991 prevede acest lucru in mod expres, aceasta fiind modificata prin legea 169/2002, unde scrie clar ca se interzice importul sau procurarea din tara, in vederea comercializarii, dar despre detinerea acelor arme care depasesc 220 m/s si care au fost cumparate inainte de intrarea in vigoare a legii nu scrie nimic. Comform unor principii tot ce nu este interzis, este permis, deci cei care au deja aceste arme cu viteza mai mare de 220 pot sta linistiti.
In cazul in care vor aparea alte prevederi legea ar putea fi mai blanda sau din contra conditiile ar putea fi mult mai aspre. Nu cred ca introduci pe nimeni in ceata in cazul in care vei face o adresa in acest sens.
Raspunsul v-a fi acelasi si din partea autoritatilor.
Deocamdata legea 61/1991 prevede acest lucru in mod expres, aceasta fiind modificata prin legea 169/2002, unde scrie clar ca se interzice importul sau procurarea din tara, in vederea comercializarii, dar despre detinerea acelor arme care depasesc 220 m/s si care au fost cumparate inainte de intrarea in vigoare a legii nu scrie nimic. Comform unor principii tot ce nu este interzis, este permis, deci cei care au deja aceste arme cu viteza mai mare de 220 pot sta linistiti.
In cazul in care vor aparea alte prevederi legea ar putea fi mai blanda sau din contra conditiile ar putea fi mult mai aspre. Nu cred ca introduci pe nimeni in ceata in cazul in care vei face o adresa in acest sens.
Raspunsul v-a fi acelasi si din partea autoritatilor.