Gas ram
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Gas ram
Stiti cumva de unde pot achizitiona un gas ram sistem si daca pe un cfx ar mari considerabil puterea??Oricum la tunning nu ma prea pricep asa daca imi spuneti si cum pot adapta la cfx meu v-as fi recunoscator.M-ar interesa si niste detalii tehnice 
Va recomand pt citire: http://www.clubairguns.ro/forum/viewtopic.php?t=1096
Cititi cu atentie ultimele 3 postari inainte sa va cumparati un gasram:
Cititi cu atentie ultimele 3 postari inainte sa va cumparati un gasram:
temp wrote:http://www.jgairguns.biz/subpage12.html
"The above firing cycle is why we do not work on gas ram airguns. The piston hits the end of the compression chamber with out bouncing back off a cushion of compressed air and can cause stress cracks in the compression chamber or damage to the compression tube in the rear where everything is secured together."
Nu prea am inteles ce vrea sa zica... doar ca gasramu poate sa distruga arma.
CristiV wrote:De acord cu ce ai tradus tu; unii chiar au patit cite ceva
eugen.netoiu wrote:Eu zic ca daca arma a fost facuta pt arc trebuie folosit arcul in continuare.
Armele construite sa functioneze cu gasram au cumva mici modificari in constructie si anume insasi pistonul face parte din sistemul gasram iar partea de dinapoi a armei (la interior) tot din acest sistem face parte. In interiorul acestui sistem exista un "corp inertial" care sa fiu sincer nu cred ca exista la sistemele gasram pt tuning la armele care au fost construite sa functioneze cu arc! Acest "corp inertial" are rolul de a amortiza cel de-al doilea recul ... nu mai tin minte sa va dau un link unde cei de la theoben explicau rolul foarte important al acestui corp inertial din interiorul sistemului.
Aveti aici un link cu schema lui HW90 unde se poate vedea si corpul inertial cu indicativul 2023
http://www.chambersgunmakers.co.uk/Weih ... 20plan.htm
Mie unuia mi se pare un pic mai simpla constructia unei astfel de arme decat cea a uneia cu arc.
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
-
killer_533
... eu mi-am luat gas ram si trage pusca de rupe !!!!
Rezultatele sunt peste asteptari. Eu nu am fost de fata cand s-a efectuat operatiunea de schimbare a arcului vechi dar cand am auzit ca unul dintre participanti a trebuit sa se suie pe pusca pt. a putea comprima pistonul, am stiut ca trebuie sa fie ceva presiune in el (2570 psi).
La testul cu cronograful a prins putin peste 1000 fps (300 m/s) cu pelet JSB Exact Jumbo 5.51mm 15 grains (1 gram si ceva) si 700 fps (200 m/s) cu Eun Jin de 2 grame .... eu zic ca este peste asteptari pt. ca nici Maxima de .177 din fabrica nu prinde 1000 fps cu peletele cele mai usoare de (0.5 grame).
La testul vizual ... deformarea peletelor este totala !
Inainte se deformau un pic (trase in PAL sau copaci) iar in metale se aplatizau pe partea din fata dar coada era intacta. Acum dupa upgrade, au trecut prin prima bucata de PAL (1.7 cm grosime) ca printr-o revista mai groasa iar deformarea este asa de pronuntata incat nu mai poti spune daca era un pelet acolo sau altceva. Trase in metal ... peletele JSB s-au facut asa subtiri (2-3mm) incat par batute cu ciocanul.
Cel mai mult ma bucura ca am scapat de 'Twang'-ul produs de arc. Dar acum pusca a inceput sa scuipe mici scantei pe teava (uneori si flacari) de la dieseling ... pt. ca inca am vaselina multa in cilindru
.
Presiunea gazului face rezistenta la armare sa fie simtita inca de la primii cm ai cursei (nu ca la arcuri unde de abia in ultima parte a cursei de armare intampinam cea mai mare rezistenta). Cred ca ar mai fi loc de ceva presiune in gasram deoarece, inca nu am ajuns ca in filmuletul din Brazilia in care nu se putea frange teava.
http://www.youtube.com/watch?v=68d9xyIivq8
Reculul pare mai mic ... o sa fac testul cu peletele puse pe sina, unde se fixeaza luneta, sa vad daca se misca sau cad in momentul cand trag.
In concluzie, sunt foarte multumit de upgrade. Instalarea s-a facut fara probleme asa ca toata gama de modele de 1000fps de la Gamo poate beneficia de acest tunning (Hunter 440, Maxima, CFX, Whisper, Shadow, Viper etc.). Cei interesati de un astfel de tunning pot apela cu incredere la Razvy pt. a aduce GasRam-urile de la PyramydAir. ... detalii pe Hunterclub.ro/forum.
Arma in configuratie noua (cu luneta Leapers) :

