No thanks,prefer sa traiesc in State si asta nu pentru ca au acolo legi mai permisive in ceea ce priveste detinerea legala de arme.Am si alte motive mai importante.Exemplul cu Estonia a fost dat pentru a exemplifica felul in care gandeste un alt stat european poate mai putin dezvoltat economic decat Romania,stat in care ac-urile sunt puse la locul lor ca fiind arme de tir si nu de vanatoare.Este clar d-le avocat,ca provenim din medii diferite si avem opinii la fel de diferite asa ca eu zic sa terminati cu aceste provocari atat timp cat mai putem purta o polemica in termeni civilizati.rudareanu wrote:atunci mergi si traieste in Estonia:)
no offence
nu stiu sa aleg
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Eu as cauta mai degraba o pusca mai buna, chiar daca este ceva mai scumpa... sa spunem in limita a 250-300 euro. Stiu ca o pusca cu adevarat buna poate sa sara chiar de 1500 euro, dar sa fim rezonabili...
Stiti cumva daca pe piata romaneasca se gasesc pusti (eventual ceva de calitate) cu aer comprimat semiautomate? Unul dintre motivele pt. care am preferat sa cumpar mai intai un pistol cu aer comprimat (Walther CP88) a fost functionarea in regim semiautomat si posibilitatea de a arma mai intai cocosul, pentru o tragere mai precisa.
Admir precizia si puterea (mai ales posibilitatea de tunning) care o au pustile cu aer comprimat, dar nu am intalnit inca referinte la o pusca cu care sa poti trage mai multe focuri fara a reincarca (semiautomata), in afara de una din plastic/polimer de la Walther, cu un design cam SF. De mai bine de 6 luni tot caut pe net asa ceva, ...recunosc, nu m-am adresat direct la magazin, am zis mai intai sa ma sfatuiesc cu voi, prietenii...

Stiti cumva daca pe piata romaneasca se gasesc pusti (eventual ceva de calitate) cu aer comprimat semiautomate? Unul dintre motivele pt. care am preferat sa cumpar mai intai un pistol cu aer comprimat (Walther CP88) a fost functionarea in regim semiautomat si posibilitatea de a arma mai intai cocosul, pentru o tragere mai precisa.
Admir precizia si puterea (mai ales posibilitatea de tunning) care o au pustile cu aer comprimat, dar nu am intalnit inca referinte la o pusca cu care sa poti trage mai multe focuri fara a reincarca (semiautomata), in afara de una din plastic/polimer de la Walther, cu un design cam SF. De mai bine de 6 luni tot caut pe net asa ceva, ...recunosc, nu m-am adresat direct la magazin, am zis mai intai sa ma sfatuiesc cu voi, prietenii...
Arme cu aer comprimat semiautomate care folosesc pelete nici nu cred sa existe dat fiind forma peletelor,doar care sa foloseasca "round ball"dar nici de alea n-am vazut pana acum,cu exceptia pistoalelor cu ac.Poate doar soft-airguns cu bile de plastic sau polimer sau pusti cu bile de vopsea.Si totusi daca imi aduc bine aminte ar fi ceva care am vazut mai demult in revista DWJ la care am fost abonat.Era vorba despre un ac replica dupa binecunoscutul Kalasnikov.Am cautat putin prin colectie si am gasit la pag.26 din nr.5/2004,modelul replica dupa Kalasnikov este o arma cu aer comprimat Yunker cu o magazie de 18 alice"round-ball" in cal.4,5 dar dupa cum scrie in revista este foarte slabuta,imprimand proiectilului o energie de 4 joules si o viteza de 80-90m/s.Este o jucarioara care are mai mult valoare de colectie datorita modelului militar pe care il imita la perfectie.Calitatea materialelor si a finisarii este excelenta de unde rezulta si pretul de 349euro al armei+montura pentru luneta pe sina laterala.Arma este importata de firma Schumacher.Cat despre pretul unei arme cu ac,la 1500euro ajung armele cu aer comprimat de competitie,la 750euro iti iei un FX Gladiator care este dupa parerea mea ac-ul perfect dar este interzisa comercializarea si achizitionarea lui la noi pentru ca are aproape 300m/s in cal.5,5.
