Lunete potrivite pentru HUNTER440 sau MAXIMA de 5,5mm
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
AC Sniper vezi ca se mai poate schimba si sina pe care este fixat suportul de luneta , exista chiar sine reglabile dar acestea pot fi confectionate de catre un frezor cu, costuri destul de mici. Este a doua varianta pe care o aud azi. Tinem legatura si gasim cumva o solutie. Sper sa nu am aceasta problema si eu. Inca nu am tras cu luneta montata.
Maxima 6.35+Bushnell 6-12x44
Temporar am gasit o solutie.Nu intelegeam de ce unul dintre suportii de luneta avea un fel de surub interior la fel ca si opritorul.Ma gandeam ca are aceeasi utilizare ca si opritorul dar din moment ce le aveam pe amandoua am fixat mai intai opritorul pe sina ca sa impiedice luneta sa se deplaseze pe suporti in timpul tragerii, dupa care am ridicat primul suport cam cu 1mm de pe sina fata de celalat suport cu ajutorul acelui surub si am obtinut o usoara panta la luneta.luneta fiind usor inclinata in fata.Doar in felul acesta am reusit s-o reglez pe punct ochit dar repet este ceva temporar.La arma nu prea as vrea sa-i fac modificari la sina iar de sine reglabile nu cred sa se potriveasca pe o Maxima.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Am intrebat un armurier priceput ce recomanda si mi-a spus urmatoarele:
-se decupeaza o platbanda de alama dintr-o foaie de tabla de grosime mica (de ex. 0,5mm);
-se aseaza platbanda in interiorul suportului din spate, sub luneta, pe o circumferinta de aprox. 120grade;
-in acest fel partea din spate a lunetei se ridica;
-se trage pt. reglaj si se constata daca mai este necesar adaos sau nu;
-operatiunea e simpla si stabilitatea in timp a lunetei pe suport e buna.
Daca vrei, putem face noi operatiunea.
Voi intreba pe cei de la Gamo daca nu au suport reglabil pe inaltime.
Pt. orice alta varianta sau propunere, te rog da-mi un m.p.
Marius
-se decupeaza o platbanda de alama dintr-o foaie de tabla de grosime mica (de ex. 0,5mm);
-se aseaza platbanda in interiorul suportului din spate, sub luneta, pe o circumferinta de aprox. 120grade;
-in acest fel partea din spate a lunetei se ridica;
-se trage pt. reglaj si se constata daca mai este necesar adaos sau nu;
-operatiunea e simpla si stabilitatea in timp a lunetei pe suport e buna.
Daca vrei, putem face noi operatiunea.
Voi intreba pe cei de la Gamo daca nu au suport reglabil pe inaltime.
Pt. orice alta varianta sau propunere, te rog da-mi un m.p.
Marius
Eu as prefera suport reglabil pe inaltime dar daca nu voi reusi sa fac rost m-am gandit sa cumpar un suport dintr-o singura piesa TS-300 si sa-l ridic intr-o parte din suruburile de fixare pe mijlocul sinei.Insa nu stiu daca acest tip de prindere se potriveste la grosimea de 26mm(1 inch) a tubului de la luneta mea.Ar fi excelent daca s-ar putea sa aduceti si niste suporti ajustabili pe inaltime de la Gamo.Au un singur tip dar nu cred sa fie disponibil si in Europa.
ADRIAN
Gamo fabrica mai multe tipuri de suporti ajustabili si in mai multe dimensiuni in functie si de marimea lunetei. AC Sniper azi am tras sa vad daca luneta mai trebuie reglata. Nu cred ca e cazul pt ca de la distanta de 15 m am lovit o moneda de 50 bani. Trei focuri, trei lovituri. Daca se mai incalzeste putin am sa merg in poligon si am sa incerc la distante mai mari (25-35 m), binenteles ca nu in monede (posibil sa ratez asa o tinta mica)
Are Gamo de toate felurile de suporturi de lunete dar la noi nu se aduc si asa am luat o luneta la care n-am suport
.Luneta este rezistenta dar n-am de gand sa incerc improvizatii ca sa-i stric aspectul la luneta sau la arma.Ori este ceva profesional ori nu este deloc.Pentru mine aspectul conteaza foarte mult la o arma.Altfel nu-mi luam Hunter Maxima+luneta Bushnell Trophy.
