Gamo CO2 EXTREME

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
tiger

Gamo CO2 EXTREME

Post by tiger »

Doresc sa chizitionez o noua arma A.C. si cum m-am saturat de tras de tevi, manivele, sau dat la pompa, :lol: am vazut pe site-ul Arrow o arma interesanta GAMO co2 Extreme.
Pare foarte tentanta si ca pret dar si prin faptul ca inconvenientele enuntate mai sus dispar ea avand o capsula co2 care spun cei de la Gamo ar ajunge pentru 180-200 focuri.
Mai are cineva o arma aceasta, sunt interesat cum se comporta, precizie, si mai ales tras la foc sustinut daca nu apare "inghetul", fiind vorba de co2, patesc des lucrul asta la replicile mele pe gaz sau co2.
Astepr pareri, sugestii. Multumesc.
tevez

Re: Gamo CO2 EXTREME

Post by tevez »

tiger wrote:Doresc sa chizitionez o noua arma A.C. si cum m-am saturat de tras de tevi, manivele, sau dat la pompa, :lol: am vazut pe site-ul Arrow o arma interesanta GAMO co2 Extreme.
Pare foarte tentanta si ca pret dar si prin faptul ca inconvenientele enuntate mai sus dispar ea avand o capsula co2 care spun cei de la Gamo ar ajunge pentru 180-200 focuri.
Mai are cineva o arma aceasta, sunt interesat cum se comporta, precizie, si mai ales tras la foc sustinut daca nu apare "inghetul", fiind vorba de co2, patesc des lucrul asta la replicile mele pe gaz sau co2.
Astepr pareri, sugestii. Multumesc.
Pe forum la clubairguns era une de vânzare, drept urmare userul respectiv poate spune mai multe despre ea. Tot pe acolo am citit ceva
despre o defecţiune cauzată de anumite părţi ale ei fabricate din eternul zamak. Şi pe mine mă tenta mai demult, acum preţul a mai
scăzut dar incovenientul capsulelor rămâne. Transformarea în PCP nu cred să fie o variantă prea bună... În afară de preţ, mai e şi
problema legată de faptul că nu e recomandat ca butelia de CO2 să stea foarte mult în armă. Una peste alta, un multishot la 5 milioane
şi jumătate cu garanţie nu sună rău deloc. Ar fi interesant de ştiut şi câte focuri tragi cu o capsulă de 88 de g (care costă vreo 600 de mii),
de obicei valorile declarate de producători nu-s chiar reale :wink: .
Review-urile de afară erau destul de încurajatoare în a cumpăra una, dar să nu fie limitări la stocul pentru România datorită legii
de la noi.
Ce înseamnă "îngheţ"? Se răceşte capsula de CO2 dacă tragi mai intens? La Dan Wessonul meu n-am observat aşa ceva decât atunci
când scot recipientul de CO2 neconsumat. (asta pentru că nu-mi place să-l las în pistol dacă nu mai trag).
sergius

Post by sergius »

Stimate domnule Tiger,
Recent mi-am cumparat un AC CFX cu arc(spring) ,dupa ce am tanjit la un Gamo Extreme cu CO2 dar m-am oprit la timp.
Motive : - Butelia de CO2, 88g, ce asigura ,in functie de arma, 200-250 lovituri, dar costa 60 RON. Odata insurubata in arma capacul ei metalic este perforat si nu mai poate fi demontata fara a pierde tot continutul. Pe de alta parte toti fabricantii de arme cu CO2 interzic pastrarea unei butelii CO2 insurubata in arma mai mult de cateva ore,depasirea acestui timp ducand la distrugerea garniturilor armei.
- Walther a debutat pe piata americana cu un excelent model Walther lever action cu butelie de 88 g, ce a declansat insa un val de reclamatii ale cumparatorilor ce nu erau dispusi sat traga 250 lovituri in cateva ore,asa ca nemtii i-au potolit oferindu-le un adaptor pt 2 butelii CO 2 de 12g (3 RON bucata la noi) ce permitea 40-50 lovituri dupa care orice amator normal se plictiseste de tir,pe ziua aia. Gamo are si el in oferta sa un adaptor pt. o singura butelie de 12g, doar ca aceasta nu face fata la un tir rapid, inghetand butelia, spre uimirea celor ce nu au inteles fizica de liceu si deci pricipiul de functionare al frigiderului sau al climatizorului.Nedorind sa trag 50- 70 lovituri din butelia de 88g si apoi s-o arunc ,fasaind de 60 RON, la pubela ,m-am gandit sa-mi iau un Walther CO2 din Austria ,dar avand greturi la contactul cu autoritatile noastre ,mi-am luat clasicul CFX.Spre documentare consultati site-ul magazinului “armurerie Auxerre” si site-uri americane pe subiectul Walther lever action CO2
Concluzie personala: La noi nu-I de luat un AC cu CO2 pana nu apar si adaptoarele pt 2x12gCO2..
tiger

Post by tiger »

tevez wrote:Ce înseamnă "îngheţ"? Se răceşte capsula de CO2 dacă tragi mai intens?
Da la asta ma refeream dar si la piesele interne ale armei, am patit destul de des lucrul asta,la foc sustinut ingheata in interrior piesele ce se afla in contact cu co2 , blocand astfel alimentarea cu bile.

