astept un sfat din partea cunoscatorilor

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

magneb6

astept un sfat din partea cunoscatorilor

Post by magneb6 »

va salut pe toti pasionatii de arme !As vrea sa-mi achizitionez o arma cu aer comprimat.Ma gandesc la o Maxima.Va rog sa ma sfatuiti ce calibru ,ce fel de luneta,ce fel de peleturi.Sau poate alta marca sau model....Astept si va multumesc anticipat!
Yuhu

Post by Yuhu »

daca ne zici cati bani vrei sa dai pe ea te putem sfatui. altfel gama e foarte larga, in functie de ce cauta fiecare.
LEGALIZE EVERYTHING!

GAMO CFX 5,5mm + GAMO 6X40 WR
tipirigpipirig

Re: astept un sfat din partea cunoscatorilor

Post by tipirigpipirig »

magneb6 wrote:va salut pe toti pasionatii de arme !As vrea sa-mi achizitionez o arma cu aer comprimat.Ma gandesc la o Maxima.Va rog sa ma sfatuiti ce calibru ,ce fel de luneta,ce fel de peleturi.Sau poate alta marca sau model....Astept si va multumesc anticipat!
depinde ce vrei sa faci cu arma (maxima este o arma buna)??
- iti recomand calibrul 4.5 daca vrei sa tragi numai dupa tinte de hirtie (adica daca vrei precizie) sau 5.5 daca vrei la diverse.
- o luneta norconia 3_9x32 sau x40 - (ieftina si buna)
- pellet-urile ce ti le recomand sint JSB JUMBO EXACT pentru cal. 5.5 si JSB EXACT HEAVY pentru cal. 4.5
magneb6

Post by magneb6 »

Yuhu wrote:daca ne zici cati bani vrei sa dai pe ea te putem sfatui. altfel gama e foarte larga, in functie de ce cauta fiecare.
din moment ce am spus ca ma gandesc la o Maxima se poate deduce aproximativ suma :lol:
magneb6

Post by magneb6 »

tipirigpipirig wrote:
magneb6 wrote:va salut pe toti pasionatii de arme !As vrea sa-mi achizitionez o arma cu aer comprimat.Ma gandesc la o Maxima.Va rog sa ma sfatuiti ce calibru ,ce fel de luneta,ce fel de peleturi.Sau poate alta marca sau model....Astept si va multumesc anticipat!
depinde ce vrei sa faci cu arma (maxima este o arma buna)??
- iti recomand calibrul 4.5 daca vrei sa tragi numai dupa tinte de hirtie (adica daca vrei precizie) sau 5.5 daca vrei la diverse.
- o luneta norconia 3_9x32 sau x40 - (ieftina si buna)
- pellet-urile ce ti le recomand sint JSB JUMBO EXACT pentru cal. 5.5 si JSB EXACT HEAVY pentru cal. 4.5
observ ca nu recomanzi cal 6.5,......pot sa stiu de ce...?
Si inca o intrebare.....peleturile de care zici de unde se pot cumpara,parca la arrow nu sunt in lista.....
tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

magneb6 wrote:... observ ca nu recomanzi cal 6.5,......pot sa stiu de ce...?
Si inca o intrebare.....peleturile de care zici de unde se pot cumpara,parca la arrow nu sunt in lista.....
- tir sportiv in 6.35 nu poti face si de aceea am zis ca trebuie sa stii ce vrei sa faci cu arma; pellet-ul fiind greu, distanta pina la care poti trage scade puternic (sau ai nevoie de arma ce poate dezvolta viteze foarte mari - nu este de ajuns 220m/s) si in al doilea rind, nu ai de unde alege tipuri de alice (modele putine) - esti la cheremul practic la un singur model de alica (asta la noi in tara :( , dar nici afara nu sint multe variante). daca alicele sint prost executate s-a terminat cu precizia si de aceea este mult mai bine ca sa ai la dispozitie o varietate cit mai mare. in 5.5 daca nu au un tip (promagnum - spre exemplu) cumperi altul (magnum sau altceva)
- pentru 5.5 sau 4.5 jsb (cele mai bune alice cu are am tras pina acum - MERITA) este aici cineva la care poti incerca : http://www.clubairguns.ro/forum/ cauta user-ul argusz!
magneb6

