calibrul 270win
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Pentru moment avem numai Norma de 9,7g SP (soft point). In mod uzual, am avut si Sellier & Bellot , tot de 9,7g, teilmantel, dar cererile fiind mici, se pare ca vom renunta la acest calibru.
Nu mi-e suficient de clara intrebarea Dvs.
Vreti sa va cumparati o carabina si colectati date despre calibrul dorit?
Aveti nevoie de date tehnice sau comerciale?
Sunteti cumva Adi din Falticeni?
Marius Cocarla
Nu mi-e suficient de clara intrebarea Dvs.
Vreti sa va cumparati o carabina si colectati date despre calibrul dorit?
Aveti nevoie de date tehnice sau comerciale?
Sunteti cumva Adi din Falticeni?
Marius Cocarla
-
vizitator
calibrul 270win
ma intereseaza aceste informatii pentru ca as dori sa cumpar o arma de acest calibru
Din ceea ce stiu, pentru moment nu prea mai sunt alti importatori (stabili, cu continuitate) de cartuse cu glont. De aceea, sfatul meu este, ca atunci cand decideti ce arma sa cumparati, in afara considerentelor balistice sau legale (privind calibrul minim pe specie) ale unui calibru, sa luati in considerare si existenta munitiei pe piata.
Eu cred ca este bine ca un vanator sa aibe calibrul potrivit pentru vanatul in care este interesat. In cazul in care nu-si permite acest lucru (ceea ce desigur ca e de inteles), trebuie sa faca compromisuri. Situatia cea mai des intalnita la noi, este a vanatorului ce are nevoie de o aceeasi arma cu glont pentru tap si mistret. Daca este si cazul Dvs., sugestia mea este sa cumparati o arma .30-06 (nu neaparat de la noi). Este calibrul cu cea mai mare varietate de munitie de pe piata (marci, tipuri de proiectile, diverse greutati de proiectile). Calibrul acesta (.30-06) este potrivit pentru mistret dar este cam mare pentru tap. Dezavantajul este ca "strica" cateodata cam tare tapul la foc. Cred ca este mai bine asa decat sa trageti la mistret cu un calibru mai mic decat cel potrivit.
Daca totusi doriti info. despre cal. .270Win., va rog sa-mi specificati exact ce fel de informatii solicitati.
Marius Cocarla
Eu cred ca este bine ca un vanator sa aibe calibrul potrivit pentru vanatul in care este interesat. In cazul in care nu-si permite acest lucru (ceea ce desigur ca e de inteles), trebuie sa faca compromisuri. Situatia cea mai des intalnita la noi, este a vanatorului ce are nevoie de o aceeasi arma cu glont pentru tap si mistret. Daca este si cazul Dvs., sugestia mea este sa cumparati o arma .30-06 (nu neaparat de la noi). Este calibrul cu cea mai mare varietate de munitie de pe piata (marci, tipuri de proiectile, diverse greutati de proiectile). Calibrul acesta (.30-06) este potrivit pentru mistret dar este cam mare pentru tap. Dezavantajul este ca "strica" cateodata cam tare tapul la foc. Cred ca este mai bine asa decat sa trageti la mistret cu un calibru mai mic decat cel potrivit.
Daca totusi doriti info. despre cal. .270Win., va rog sa-mi specificati exact ce fel de informatii solicitati.
Marius Cocarla