Instructiuni de folosire, intretinere ?

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
crion

Instructiuni de folosire, intretinere ?

Post by crion »

Salut tuturor,
Sunt nou pe aici.Mi-am achizitionat de curand un set pusca Hunter 440/5.5 cu luneta Gamo 3-9 x 40 Sporter de la Arrow -Ploiesti . Nu am primit ca documentatie decat o carticica (in vreo 5 limbi-mai putin romana) pentru pusca si un pliant pentru luneta(aceasi poveste- lipseste traducerea in romana) . Din cate stiu este obligatorie insotirea unui produs cu instructiunile de folosire si intretinere in limba romana .Cum as putea sa intru in posesia unei astfel de documentatii ? Multumesc !
HUNTER 440/5.5
Dabija

Post by Dabija »

te duci la protectia consumatorului ... vanzatorul e obligat sa-ti dea documentatia in limba romana ... mai ales la arma.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
arrow
Site Admin

Post by arrow »

:oops: :oops:

Ne-ati prins! :oops:

Avem traduceri ale manualelor la majoritatea produselor cu grad de tehnicitate mai ridicat.
Din pacate, nu stiu cum, Gamo n-a ajuns inca la rand. Am dat acum in lucru unui traducator. Sper ca in scurt timp sa apara.
Pana atunci, orice intrebare referitor la functionare cred ca isi poate gasi raspunsul aici sau la airguns.ro

Scuze pt. neplacerea provocata!

Marius
crion

Post by crion »

Sper ca nu mi-ati luat-o in nume de rau (vezi postul anterior) dar chiar ma intereseaza in mod expres instructiunile de folosire si mai ales de intretinere a armei(in limba romana).N-am gasit prea multe detalii pe forum(sau n-am cautat eu destul de bine-stau prost cu timpul) si n-as vrea sa fac tampenii chiar de la inceput .De asemenea ma intereseaza traducerea pliantului lunetei pentru reglarea corecta a acesteia(banuiesc ca ficare tip de luneta are anumite particularitati si in spaniola nu ma descurc) . Inca o data sper ca n-am suparat pe nimeni.
HUNTER 440/5.5
arrow
Site Admin

Post by arrow »

crion wrote: Inca o data sper ca n-am suparat pe nimeni.
Nu se pune asa problema. Noi suntem vinovati si avem obligatia (morala in primul rand, si apoi legala) de a rezolva problema.

Referitor la reglajul lunetei, am gasit o explicatie mai veche pe care am dat-o altcuiva, asa ca am copiat-o si o pun aici:

"se confectioneaza o tinta (o coala alba cu o cruce pe mijloc);
-se monteaza luneta pe arma;
-se alege o pozitie fixa pentru arma (tragatorul tine arma sprijinita pe ceva, de ex o patura facuta sul, dar nu pe un obiect rigid), astfel incat erorile umane de tragere sa fie reduse la minim;
-se trag pt inceput doua trei focuri la distanta mica 10m si se obtine un grupaj pe tinta (de ex. stanga jos);
-se desshurubeaza cele doua capacele ale suruburilor de reglaj;
-se incepe reglajul vertical, rotind surubul din partea superioara, dupa care se trage din nou;
-in functie de modificarea obtinuta pe tinta se regleaza in continuare pana se obtine lovitura pe linia orizontala de pe tinta;
-in mod similar se face reglarea laterala (stanga-dreapta);
-cele doua reglaje se pot efectua si simultan;
-dupa ce arma a fost reglata la 10m se muta tinta la 30m (distanta recomandata pt. arme cu aer comprimat), si se reface reglajul (in special cel vertical);
Datorita shocului (momentul in care capul pistonului loveste cilindrul), pot apare dereglari dupa un nr. de focuri. In acest caz se regleaza din nou luneta, la distanta dorita.
Sper ca e clar. Daca nu, va rog scrieti-mi din nou.
Cu stima,
Marius Cocarla"

Pentru orice alte intrebari, suntem aici.

Marius
Dabija

Re: Instructiuni de folosire, intretinere ?

Post by Dabija »

crion wrote:Salut tuturor,
Sunt nou pe aici.Mi-am achizitionat de curand un set pusca Hunter 440/5.5 cu luneta Gamo 3-9 x 40 Sporter de la Arrow -Ploiesti . Nu am primit ca documentatie decat o carticica (in vreo 5 limbi-mai putin romana) pentru pusca si un pliant pentru luneta(aceasi poveste- lipseste traducerea in romana) . Din cate stiu este obligatorie insotirea unui produs cu instructiunile de folosire si intretinere in limba romana .Cum as putea sa intru in posesia unei astfel de documentatii ? Multumesc !
Cand ai putintel timp viziteaza http://www.clubairguns.ro/index.php?opt ... r&Itemid=8 si pe langa multe informatii despre armele cu aer comprimat o sa gasesti si cativa ploiesteni care te pot indruma la inceput. :lol:
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
crion

Post by crion »

Multumesc mult. Stima !
HUNTER 440/5.5
sorin mok

Post by sorin mok »

Un detaliu poate: din cate stiu, garantia unui produs inceteaza a mai fi valabila in momentul in care produsul a fost utilizat "necorespunzator". Iar ca sa stie ce inseamna "corespunzator", cumparatorul ar trebui sa citeasca asta undeva, nu?
Post Reply