ADRIAN
Teoretic, pusti cu aer comprimat semiautomate (sau cu repetitie, cred ca este acelasi lucru in mare), pe internet am mai vazut, dar nu si pe la noi.
Incarcatorul pentru ele este in general unul de tip coronita, pentru cele cu pellets (doar cautam ceva de calitate/precizie), pe acelasi principiu ca pistolul Gamo PT80, inclusiv 1-3 butelii cu CO2 in patul armei. Cele cu bile sunt scoase din discutie.
Ceea ce am gasit eu pe net, arata fie gen SF, fie gen Western, iar performantele lasa de dorit, conform unor exigente medii...
SF: http://www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=813 , mult plastic, butelie speciala, de unica folosinta.
Western: http://www.carlwalther.com/docs/anzeige1.pdf ,nu este chiar ce vreau eu (adica gen Gamo Maxima, CFX Royal... nu sa vanez ursi, dar nici sa ajungi sa te intrebi daca bate pana la 30 m, cum e la asta din link), dar se apropie...
Cat despre comanda pe internet, dupa cateva dialoguri purtate cu departamentele de vanzari ale site-urilor respective, m-am cam lasat pagubas... Taxe diverse cam 80-100 euro sau USD (de la caz la caz), plus inca 35% din pret este taxa de import la noi, plus... cine mai stie ce... Plata se face de obicei electronic, in avans, si mai risti printre altele cine stie ce neintelegeri cu autoritatile noastre (la vama, omologare la arme si munitii)...
Am renuntat de mult (vara lui 2005) sa mai visez la o comanda pe net...
Eu sper sa gasesc pe la noi, prin magazine. A propos, stiati ca daca importi o arma (chiar si AC), ea trebuie omologata printr-o procedura oarecum complicata (si in nici un caz gratuita) de catre politie?
Daca ea nu corespunde normelor actuale de la noi, arma nu se omologheaza, si nu mai stiu ce se poate intampla, dar banuiesc ca se poate pune problema confiscarii, sau pe cheltuiala proprietarului efectuate modificarile necesare la un armurier autorizat, si apoi reluat calvarul cu omologarea... (Procedura mi-a fost explicata de catre un lucrator la Compartimentul Arme - M.A.I., fost camarad de armata, deci oarecum sursa de incredere). In fine, la import, iti cam iei adio de la garantie, asa ca importul este complet scos din discutie.
Prefer sa cumpar de la ARROW (eheee... daca dl. Marius ar mai diversifica oferta....), care sunt intotdeauna amabili, si stiu sa te indrume cu mult mai multa rabdare decat iti trebuie tie sa ii asculti...
Ma scuzati ca am ocupat atat de mult spatiu cu palavrele mele.
Incarcatorul pentru ele este in general unul de tip coronita, pentru cele cu pellets (doar cautam ceva de calitate/precizie), pe acelasi principiu ca pistolul Gamo PT80, inclusiv 1-3 butelii cu CO2 in patul armei. Cele cu bile sunt scoase din discutie.
Ceea ce am gasit eu pe net, arata fie gen SF, fie gen Western, iar performantele lasa de dorit, conform unor exigente medii...
SF: http://www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=813 , mult plastic, butelie speciala, de unica folosinta.
Western: http://www.carlwalther.com/docs/anzeige1.pdf ,nu este chiar ce vreau eu (adica gen Gamo Maxima, CFX Royal... nu sa vanez ursi, dar nici sa ajungi sa te intrebi daca bate pana la 30 m, cum e la asta din link), dar se apropie...
Cat despre comanda pe internet, dupa cateva dialoguri purtate cu departamentele de vanzari ale site-urilor respective, m-am cam lasat pagubas... Taxe diverse cam 80-100 euro sau USD (de la caz la caz), plus inca 35% din pret este taxa de import la noi, plus... cine mai stie ce... Plata se face de obicei electronic, in avans, si mai risti printre altele cine stie ce neintelegeri cu autoritatile noastre (la vama, omologare la arme si munitii)...
Am renuntat de mult (vara lui 2005) sa mai visez la o comanda pe net...
