nu stiu sa aleg
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Alegzandru
Sa-mi fie cu iertare, dar 120 m la unghi de 40-45??? Pai frate arma ta nici valoarea unei prastii nu ar avea-o in cazul in care ar fi corect ce ai zis.. Apoi tu zici "nu cred ca a depasit", asa ca e doar o parere nu un caz concret.. fii sigur ca s-a dus mult mai mult "buburuzu" tau ca doar dracu e arma nu piscarici 
-
Alegzandru
PUSCA AER MOD.400 4,5MM.215M/S GAMO 509.53 RON
PUSCA AER CF.30 4,5MM.210M/S GAMO 662.66 RON
..care naiba e diferenta dintre ele? Isi merita banii? Nu am poze sa vad cum arata, ca dai pe camera foto si nimic la prezentare, dar as vrea sa imi iau o arma si nu stiu cum sa aleg.. ce diferenta e intre MOD.400 si CF.30? ce inseamna astea de o fac pe a doua mai scumpa decat pe prima, desi e ceva mai "lenta"? Din moment ce nu il folosesc la autoaparare, nu vad de ce as da bani pe un pistol de 100-120m/s, o pusca e mult mai indicata, alta senzatie, altfel te simti cand tragi cu ea decat cu pistolul, parerea mea
PUSCA AER CF.30 4,5MM.210M/S GAMO 662.66 RON
..care naiba e diferenta dintre ele? Isi merita banii? Nu am poze sa vad cum arata, ca dai pe camera foto si nimic la prezentare, dar as vrea sa imi iau o arma si nu stiu cum sa aleg.. ce diferenta e intre MOD.400 si CF.30? ce inseamna astea de o fac pe a doua mai scumpa decat pe prima, desi e ceva mai "lenta"? Din moment ce nu il folosesc la autoaparare, nu vad de ce as da bani pe un pistol de 100-120m/s, o pusca e mult mai indicata, alta senzatie, altfel te simti cand tragi cu ea decat cu pistolul, parerea mea
E simplu,CF-30-ul are teava fixa si levier de incarcare sub teava pe cand MOD 400 are teava basculanta.Ti-as recomanda un CFX care este mai precis decat un CF-30,CFX-ul avand 215m/s in 5,5,teava fixa si levier de armare sub teava,sistem de incarcare a peletului direct pe teava si nu costa decat cu vreo 40ron mai mult decat CF-30.Dezavantajul ar fi ca CF-30 are suportul armei din lemn pe cand CFX are suportul armei din sintetic.Daca te intereseaza aspectul alegi CF-30,daca te intereseaza eficienta si precizia alegi CFX.Oricum mai multe avantaje decat dezavantaje in favoarea lui CFX.Are una un prieten de-al meu si este foarte multumit de ea.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
-
Alegzandru
Drace, cat de putin ma pricep la arme..
.. Trebuie sa ma mai lipesc pe forumuri de-astea ca poate mai invat cate ceva, cu toate ca ar trebui sa mai vad si live armele ca sa inveti cu adevarat despre ele, sa tragi cu ele etc... Si cand mai esti si student si depinzi de parinti, care in momentul in care le ceri bani pt asa ceva parca fac o fata de parca au vazut un boa urias, ramai doar un visator nostalgic al armelor 
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Toti am fost odata in situatia ta dar o pasiune este ceva de care nu scapi si fie vorba intre noi nici nu-ti doresti sa scapi de ceea ce-ti place.Adevarul este ca in Romania toti suntem visatori intr-ale armelor deoarece cu atatea legi impotriva detinatorilor de arme trebuie sa te faci vanator ca sa ai acces la ele si nici atunci nu poti sa-ti cumperi un ac magnum sau un revolver '45 Magnum Colt sau un '454 Cassul.
