arbaleta

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Rohn

Post by Rohn »

Tocmai am achizitionat si eu o arbaleta THUNDER si acuma sunt in perioada de teste cu ea. Tot ce pot sa iti spun ca cu asta la 25 de metri gauresti tabla de dacie (asa cum spuneai tu ca o faci la 15 m) dar este foarte greu de reglat. Eu nu am reusit sa o fac in 3 zile de trageri continuu unde am si pierdut 3 sageti prin iarba si 2 le-am indoit. Cred ca varianta pt. o tinta mai buna ar fi o luneta sau un "meserias" care stie sa o regleze.

Lucrurile cele mai deranjante ar fi :
1. Costurile de intretinere mari (1 sageata = 15 ron, 1 cordelina = 30 ron)
2. Influenta vantului ( la cea mai mica adiere nu mai ai precizie)

Cat despre arc acuma fac cateva calcule pt. unul "custom" dar nu stiu daca rezista restul ansamblului le ce forte vreu sa ii dau.
Poate intre timp ai gasit si tu o varianta de imbunatatire si as vrea sa o aud.

In final as vrea sa pun si eu o intrebare: Care este diferenta dintre PHANTOM si THUNDER?
temp

Post by temp »

La practicar gasesti bara si teava din aluminiu in lungime de 1m sau 2m si diametru 10mm,8mm,6mm. Poate reusesti sa construiesti ceva sageti.
Pe http://www.chrysostom-family.com/hc/howTo.htm gasesti informatii despre cum sa faci arbaleta si coarda, dar nu cred ca vei reusi sa faci o coarda performanta...
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
Rohn

Post by Rohn »

http://www.chrysostom-family.com/hc/howTo.htm <= l-am invatat ... pot sa il reproduc cuvant cu cuvat :D :!: :D . Sunt foarte multe de invatat de acolo.
temp

Post by temp »

:) vad ca esti tare pasionat...
Imi place pusca si arcurile, dar arbaleta nu ma pasioneaza deloc :? . Totusi as fi interesat sa vad ce poate o arbaleta...
Ce folosesti ca tinta?
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
Rohn

Post by Rohn »

Tinta = polistiren extrudat densitate 35 kg/mc, grosime 10 cm, format 64x60 cm ( ca sa am o "mica" marja de eroare :shock: )
Rohn

pt cei care stiu

Post by Rohn »

Pt cei care stiu :!:

Am primit o luneta 4x20 (foarte slabutza dar asta este) si nu o pot regla.
Problema este ca nu reusesc sa o reglez pe inaltime si am incercat de mi-au iesit ochi acuma am zis ca voi renunta si imi voi cumpara una mai profi.

Ce luneta ar merge la o arbaleta THUNDER? si ma refer la prindere ca am vazut ca in comert sunt 2 sau poate mai multe tipuri de prinderi diferenta fiind distanta dintre "clesti".
Light that shit, smoke that shit, pass that shit !
iulian_c

Post by iulian_c »

Care este diferenta dintre PHANTOM si THUNDER?la putere ....sau is cam la fel??
iulian_c

Post by iulian_c »

si cam cat inseamna 150 lb aprox 64 kg?in energie???cam cati jouli
ionutz_g88

Re: arbaleta

Post by ionutz_g88 »

buna ziua..vreau sa imi cumpar un pistol arbaleta si vroiam sa intreb daca sunt rezistente..cam la cat timp cedeaza cordelina..si care ar fi durata de viata al unui astfel de pistol in conditii normale de folosire? va multumesc.
radu.b

Post by radu.b »

ionutz_g88 wrote:buna ziua..vreau sa imi cumpar un pistol arbaleta si vroiam sa intreb daca sunt rezistente..cam la cat timp cedeaza cordelina..si care ar fi durata de viata al unui astfel de pistol in conditii normale de folosire? va multumesc.
Buna ziua.
Cordelina intra in categoria consumabile si dupa o perioada de utilizare trebuie schimbata. De rezistente sunt suficient de rezistente asfel incat, daca este utilizata si intretinuta cum trebuie poate sa reziste timp indelungat.
Cu respect.
ionutz_g88

Post by ionutz_g88 »

multumesc mult
Darthwelder

Post by Darthwelder »

varfuri de sageti i-ti fac eu cate doresti.

YM szoke_sz
sudura aluminiu 0736391302
Post Reply