răspuns la articolul: "când se utilizează arma"?

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

7Coline

Re: răspuns la articolul: "când se utilizează arma"?

Post by 7Coline »

mariand68 wrote:
7Coline wrote:
paul wrote:cineva imi povesteste urmatoarea faza...era in servici impreuna cu prietenul Carpati 7,65...apare infractorul,fuga dupa el...stai ca trag! pooc,ala nimic,o tinea tot o fuga :D pana la urma este prins dar nu cu ajutorul armei din dotare.
-Dc nu te-ai oprit cand am somat si tras cu pistolul? intreaba jandarmul
-Daca auzeam cum incarci un AKM ma opream din prima,asa cu asta (carpati) ce puteai sa-mi faci?
pe unii nu-i sperii cu una cu doua,daca scoti arma :D :D
Se stie ca 7,65 este un calibru anemic. Si limitarea la munitie nu ajuta situatia.
Un 7,65 plasat bine este letal chiar si un 6,35 sau un 22LR este letal dar cum am spus mai sus depinde foarte mult de norocul fiecaruia :o
Si o surcica poate omora un om , si asta inseamna ca e eficient ? Nu discutam letalitatea , ci eficacitatea.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Cred ca cel mai bine ar fii sa o utilizezi doar atunci cand nu mai ai ce face si ti se pune viata in pericol. Cu alte cuvinte nu mai ai solutii de evitare iar agresorul te poate ucide cu vreo arma de orice fel. In rest e legislatia e ca naiba, chiar daca ai tras dupa un caine care vrea sa te muste. Greu de demonstrat autoapararea si mai mult exista tendinta sa scoti arma si la amenintari verbale. In acesta situatie, probil agresorul ori va face cale intoarsa ori se va napustii la tine. Sincer chiar nu sunt sigur ce as face intr-o situatie limita, totusi incearca sa eviti sa tragi daca respectivul agresor nu are de gand sa atace. Este la fel de dificil sa faci uz de arma chiar daca agresorul are mainile goale dar e cunoscut ca un om violent si o lovitura de pumn te-ar putea lasa lat. Eu personal sunt genul impaciuitor si evit orice fel de anturaj bolnav sau locurile periculoase, totusi am primit un lemn in cap ...din greseala, fiind confundat si fara sa apuc sa imi dau seama de ce sa intamplat. Putea sa imi fie fatal si totusi am evitat conflictul chiar daca aveam arma la mine. Oare cati dintre noi ar fii facut la fel?
Chiar daca la urgente eram plin de sange, iar medicul ma dezbracat si a vazut arma nu isi inchipuia cum de nu i-am gaurit pe nenorociti. Pur si simplu sunt familist, vreau liniste si nu tribunale iar la modul in care legea imi permite sa ma apar ...prefer sa nu o fac.
Poate ca printre noi mai citesc si persoane influente politic si pot face diferenta intre un om integru care evita sa isi faca dreptate singur si legile care ma impiedica sa ma apar de infractori.
Форт 12РМ ,45-калибра
7Coline

Post by 7Coline »

Nici nu exista discutie . Arma este ultima optiune. Fuga e sanatoasa . Cine are arma trebuie sa fie apt sa ia injurii si scuipati fara sa scoata arma. BTW Bruteforce ai dreptate , mie sa imi de cineva cu parul in cap nu astept sa imi dea explicatii.

IRESPONSABIL²
Cattalin

Post by Cattalin »

Oamenii politici .... :D
Crezi ca ii doare pe ei in c*r daca cetateanul are ce manca, daca se poate apara sau nu?
Ei ar interzice si cutitele ca sa nu mai fie omoruri si masinile ca sa nu mai fie accidente.
Cel mai bine e sa cunosti un pic de bataie. S-a dat la tine, ii rupi capu' si nu esti nevoit sa anunti si sa astepti politia.
dcrist

Post by dcrist »

Si te vei alege cu plangere penala pentru ca, agresorul o sa anunte politia ca unul la batut si incepe ,,dansul" pentru tine, ai o multime de sfaturi bune, tine-le pentru tine :mrgreen:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
7Coline

Post by 7Coline »

Cattalin wrote:Oamenii politici .... :D
Crezi ca ii doare pe ei in c*r daca cetateanul are ce manca, daca se poate apara sau nu?
Ei ar interzice si cutitele ca sa nu mai fie omoruri si masinile ca sa nu mai fie accidente.
Cel mai bine e sa cunosti un pic de bataie. S-a dat la tine, ii rupi capu' si nu esti nevoit sa anunti si sa astepti politia.
In cel mai bun caz ajungi la parnaie pentru asta . In cel mai rau caz te cauta ala cu toate neamurile lui si te lasa rece. :wink:

IRESPONSABIL²
mariand68

Post by mariand68 »

7Coline wrote:Nici nu exista discutie . Arma este ultima optiune. Fuga e sanatoasa . Cine are arma trebuie sa fie apt sa ia injurii si scuipati fara sa scoata arma. BTW Bruteforce ai dreptate , mie sa imi de cineva cu parul in cap nu astept sa imi dea explicatii.
Eu unul prefer sa suport consecintele decat sa i-au un par in cap sau sa fiu scuipat.........etc :shock:
Post Reply