"sergius" la mine nu ar fii problema ca nu asi trage toate cele 180 de focuri, nu cred ca-mi ajung :lol: , trag la cate o iesire cu un spring, vreo 50-60 deci cu Extremul cu magazie de 10 pelleturi cu incarcare tip "pompa" nu cred sa fie asta o problema.
CFX e fain dar tot incarcare greoaie, cu manivela...., m-am plictisit :D
Eram curios de eventuale probleme, dar si de precizie, dar se pare ca nu mai are nimeni asa ceva. Las' ca va povestesc eu, peste vreo luna cand i-mi iese autorizatia. :)
tevez

Post by tevez »

:D Cel mai bine. Da' apoi să nu uiţi să bagi un review, să rămână pentru posteritate, că-i sărac internetu' cu inf. despre modelul ăsta şi mă refer la review-uri de la posesori din România.
sergius

Post by sergius »

Domnule Tiger,
Va felicit pt. decizia dvs. de a va lua un Gamo Extreme CO2 ,cu butelie de 88g, arma ideala pt.dvs , care trageti 180 lovituri la o iesire.Pretul mic sa nu va ingrijoreze deoarece este justificat de simplitatea mecanismelor constituente, reduse la cel al tragaciului, un ventil declansator si la mecanismul “pump” ce doar roteste magazia rotativa.Spre linistea dvs consultati “review”uri in limba engleza facute de posesorii acestor arme.Contati pe viteza la iesirea tevii de 210 m/s pt. un pellet de 5,5 mm si 1 g, precum au toate AC-urile legale in tara ,precizia fiind determinata de teava ghintuita comuna pt.toate armele Gamo. Racirea buteliilor cu CO2 de 12g ce o constatati pe armele dvs. airsoft va fi mult mai redusa la butelia de 88g, evaporarea relativa fiind mult mai redusa, la volumul acestei. Ca fapt divers ,ce va poate distra, Gamo are o piata buna pt. aceasta arma in America Latina , in zona junglelor, unde a detronat traditionala sarbacana , in mainile vajnicilor vanatori ce circula prin jungle in fundul gol si se intorc seara cu desagile pline de pasari,maimute mici si pui de sobolani capibara, de umplu gratarul tribului, amortizand deplin butelia de 88g., dar si acesti domni stiu ca nu trebuie sa lase prea multe ore butelia insurubata ,ca service-ul care sa le schimbe garniturile e departe prin Amazonia
sergius

Post by sergius »

Domnule Tevez,
Confirm afirmatia dvs. ca Dan Wesson CO2 airsoft nu “ingheata” butelia de 12g.Al meu se comporta la fel, fiind un revolver cu 6 lovituri, butelia avand timpul de a reveni la temperature mediului, la reincarcarea manuala ,inerent lenta.Confirm totodata afirmatiile dlui Tiger referitoare la armele airsoft cu gaz sau ,mai,ales,CO2, cu 15-20 bile, care ,trase in secvente rapide,duc la racirea abrupta a oricarei arme airsoft din colectia mea. Nu puteti gasi un pistol semiautomat airsoft CO2 cu 15-20 bilute care sa nu va “inghete”in mana la o tragere rapida sustinuta. Cu toata consideratia pt. dvs, un lider al acestui forum.Poate va amuza, dar politia franceza isi antreneaza agentii la tir cu arme airsoft, exercitiile cu arme reale fiind rare.
tevez

Post by tevez »

Am mai citit pe un forum de poliţii care se antrenează cu airsoft, probabil e mult mai ieftin şi...
Întrebare off-topic: la green-gaz se poate lăsa sub presiune mai mult decât se lasă o capsulă de co2?
tiger

Post by tiger »

tevez wrote:Am mai citit pe un forum de poliţii care se antrenează cu airsoft, probabil e mult mai ieftin şi...
Întrebare off-topic: la green-gaz se poate lăsa sub presiune mai mult decât se lasă o capsulă de co2?
Eu la toate cele trei replici pe green gaz las intoddeauna gaz in rezervor si pana acum nici o problema. Ba chiar la o replica Beretta de la KJW scrie in carte sa se lase gaz in rezervor altfel risti sa se usuce garniturile. Dar se pare ca e o tema mai sensibila, parerile sunt impartite, ceva de genul percutarii in gol la armele reale. :lol:
tevez

Post by tevez »

Merci, se pare că în toate domeniile există controverse din astea. :D E plauzibilă explicaţia cu uscarea garniturii.
sergius2

Post by sergius2 »

Domnule Tevez,
Problemele ramase in discutie sunt trei si nu sunt controversate pt. cei ce mai citesc:

1- Majoritatea producatorilor recomanda lasarea unui rest de gaz in magaziile functionand cu green gas, aceste magazii avand supape cu garnituri supuse la compresie, ce rezista mai mult in prezenta gazului(exceptie fac producatorii ce recomanda golirea integrala a magaziei, pt. ei prevaland siguranta utilizatorilor mai putin avizati).
2- Racirea magaziilor si buteliilor CO2, la tir intens, este inevitabila fizic. Citez din documentatiile unei replici Mauser 1892 cu green gas: "The refilled gas is volatile which will freeze the magazine. The pistol will come to operation when the magaazine recovers to the normal temperature."si din documentatia revolverului Dan Wesson :"Rapid firing of the gun will cause temperature reduction in the pistol and CO2 gas."
3- Toti producatorii de arme cu butelii CO2 nu recomanda lasarea buteliei insurubata in arma deoarece,spre deosebire de magaziile de green gas , ce au supape, in acest caz garniturile armei au solicitari radiale ce le scurteaza viata. Citez din documentatia unei replici cu CO2 CZ 75 D Compact :"Do not store your Soft Air Pistol with a CO2 cartridge in it.This is very important to remember,as it will extend the life of your pistol."

Bucuros de a fi participat la aceasta corespondenta in trei in care au lipsit afirmatiile eronate , dupa ureche, ce domina acest forum, si astept un minim review al dlui Tiger, dupa testarea excelentei arme Gamo CO2 Extreme.
Post Reply