Gas Ram-ul Venturi :

Peletele :
- penetrare completa lemn PAL 1.7cm grosime dupa upgrade (fata):

- penetrare completa lemn PAL 1.7cm grosime dupa upgrade (spate):

- inainte de upgrade peletele se opreau in lemn (observati lemnul ars in jurul orificiului de intrare - de la deseling-ul din urma upgrade-ului) :

- deformarea lemnului fara strapungerea suprafetei (inainte de upgrade):

- deformarea peletelor inainte de upgrade :

- deformarea peletelor JSB Exact Jumbo 5.51 (cele 2 mai plate) trase in tabla de frigider :

Rezultatele sunt peste asteptari. Eu nu am fost de fata cand s-a efectuat operatiunea de schimbare a arcului vechi dar cand am auzit ca unul dintre participanti a trebuit sa se suie pe pusca pt. a putea comprima pistonul, am stiut ca trebuie sa fie ceva presiune in el (2570 psi).
La testul cu cronograful a prins putin peste 1000 fps (300 m/s) cu pelet JSB Exact Jumbo 5.51mm 15 grains (1 gram si ceva) si 700 fps (200 m/s) cu Eun Jin de 2 grame .... eu zic ca este peste asteptari pt. ca nici Maxima de .177 din fabrica nu prinde 1000 fps cu peletele cele mai usoare de (0.5 grame).
La testul vizual ... deformarea peletelor este totala !
Cel mai mult ma bucura ca am scapat de 'Twang'-ul produs de arc. Dar acum pusca a inceput sa scuipe mici scantei pe teava (uneori si flacari) de la dieseling ... pt. ca inca am vaselina multa in cilindru
Presiunea gazului face rezistenta la armare sa fie simtita inca de la primii cm ai cursei (nu ca la arcuri unde de abia in ultima parte a cursei de armare intampinam cea mai mare rezistenta). Cred ca ar mai fi loc de ceva presiune in gasram deoarece, inca nu am ajuns ca in filmuletul din Brazilia in care nu se putea frange teava.
http://www.youtube.com/watch?v=68d9xyIivq8
Reculul pare mai mic ... o sa fac testul cu peletele puse pe sina, unde se fixeaza luneta, sa vad daca se misca sau cad in momentul cand trag.
In concluzie, sunt foarte multumit de upgrade. Instalarea s-a facut fara probleme asa ca toata gama de modele de 1000fps de la Gamo poate beneficia de acest tunning (Hunter 440, Maxima, CFX, Whisper, Shadow, Viper etc.). Cei interesati de un astfel de tunning pot apela cu incredere la Razvy pt. a aduce GasRam-urile de la PyramydAir. ... detalii pe Hunterclub.ro/forum.
Arma in configuratie noua (cu luneta Leapers) :

Gas Ram-ul Venturi :

Peletele :
- penetrare completa lemn PAL 1.7cm grosime dupa upgrade (fata):

- penetrare completa lemn PAL 1.7cm grosime dupa upgrade (spate):

- inainte de upgrade peletele se opreau in lemn (observati lemnul ars in jurul orificiului de intrare - de la deseling-ul din urma upgrade-ului) :

- deformarea lemnului fara strapungerea suprafetei (inainte de upgrade):

- deformarea peletelor inainte de upgrade :

- deformarea peletelor JSB Exact Jumbo 5.51 (cele 2 mai plate) trase in tabla de frigider :

Gamo Maxima.22(GasRam,GRTIII Trigger Tuning)+Leapers 6-24x50
Dragon Slayer .50+Tasco 6-26x50
Shooting Chrony Beta
http://www.youtube.com/watch?v=QTToDgYBLsk&fmt=18

Dragon Slayer .50+Tasco 6-26x50
Shooting Chrony Beta
http://www.youtube.com/watch?v=QTToDgYBLsk&fmt=18