Eu sper sa gasesc pe la noi, prin magazine. A propos, stiati ca daca importi o arma (chiar si AC), ea trebuie omologata printr-o procedura oarecum complicata (si in nici un caz gratuita) de catre politie?
Daca ea nu corespunde normelor actuale de la noi, arma nu se omologheaza, si nu mai stiu ce se poate intampla, dar banuiesc ca se poate pune problema confiscarii, sau pe cheltuiala proprietarului efectuate modificarile necesare la un armurier autorizat, si apoi reluat calvarul cu omologarea... (Procedura mi-a fost explicata de catre un lucrator la Compartimentul Arme - M.A.I., fost camarad de armata, deci oarecum sursa de incredere). In fine, la import, iti cam iei adio de la garantie, asa ca importul este complet scos din discutie.
Prefer sa cumpar de la ARROW (eheee... daca dl. Marius ar mai diversifica oferta....), care sunt intotdeauna amabili, si stiu sa te indrume cu mult mai multa rabdare decat iti trebuie tie sa ii asculti...
Ma scuzati ca am ocupat atat de mult spatiu cu palavrele mele.
Fie ea arma cu aer comprimat sau arma de foc,arma cu repetitie inseamna ca incarci peletul sau glontul pe teava de fiecare data cand executi foc,fie manual(glont cu glont),fie cu ajutorul unui incarcator care-ti incarca peletul sau glontul pe teava dintr-o magazie(de obicei la ac-uri aceasta magazie are forma de carusel cu 8,10,14,16pelete).Arma semiautomata inseamna ca odata magazia plina tragi numai apasand tragaciul pentru ca arma se incarca singura.Acest sistem este comun armelor de foc,la ac-uri neexistand decat la pistoale cu CO2 sau si cateva modele de pusti.In general ac-urile semiautomate sunt foarte slabe.Principiul de functionare a mecanismului intre armele cu ac semiautomate si cele de foc este complet diferit.
ADRIAN
Si zici ca trebuie atatea acte de omologare la vama pentru un ac.De parca ar fi carabina lui Zaitsev
Inainte de martie 2005 stiu ca trebuia sa declari ac-ul,plateai o taxa vamala si cam atat.Daca comandai arma cu aer comprimat de pe Internet,la fel,nu-i interesa daca este ac(indiferent de viteza),numai sa platesti taxa.Si cand te gandesti ca pana si-n Rusia unde comunismul era la el acasa,astazi ac-urile sunt la liber indiferent de viteza.La noi au cam bagat comunistii frica de arme in oase la oameni,asa ca mai trebuie sa treaca vreo 10-15 ani pana sa se schimbe ceva cu legislatia asta a armelor in sens pozitiv,cand generatia care n-a cunoscut comunismul va ajunge la putere.
ADRIAN
-
Guest
A system of licensing and registration is the perfect device to deny gun ownership to the bourgeoisie. -- Vladimir Ilici Lenin
Adica, in traducere "Un sistem de autorizare si inregistrare este instrumentul perfect pentru a interzice detinerea de arme de catre burghezie"
Prin termenul generic de "burghezie" comunistii numeau pe toti cei care erau impotriva lor sau nu gandeau ca ei,pe cei ce nu doreau impunerea dictaturii.
Cei care au facut legea 295, n-au iesit un pas din directivele tovarasului Lenin, si n-au cum sa o faca, din moment ce gandesc exact ca el.
Si acum sa vedem si parerea lui Ghandi, unul din marii ganditori si filozofi ai lumii, referitor la dictaturi si arme
Among the many misdeeds of the British rule in India, history will look upon the act of depriving a whole nation of arms, as the blackest.
( Dintre multele rele pe care le-a adus guvernarea britanica in India,istoria va privi actul de a priva o intreaga natiune de arme , ca pe cel mai mare rau )
Si ca sa inchei, il voi cita si pe Freud, in "Introducere generala in psihanaliza"
A fear of weapons is a sign of retarded * and emotional maturity
(Frica de arme e un semn de intarziere a maturitatii * si emotionale)
Adica, in traducere "Un sistem de autorizare si inregistrare este instrumentul perfect pentru a interzice detinerea de arme de catre burghezie"
Prin termenul generic de "burghezie" comunistii numeau pe toti cei care erau impotriva lor sau nu gandeau ca ei,pe cei ce nu doreau impunerea dictaturii.