ADRIAN
AC Sniper sunt de aceeasi parere cu tine iar la arme improvizatiile arata ca dracu. Explicatia pt supori de luneta este uratoarea (cred): sunt prea scumpi si nu multe persoane cumpara si lunete la arma. Cred ca ai vazut si tu preturile din catalog la suporti reglabili. Totusi cred ca o firma care se respecta ar trebui sa faca ceva in acest sens si sa incerce sa importe cativa suporti eventual sa-i aduca la comanda. Sa nu se inteleaga ca Arow este o firma care nu se respecta. Nu doresc sa jignesc pe nimeni din conducerea firmei . Conduc si eu o soc. com. si incerc sa multumesc pe toti cei cu care colaborez chiar daca intr-o anumita situatie castig mai putin. Inca odata sa ma scuze cei de la Arow daca am fost putin mai dur in exprimare.
Problema este ca daca stiam chestia asta despre aceasta luneta Bushnell Trophy sincer nu as fi cumparat-o.Acum trimit e-mail-uri de-mi sar capacele la tot felul de dealeri din strainatate si astept sa-mi dea raspuns daca pot sa trimita si-n Romania suporti d-astia ajustabili si nu-mi raspunde nici unul
Oricum tot ma va costa in jur de 200-250ron.Aproape cat inca o luneta.Repet daca stiam mai adunam bani si-mi luam un Bushnell Trophy 6-18x40 care este vreo 1200ron si este speciala pentru ac-uri avand posibilitati mult mai mari de reglare.Asta e,acum sunt Stan Patitul si le stiu pe toate.
ADRIAN
AC Sniper nu ma pricep, doar intreb: daca suportii sunt pereche in mod automat unul trebuie sa fie cam 1mm mai mic , altfel luneta ar fi paralela fata de pusca. In mod normal trebuie sa fie putin inclinata in fata direct din suporti iar reglajele la elevatie sa nu fie prea mari. La mine la arma ai vazut ce suport pt luneta am. Poate ar trebui sa vorbesti cu cei de la magazinul de unde ai cumparat arma sau luneta si sa-l montezi provizoriu si se poate observa daca luneta este putin inclinata in partea din fata. Se vede bine si in pozele mele ca luneta are un plan inclinat. Corpul lunetei fiind drept banuiesc ca inclinatia o are din suport.
Da,asa este dar suportul tau dintr-o singura piesa nu stiu daca se potriveste la luneta mea care are grosimea tubului de 25,4mm(1 inch).Eu stiu ca suportul dintr-o singura piesa de la Gamo este pentru lunete care au grosimea tubului de 30mm.Luneta ta are 25,4mm sau 30mm la grosimea tubului?Daca se potriveste acest suport si la luneta mea sunt salvat pentru ca neaparat suportul trebuie sa fie dintr-o singura bucata.
ADRIAN
-
RoadRunner
Pentru dan.g
Unde ai gasit montajul one-piece pentru luneta ? Banuiesc ca asta din poze e pentru diametrul lunetei de 1 inch...Poti sa verifici la locul cu pricina daca are si pentru 30 mm ? Ti-as ramine indatorat....A,si sa nu uit,sa fie pe sina de 11 mm,mai exact pentru sina de la Hunter 440...
Suporturile ajustabile sunt B-Square si sunt produse de BSA Anglia insa nu am gasit inca nici un dealer care sa trimita si la noi asa ceva.Cei cu care am luat legatura ori nu trimit decat comenzi mai mari(pentru firme distribuitoare) ori nu trimit deloc decat odata cu arma+luneta la un loc.Mai sus la mesajul meu anterior era vorba de montajul TS-300 de la Arrow si de luneta lui Dan,4-12x44Bushnell.Sunt curios daca un TS-300 se potriveste si la o luneta cu grosimea tubului de 25,4mm.
ADRIAN