Ce spune legea ?

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Guest

Ce spune legea ?

Post by Guest »

Am cumparat in 2003 un Gamo Hunter 440. Atunci se cumparat cu certificat de cazier judiciar si nu se declara la politie. Ce trebuie sa fac cu ea acum ? Sa merg sa o declar ?
Luciano

Post by Luciano »

Da mai ai ~1 an termen in care trebuie sa o declari sa primesti Certificat de Detinator Arme Neletale....
E bine sa ai la tine pe langa CI, arma si factura daca mai exista.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

Dar daca nu mai ai factura si declari asta (si nu altceva gen donatie), ce se intampla, nu-ti mai inregistreaza arma?
focu' si cartusu'
Luciano

Post by Luciano »

Intri in zona crepusculara.... dar tot nu ar trebui sa fie probleme doar e inregistrata la vinzator...
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
rudareanu

Post by rudareanu »

certificat de moştenitor;

act de donaţie;

chitanţă vamală;

ordin/dispoziţie de recompensă sau dar, a conducătorului instituţiei;

astea sunt variantele prevazute de lege de procurare a unei arme.
solutia .. daca nu mai ai factura :
iei un prieten de manuta, te duci la primul notar si faci un act de donatie in forma autentica(cateva sute de mii lei vechi), cum ca acel prieten iti doneaza arma lui. cu acest act vei merge la politie si iti vei putea procura certificatul.(in caz ca cei de la politie sunt batuti in cap si nu pricep, cauta exact unde se specifica acest lucru in lege sau normele de aplicare si mergi cu textul la ei si fa scandal). Bafta!
Sau .. o solutie logica si normala:
Dai o declaratie pe proprie raspundere la notariat cum ca ai cumparat arma de la magazin in 2003 si ai pierdut factura. Pentru cineva cu un pic de minte in cap ar trebui sa fie de ajuns.
(grija mare pentru ca 95% din politia romana nu este dotata cu organul cognitiv care se numeste creier :twisted: )
rudareanu

Post by rudareanu »

Si o alta idee pentru ca nu am ce face si ma plictisesc 8) :
mergi la magazinul de unde ai cumparat arma si cu o vorba buna poate se uita in arhiva contabila si te lasa sa faci o copie dupa factura/chitanta/actul prin care ti-a fost vinduta arma.
ave25

Post by ave25 »

au mai fost situatii ca si aceasta si s-au rezolvat simplu:
declari puri si simplu ca ai cumparat arma din piata, pe vremea cand era legal sa faci treaba aceasta si era legal sa se vanda AC-uri la talcioc.
De obicei se cerea o declaratie pe propria raspundere, autentificata de un notar.
Daca faci o hartie care sa implice si o terta persoana (prieten, neam etc.) este la fel de bine, dar poti sa ai surpriza sa-i cheme si pe ei cu tine la politie inainte de a elibera certificatul de detinator. Am inteles ca s-a mai intamplat si asa.

p.s. daca ai cumparat arma din magazin si ti-au facut factura pe ea, in caz de necesitate magazinul poate sa-ti elibereze o copie a facturii. Este o treaba care nu-i va bucura deloc pe cei de la contabilitate dar in caz de absoluta necesitate se poate solicita si acest lucru
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
SLY

Post by SLY »

Am si eu o intrebare: acum 3-4 ani, ce reglementari erau? eu am cumparat arma de la o persoana fizica, in urma unui anunt in ziar, si va dati seama, nu am nici factura si nici alte acte de provenienta. Iar despre persoana de la care am cumparat-o nu mai stiu nici macar nr. de telefon. Va multumesc pt. eventualele raspunsuri.
Dabija

Post by Dabija »

Dupa cum a fost precizat ... declari pe propria raspundere ca ai cumparat-o ... ( din magazin sau din alta parte) si ca nu mai ai factura ...(magazinul nu mai exista ...etc)
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
cyrus12

Intrebare???

Post by cyrus12 »

la politie trebuie mers inainte sau dupa ce ti-ai cumparat arma??Vreu ca in vara sa achizitionez MOD.400 sau un DELTA.24 si vreau sa stiu dinainte ce si cum.
cs

Post by cs »

Normal trebuie sa mergi intai la politie sa completezi notificarea care se elib in termen de 3 zile lucratoare si apoi la magazin
La mine de exemplu trebuia sa merg intai la magazin sa iau formularul pt ca la politie nu aveau formulare
Alegzandru

Post by Alegzandru »

La politie mergi pentru a completa notificarea, inainte sa iti cumperi arma.. cu notificarea care se elibereaza in termen de 3 zile lucratoare te duci la magazin si pe baza ei aia iti vand arma, apoi cu arma te duci inapoi la politie pentru a fi inregistrata. Cyrus, referitor la nedumeririle tale, mai lectureaza forumul asta la sectiunea "produse comercializate", si o sa vezi cateva sfaturi si poate iti faci o parere.
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Guest

Multumesc

Post by Guest »

Thx pentru sfaturi. :D
Guest

Post by Guest »

Unde se declara arma in Constanta ? Cat costa permisul ?
Guest

Post by Guest »

Nu e nimeni din CT pe aici care stie ? Nici macar cat costa permisul ???
Post Reply