ADRIAN
-
Guest
Sincer intr-un fel ma bucura regimul asta dur al armelor de foc, mai bine sufera cativa infocati decat sa ma pomenesc ca vad un pistol cu glonte la baietii de pe strazi. Din punctu asta de vedere stam inca bine, in Romania inca nu te astepti sa scoata unu revolveru sa iti faca "acupunctura" ca prin SUA sau alte multe tari, insa sunt de parere ca la ac-uri ar trebui sa fie mai flexibili, or gandi ei ca din moment ce nu le folosesti la vanatoare nu iti trebuie nu stiu ce putere, dar nici sa iti vanda jucarii... Ar trebui sa mareasca limita peste 220m/s la o arma, clar. Firmele serioase de arme de afara nici nu ne considera piata de desfacere din cauza legilor noastre. Dar ce se intampla daca ai o arma peste limita admisa? Amenda ceva sau poate fi si dosar penal? Si cum afla ei ca nu respecta legea? Se fac controale la cei cu ac-uri si se uita prin acte sau cum?
-
Alegzandru
Din cate stiu nici o lege nu se aplica retroactiv.Cei care si-au cumparat ac-uri mai puternice inainte de a se da aceasta lege care face referire directa la interzicerea ac-urilor care depasesc 220m/s le inregistreaza la politie si cu asta basta.Daca nu le inregistreaza cred ca incalca legea si cred ca se pot trezi cu sanctiuni daca sunt prinsi cu arma neanregistrata.Nu te perchezitioneaza nimeni prin casa dar daca iti face cineva reclamatie ca ai o astfel de arma neanregistrata esti obligat sa te duci s-o inregistrezi.
ADRIAN
Ce vorbesti,dom'le pai dumneata stii cati au ac-uri care depasesc 220m/s cumparate inainte de primavara anului 2005 cand legea atunci valabila interzicea doar societatilor sau firmelor comerciale importul de arme cu aer comprimat care depasesc 220m/s si nu si persoanelor fizice.Adica cei care au astfel de arme,ce sa faca dupa parerea matale, dupa ce au dat bani grei pe ele???Sa le gaureasca teava si sa distruga arma de mai multe sute de euro,sa le predea la politie pe degeaba ca sa ajunga in dulapul nu stiu cui sef de pe-acolo.Fi serios,dom'le
ADRIAN
O sa le transforme in pusti cu apa... pe cheltuiala proprietarului
Speram ca nu o sa se intimple nimic cu ele, legile in Ro sunt interpretabile...
In cel mai rau caz proprietarul le declara ca si arme de colectie...
Speram ca nu o sa se intimple nimic cu ele, legile in Ro sunt interpretabile...
In cel mai rau caz proprietarul le declara ca si arme de colectie...
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
AC Sniper .. cunosc destul de bine felul cum gandeste politia si nu m-as risca sa am o arma ce depaseste limitele impuse prin lege.
legea nu spune nimic in privinta armelor mai puternice, existente deja in tara, dar la un moment dat banuiesc ca o sa apara o ordonanta prin care o sa se reglementeze regimul lor.
Tot pentru AC Sniper .. ai idee ce inseamna sa detii o arma peste limitele admise si sa iti faca cineva reclamatie ? In clipa in care termini cu declaratiile ci cercetarile si te alegi cu un NUP (neiceperea urmaririi penale - in cazul fericit), precis o sa arunci arma aia !
legea nu spune nimic in privinta armelor mai puternice, existente deja in tara, dar la un moment dat banuiesc ca o sa apara o ordonanta prin care o sa se reglementeze regimul lor.
Tot pentru AC Sniper .. ai idee ce inseamna sa detii o arma peste limitele admise si sa iti faca cineva reclamatie ? In clipa in care termini cu declaratiile ci cercetarile si te alegi cu un NUP (neiceperea urmaririi penale - in cazul fericit), precis o sa arunci arma aia !
Sa traiti,d-le politist
As fi vrut eu sa am o astfel de arma dar nu este cazul si chiar daca as fi avut fiti sigur ca n-as fi aruncat-o nicaieri.Exista si alte solutii.Oricum daca ma ambitionez ma apuc de tir sportiv vreo 2 ani,imi iau legitimatia de tiror legitimat si tot imi cumpar orice arma cu aer comprimat vreau cu viteza >220m/s.Si chiar daca mai dau astia vreo lege,oricum multi ani nu mai am de gand sa stau in tara,emigrez in State si am sa va trimit mesaje pe forum de acolo.
In State este raiul airgunn-erilor.
ADRIAN
-
Guest