Post by magneb6 »

multumesc mult pt. sfaturi.O sa optez pt. calibru 5.5 ,dat fiind diversitatea munitiei si de ce nu si a scopului ( diverse).......Si ca si arma sa inteleg ca Maxima este valabila?? Oricum mie-mi place mult si cum arata....sper ca este si buna!
cristib

Post by cristib »

Asta e destul de buna, nu am vazut sa se planga cineva http://www.gamo.com/?ID=53&ProductID=149 .
magneb6

Post by magneb6 »

cristib wrote:Asta e destul de buna, nu am vazut sa se planga cineva http://www.gamo.com/?ID=53&ProductID=149 .
pe link-ul dat de tine arata viteza initiala 305 m/s iar la arrow in lista de pret 215 m/s....??!!
sau nu e aceeasi arma??
cristib

Post by cristib »

E aceeasi arma. In cal 4,5 scoate viteza vazuta de tine in constructia originala. Cele de la arrow sunt adaptate legii romanesti. Daca o cumperi pe cea de 4,5 o poti aduce la viteza originala insa daca optezi pt 5,5 viteza de 220 m/s e cea din constructie. Eu am luat in 5,5 si sunt multumit de ea. Pentru mine patul de material composit nu a fost un dezavantaj cum il vad unii ci un mare avantaj prin rezistenta deosebita la orice factori doresti.
Last edited by cristib on Thu Sep 13, 2007 11:36 pm, edited 1 time in total.
tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

magneb6 wrote:...Si ca si arma sa inteleg ca Maxima este valabila?? Oricum mie-mi place mult si cum arata....sper ca este si buna!
- este valabila, robusta si buna :lol:
- iti doresc sa ai multe momente faine cu ea :)
cristib

Post by cristib »

tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

:oops: - ma simt dator sa-ti recomand multa atentie cind cumperi arma: trebuie sa fii atent sa nu aiba defecte: - sa fie asezata uniform in pat, catarea sa nu miste si nici inaltatorul ( forteaza usor cu mina aceste componente - stinga , dreapta, sus, jos si daca misca cere alta arma - asta in caz ca nu pui de la inceput luneta). aproape toate armele de la gamo au mici defecte --- ochii deschisi cind cumperi :lol: ----- service-ul este totusi bun :)
magneb6

Post by magneb6 »

tipirigpipirig wrote::oops: - ma simt dator sa-ti recomand multa atentie cind cumperi arma: trebuie sa fii atent sa nu aiba defecte: - sa fie asezata uniform in pat, catarea sa nu miste si nici inaltatorul ( forteaza usor cu mina aceste componente - stinga , dreapta, sus, jos si daca misca cere alta arma - asta in caz ca nu pui de la inceput luneta). aproape toate armele de la gamo au mici defecte --- ochii deschisi cind cumperi :lol: ----- service-ul este totusi bun :)
multumesc mult pt sfaturi! O sa tin cont de ele!
radu.b

Post by radu.b »

tipirigpipirig wrote::oops: - ma simt dator sa-ti recomand multa atentie cind cumperi arma: trebuie sa fii atent sa nu aiba defecte: - sa fie asezata uniform in pat, catarea sa nu miste si nici inaltatorul ( forteaza usor cu mina aceste componente - stinga , dreapta, sus, jos si daca misca cere alta arma - asta in caz ca nu pui de la inceput luneta). aproape toate armele de la gamo au mici defecte --- ochii deschisi cind cumperi :lol: ----- service-ul este totusi bun :)
Buna ziua.
Imi cer scuze ca intervin si nu vreau sa intru in ploemica cu dumneavoastra, dar referitor la ce ati spus despre armele Gamo, ca ar avea aproape toate mici defecte cred ca este putin exagerat. Nu or fi ele cele mai bune,poate exista marci renumite cu produse net superioare, totusi calitatea lor,fiabilitatea si pretul le-au mentinut pe piata atat la noi cat si in alta parte, altfel ar fi disparut demult.
Cu respect.
Radu
Post Reply