Cei care au facut legea 295, n-au iesit un pas din directivele tovarasului Lenin, si n-au cum sa o faca, din moment ce gandesc exact ca el.
Si acum sa vedem si parerea lui Ghandi, unul din marii ganditori si filozofi ai lumii, referitor la dictaturi si arme
Among the many misdeeds of the British rule in India, history will look upon the act of depriving a whole nation of arms, as the blackest.
( Dintre multele rele pe care le-a adus guvernarea britanica in India,istoria va privi actul de a priva o intreaga natiune de arme , ca pe cel mai mare rau )
Si ca sa inchei, il voi cita si pe Freud, in "Introducere generala in psihanaliza"
A fear of weapons is a sign of retarded * and emotional maturity
(Frica de arme e un semn de intarziere a maturitatii * si emotionale)
-
Guest
Razvan M, daca tot vrei ceva auto, ia un Drozd de la Constanta
http://www.hunterscompany.ro/pistoale%2 ... baikal.htm
http://www.hunterscompany.ro/pistoale%2 ... baikal.htm
Apropo de ce poate un ac in cal.5,5 la 300m/s.Ce parere aveti de accidentul de vanatoare dat aseara pe stiri la Pro TV cand la o vanatoare de mistreti un vanator a primit un breneke sau glont de carabina in gat(nu stiu sigur deoarece n-a spus) de la distanta de 50metri si minune a scapat cu viata.Pai daca un breneke sau glont care la mistret are cu siguranta peste 6,5mm cal. tras de la 50 metri a lovit un om in gat si respectivul n-a murit atunci ce sa mai vorbim de periculozitatea uni ac de 300m/s in 5,5 cu peletul de un gram.Este cam absurd ce sustineti,nu?rudareanu wrote:AC Sniper .. se pare ca am monopolizat discutia
Exemplu de placeri la mine :
Imi place sa merg intr-un mod mai sportiv cu masina(chiar foarte sportiv pot spune), dar asta nu inseamna ca daca limitarea de viteza este de 50 in oras, eu merg cu 150, ca asa imi place mie.
Ideea in mare este ca de obicei esti tolerat daca nu sari calu' foarte tare.
Iar 220m/s mi se pare o toleranta destul de mare.
Gandeste-te ce ar insemna 300-400m/s in 5.5 pe mana unui iresponsabil.
Drept urmare, in ciuda tuturor discutiilor, mi se pare o lege destul de buna, dat fiind faptul ca iti permite o putere mai mare doar in anumite conditii.
In plus , omul traieste cu speranta!![]()
Sal'tare
Si apropo de chestia cu iresponsabilitatea eu cred ca avem mai multi vanatori iresponsabili detinatori de arme de foc decat detinatori de arme cu aer comprimat in Romania.Statisticile o demonstreaza,fiind inregistrate mai multe accidente de vanatoare cu arme de foc decat accidente cu ac-uri.
ADRIAN
ac sniper .. nu am chef sa port o polemica din care nu avem de castigat nici unul. (nici macar informatii utile
)
pot in schimb sa sugerez o solutie la nemultumirea ta:
ia legatura cu domnii de la arrow si cu cei de la alte magazine importatoare de AC si incercati sa contactati un senator sau deputat care sa va sustina cauza intr-un proiect de modificare a legii.
daca reusiti sa atrageti destui sustinatori, poate o sa reusiti.
pot in schimb sa sugerez o solutie la nemultumirea ta:
ia legatura cu domnii de la arrow si cu cei de la alte magazine importatoare de AC si incercati sa contactati un senator sau deputat care sa va sustina cauza intr-un proiect de modificare a legii.
daca reusiti sa atrageti destui sustinatori, poate o sa reusiti.
Din pacate, pe la noi prin capitala se spune ca masinaria de vot a parlamentului se pune in functiune numai in functie de intrese (personale, de grup, de partid, etc.). In cazul nostru, cred ca ii doare in c-r de armele cu ac.rudareanu wrote:contactati un senator sau deputat care sa va sustina cauza intr-un proiect de modificare a legii.