ajutati un vanator amarat !!!
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Radu_talasman
ajutati un vanator amarat !!!
Buna seara domnilor .
Pentru administrator , va rog sa-mi spuneti daca Baikal fabrica carabina in calibru 243Win ?
Ma intereseaza pentru vanatoare la campie si deal , la caprior si ocazional la mistret.
Daca nu Baikal , ce puteti sa-mi oferiti ?
Multumesc anticipat
Cu stima,
Radu Talasman
Pentru administrator , va rog sa-mi spuneti daca Baikal fabrica carabina in calibru 243Win ?
Ma intereseaza pentru vanatoare la campie si deal , la caprior si ocazional la mistret.
Daca nu Baikal , ce puteti sa-mi oferiti ?
Multumesc anticipat
Cu stima,
Radu Talasman
Re: ajutati un vanator amarat !!!
Exista IJ-ul 18 si in calibrul 243 w.
Nu este un calibru permis la mistret
Nu este un calibru permis la mistret
-
Radu_talasman
Ok , va multumesc , stiu ca este interzis la mistret pentru ca este prea mic , dar ,poate din experienta dumneavoastra , imi recomandati acest calibru pentru caprior ? merita sau sa iau un 30 06 ?
Va multumesc anticipat .
Si , pretul ,va rog .
Va multumesc anticipat .
Si , pretul ,va rog .
Nici 30-06 nu e legal la mistreţ. 30.06 se zice c-ar acoperi o gamă largă de vânat şi eu ştiu mulţi vânători care au crabină
în acest calibru. Nu ştiu dacă e potrivit pentru căprior, aş zice că da...Eu sunt "rookie" dar ştiu că-s multe calibre permise
pentru căprior; care-s cele mai bune Violiv ne poate spune.
în acest calibru. Nu ştiu dacă e potrivit pentru căprior, aş zice că da...Eu sunt "rookie" dar ştiu că-s multe calibre permise
-
Radu_talasman
Ok , am inteles cate ceva , dar ma intereseaza aces calibru , 243 Win . Daca este " ideal " sa zic , pentru caprior ?
Adica , ma intereseaza un calibru sa nu faca pagube mari in vanat , sa faca zgomot mai mic , nu pentru braconaj , sa nu ma intelegeti gresit , as putea sa caut un GECO pentru asa ceva dar nu sunt acesl tip de vanator .
Pentru administrator , ma intereseaza o persoana cu care as putea vorbi pentru o arma de genul asta de la Arrow , de la magazin .
Arma : Un pret ? Este cu un singur foc , basculanta ?
Adica , ma intereseaza un calibru sa nu faca pagube mari in vanat , sa faca zgomot mai mic , nu pentru braconaj , sa nu ma intelegeti gresit , as putea sa caut un GECO pentru asa ceva dar nu sunt acesl tip de vanator .
Pentru administrator , ma intereseaza o persoana cu care as putea vorbi pentru o arma de genul asta de la Arrow , de la magazin .
Arma : Un pret ? Este cu un singur foc , basculanta ?
Aici gresesti, 30-06 este bun, din punct de vedere legal, la mistret si cerb lopatar (limita minima fiind 6,5x57), fiind aproape bun si la urs, unde limita minima cred ca este 7x64, iar cal.30-06 inseamna 7,62x63,4.Vezi ordinul 264/2003 al MAPDR, cred ca asta e actul normativ care reglementeaza caracteristicile minime ale munitiilor pe glont admise functie de vanat. Pe langa dimensiunile glontului+lungimea tubului, exista si limita de greutate a glontului. Ceea ce nu inseamna ca munitia cu o anumita dimensiune si greutate, pe care legea nu o include, nu ar fi buna; ex.cal.308w despre care toate comentariile sunt pozitive pentru impuscarea mistretului, dar interzis de legiutor pentru lungimea prea mica a tubului.Sanatate si respect.tevez wrote:Nici 30-06 nu e legal la mistreţ. 30.06 se zice c-ar acoperi o gamă largă de vânat şi eu ştiu mulţi vânători care au crabină
-
Radu_talasman
Salut Dragos,
Multumesc pentru raspuns si respect pentru tine ca esti informat.
Dar, va rog din suflet , raspunde-ti-mi la intreabare !!!!!!
Ce calibru merita investitia pentru vanatoarea la caprior ?????
Buna seara.Radu_talasman wrote:Salut Dragos,
243 este bun dar si un 223. Incercati sa gasiti o carabina ceva mai ridicata ca valoare tehnica. IZH18 este o carabina buna si fiabila dar merita pentru caprior sa aveti ceva mai rasarit.
Cu respect.
@dragos, aşa este, nu ştiu de ce aveam impresia că limita pentru tub e de 64, scuze pentru eroare.
Salut. Cred ca raspunsul lui @Radu este mai mult decat multumitor, spun cred deoarece eu unul sunt incepator, nu am apucat sa vanez cu glont, abia mi-am cumparat o lisa, de care sunt f.mandruRadu_talasman wrote:Salut Dragos,
-
Radu_talasman
BUna ziua ,
Va multumesc pentru explicatii , m-am apucat de studiat.
Pentru administrator , pot comanda o carabina la lagazinul Arrow de la Gara de Nord ? Ma gandesc ca daca nu are ce vreau eu sa pot comanda un la vanzatorii de acolo ? este posibil ?
Va multumesc,
Cu respect,
Radu
Va multumesc pentru explicatii , m-am apucat de studiat.
Pentru administrator , pot comanda o carabina la lagazinul Arrow de la Gara de Nord ? Ma gandesc ca daca nu are ce vreau eu sa pot comanda un la vanzatorii de acolo ? este posibil ?
Va multumesc,
Cu respect,
Radu