va salut
as avea o intrebare legata de noua lege a armelor
am inteles ca de la anul toate operatiunile de vinzare cumparare a armelor trebuie sa se deruleze prin magazine specializate (armurier)
intrebarea este daca dumneavoastra va ocupati cu aceste transferuri si care sunt comisioanele, taxele etc pentru cumpararea, donarea unei arme?
vinzarea cumpararea armelor
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Acum sau la anul, nu e nici o diferenta din acest punct de vedere.
La vanzare aplicam:
-un comision de 20% din valoarea declarata (care nu poate fi oricat de mica, pt ca bate la ochi
),
-50% accize pe valoarea cu tot cu comision (daca exista un document de provenienta a armei-factura din care sa reiasa ca arma a fost deja accizata o data, nu se mai aplica accize),
-19%TVA aplicat la valoarea comisionului de 20%.
N-am avut pana acum situatii cu donatii, dar chiar daca e donatie, statul trebuie sa-si ia partea
, asa ca e mai simplu sa se declare vanzare si sa se stabileasca o valoare oarecare.
La vanzare aplicam:
-un comision de 20% din valoarea declarata (care nu poate fi oricat de mica, pt ca bate la ochi
-50% accize pe valoarea cu tot cu comision (daca exista un document de provenienta a armei-factura din care sa reiasa ca arma a fost deja accizata o data, nu se mai aplica accize),
-19%TVA aplicat la valoarea comisionului de 20%.
N-am avut pana acum situatii cu donatii, dar chiar daca e donatie, statul trebuie sa-si ia partea