PENTRU VIOLIV
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
PENTRU VIOLIV
am desfacut arma aseara si am vazut ca pe tevi erau niste cifre.aceste cifre erau scrise cumva intre tevi.inspre teava de sus era scris 18,4 F(1,0) iar inspre teava de jos 18,4M(0,5).am inteles ca breneke original nu pot sa trag decat pe teava de jos dar am acasa niste cartuse b&p pe a caror cutie scrie proiectil gualandi.avand in vedere aceste inscriptii credeti ca pot sa le trag pe oricare dintre tevi sau daca nu pe care?sincer mie nu mi se pare ca ar fi vreo diferenta intre tevi, cel putin eu nu prea o vad.mai bine intreb de mai multe ori decat sa fac vreo prostie.ce cartuse imi recomandati inclusiv breneke,ca am luat niste sb-uri si ramane numai mizerie pe tevi,si la ce interval se curata arma si se unge arma
18,4 inseamna diametrul nominal al tevilor, pe interior. Asta este cam cel mai uzual la ora actuala in tevi de cal 12.
F=1=full si inseamna ca shock-ul tevii de sus are constrictia maxima uzuala - adica diametrul tevii pe ultimii 2-3 cm este mai mic cu 1 mm fata de teava, adica 17,4 mm
M=0,5=modiffied si inseamna ca shock-ul tevii de jod este 'jumate' adica o constrictie de 0,5 mm a portiunii terminale a tevii fata de restul.
Brenneke este la limita indicatiei sa tragi din teava 0,5 si interzis in 1 pentru ca forteaza portiunea terminala a tevii. N-o sa se strice IJ-ul din 2 brenneke trase dar vor merge aiurea si cu viteza mai mica
Gualandi (proiectilul incarcat in cartusele italiene) se poate trage si din shock 1 pentru ca se 'strange' si trece prin shock. La fel de bine se trag si proiectilele Sauvestre din ambele tevi.
F=1=full si inseamna ca shock-ul tevii de sus are constrictia maxima uzuala - adica diametrul tevii pe ultimii 2-3 cm este mai mic cu 1 mm fata de teava, adica 17,4 mm
M=0,5=modiffied si inseamna ca shock-ul tevii de jod este 'jumate' adica o constrictie de 0,5 mm a portiunii terminale a tevii fata de restul.
Brenneke este la limita indicatiei sa tragi din teava 0,5 si interzis in 1 pentru ca forteaza portiunea terminala a tevii. N-o sa se strice IJ-ul din 2 brenneke trase dar vor merge aiurea si cu viteza mai mica
Gualandi (proiectilul incarcat in cartusele italiene) se poate trage si din shock 1 pentru ca se 'strange' si trece prin shock. La fel de bine se trag si proiectilele Sauvestre din ambele tevi.