Gamo Whisper.X 5,5mm

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Player 1

Gamo Whisper.X 5,5mm

Post by Player 1 »

In primul rand bine v-am gasit, sunt nou pe forum :)

Vreau sa cumpar http://www.arw.ro/produs.php?p=11400 si as avea cateva intrebari :
1. Greutatea este cea trecuta acolo, 6 Kg ?
2. Moderatorul de zgomot este eficient sau e doar pentru aspect ? ( as vrea un raspuns sincer- afirmativ sau negativ ) :D
3. Are teava ghintuuita pe toata lungimea? ( la alte modele, de ex Socom este specificat la detalii tehnice faptul ca are teava ghintuita) eu ma gandesc ca partea metalica este identica la modelele de 220 mps.
4. Se gaseste gas-ram pentru acest model, si la ce pret?

Daca sunt pe aici persoane care au (sau au tras cu) acest model , as aprecia cateva pareri/aprecieri , pozitive sau negative.
barcaruc

Re: Gamo Whisper.X 5,5mm

Post by barcaruc »

Gas ram poti cumpara un Theoben,e cam 100 euro +transport. Te mai costa si montatul,daca nu te pricepi-risti singur,si desigur,pierzi garantia. Oricum e diferit de sistemul arc-piston original,asa ca nu ai de ce sa iti faci grija dpdv al garantiei. Personal,recomand un schimb de tragaci, Gamo GRT-III sau 4,depinde daca are tragaci de fier,sau de plastic. Teava e ghintuita pe toata marimea,nu cred ca am vazut ceva altfel.
Cit despre cei 220m/s......hai sa fim seriosi,poate cu alice super-light,cu vant puternic din spate.
Moderatorul de zgomot e mai mult pentru bucuria ta,avand in vedere ca majoritatea zgomotului vine din lovirea arcului capatul de piston,nu ca la armele de foc,sa iasa o unda sonica.De ajutat,ceva ceva tot o sa ajute,dar platesti cam mult pentru estetic. Daca vrei,iti poti face ceva in genul la un strungar deschis la minte.
Presupun ca daca vrei neparat pusca sa se auda usor,o folosesti pentru alte scopuri,decit trasul in poligon. DIn experienta proprie, 5.5 face prea mult zgomot pentru puterea lui. Ia-ti mai bine un 4.5 si e mai bun pentru ce vrei tu.
Un alt aspect deloc de neglijat,ia-ti ce pusca vrei tu,dar cit mai usoara,la 6 kg,mi se pare ca e ireal de grea,poate cu tot cu ambalaj. Altfel o sa iti vina sa o arunci prin boscheti vara.
Player 1

Re: Gamo Whisper.X 5,5mm

Post by Player 1 »

Merci pentru pareri.
Intre timp am fost si am vazut-o, intr-adevar, moderatorul de zgomot cred ca nu face mare lucru.
Nici greutatea, nu poate fi 6 Kg (nu am cantarit-o, dar nu pare foarte grea).
Cat despre tuning (tragaci, gasram) nu ma asteptam sa coste foarte mult.
Intre timp am mai citit pe forumuri, si ma gandesc sa mai pun cativa bani sa-mi iau PCP . Din pacate Arrow nu au pe stoc.
Scopurile folosirii nu le am bine definite :D in prima faza o sa trag la tinta,(sau dupa cutii) la maxim 30m fara luneta, iar daca mai apar alte tinte... mai vad eu.
Am tras cu 4,5 si nu mi s-a parut suficient de puternica.( erau arme neintretinute, acum vreo 10-12 ani)
Post Reply