am nevoie de indrumari
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
am nevoie de indrumari
Anul acesta in iunie dau examenul pentru vanatori. Mi s-a pus pata pe o semiautomata bereta, problema e ca sunt multe modele si nu stiu care sunt diferentele dintre ele. Fondul de vanatoare este in zona de munte, deci in general vorbim de vanat mare. Am vazut ceva mecanism de ochire pentru arme lisa. Ce stiti despre ele? Imi recomandati altceva in locul semiautomatei bereta? Stiu ca multi prefera armele cu 2 tevi, dar pe mine ma incinta semiautomata. VA multumesc!
Iata ce avem noi pe stoc si se poate vedea pe site:
V.ES100 SEMIAUT.BERETTA CAL.12/71/3SOC 3.906,62 RON
Traditional, semiautomatele Beretta functioneaza pe baza de recuperare de gaze. Acest model (ES 100) difera prin faptul ca functioneaza pe baza de sistem inertial, inspirat de la Benelli (marca detinuta tot de Beretta).
Marius
V.ES100 SEMIAUT.BERETTA CAL.12/71/3SOC 3.906,62 RON
Traditional, semiautomatele Beretta functioneaza pe baza de recuperare de gaze. Acest model (ES 100) difera prin faptul ca functioneaza pe baza de sistem inertial, inspirat de la Benelli (marca detinuta tot de Beretta).
Marius
In general, datorita faptului ca armele cu tevi lise nu se folosesc cu dispozitive optice de ochire, nu au prevazuta posibilitatea de prindere a acestora.
Nici Beretta ES100, nu are nici sina, nici gauri de suruburi, nici altceva.
De ce doriti sa puneti asa ceva pe arma? Nu e deloc uzual.
Eu vanez de aproape 20 de ani, mi-au trecut prin mana sute, ba chiar mii de arme si am vazut red dot pe o lisa o singura data.
Marius
Nici Beretta ES100, nu are nici sina, nici gauri de suruburi, nici altceva.
De ce doriti sa puneti asa ceva pe arma? Nu e deloc uzual.
Eu vanez de aproape 20 de ani, mi-au trecut prin mana sute, ba chiar mii de arme si am vazut red dot pe o lisa o singura data.
Marius
pentru o mai buna siguranta. eu am facut 3 ani de tir sportiv dar sistemul era cel clasic cu inaltator si catare. Asta e diferit, are doar catare, si e foarte mare, deja la 100 m iti acopera toata tinta. Si la Stoeger e la fel de mare. Pe urma ma intreb ce faci daca stai la o panda seara sau noaptea. Nu mai poyti lua linia de ochire. Cu un red dot sau sistemul ala de pe net, se pare ca vezi crucea si noaptea. Sigur ca experianta te face sa tragi bine in timp. Mi s-a mai spus ca e dificil sa iei cu o arma lisa linia de ochire la distanta de cativa metri. Probabil ca e mai simplu cu un mecanism de ochire.
http://www.beretta.com/index.aspx?m=74&idc=1&ids=36
http://www.beretta.com/index.aspx?m=74&idc=1&ids=36
Exista diferente majore intre tirul cu glont (teva ghintuita) si cel cu o arma cu teava lisa.
Cu cea de a doua, focurile la 100m sunt de evitat. Cel mai uzual se trage cu proiectil unic de tip breneke la 30-40m unde un mistret e atat de mare, incat nu se pune problema ca silueta lui va fi acoperita de cuiul catarii.
Pe de alta parte, precizia unei tevi lise difera mult de cea a unei tevi ghintuite.
Spuneti "Probabil ca e mai simplu cu un mecanism de ochire". Daca ar fi asa, fiti sigur ca toate firmele producatoare de arme si comerciantii ar recomanda acest lucru.
Mai sfatuiti-va si cu alte persoane mai experimentate.
Marius
Cu cea de a doua, focurile la 100m sunt de evitat. Cel mai uzual se trage cu proiectil unic de tip breneke la 30-40m unde un mistret e atat de mare, incat nu se pune problema ca silueta lui va fi acoperita de cuiul catarii.
Pe de alta parte, precizia unei tevi lise difera mult de cea a unei tevi ghintuite.
Spuneti "Probabil ca e mai simplu cu un mecanism de ochire". Daca ar fi asa, fiti sigur ca toate firmele producatoare de arme si comerciantii ar recomanda acest lucru.
Mai sfatuiti-va si cu alte persoane mai experimentate.
Marius
M-am lamurit cu mecanismul de ochire. Dar nu stiu pe timp de noapte cum se face? Am vazut lunete care capteaza lumina lunii, fosforescente, etc Pentru lisa noaptea exista ceva. Am vorbit cu posesori de semiautomata stoeger care au zis ca daca ai brenec bun, poti da linistit pana la 100m. Nu stiu ce sa cred pentru ca eu nu am vazut. Stiu ca poate devin agasant cu atatea intrebari dar dvs. sunteti cei cu experianta, iar mie imi place sa stiu cat mai multe pana iau o decizie.
Este bine ca intrebi, dar cel mai bine ar fi sa participi la actiuni de vanatoare si gospodarire a vanatului , alaturi de alti vanatori mai cu experienta.Acea perioada de ucenicie, care in mod normal este obligatorie , ajuta mult la formarea (sau deformareadrag wrote:M-am lamurit cu mecanismul de ochire. Dar nu stiu pe timp de noapte cum se face? Am vazut lunete care capteaza lumina lunii, fosforescente, etc Pentru lisa noaptea exista ceva. Am vorbit cu posesori de semiautomata stoeger care au zis ca daca ai brenec bun, poti da linistit pana la 100m. Nu stiu ce sa cred pentru ca eu nu am vazut. Stiu ca poate devin agasant cu atatea intrebari dar dvs. sunteti cei cu experianta, iar mie imi place sa stiu cat mai multe pana iau o decizie.
Cat despre dispozitivele de ochire pe timp de noapte , te pot informa ca nu se pot folosi in mod legal.
Am cunoscut persoane, care dupa ce au vazut pe "viu" cum se desfasoara vanatoare, cu tot ce inseamna vanatoare, au renuntat la ideea de a deveni vanatori.De aceea i-ti spun , ca ar fi bine sa mergi la cat mai multe actiuni de vanatoare , cu niste vanatori experimentati.Din intrebarile pe care le-ai pus , se vede ca deocamdata de intereseaza mai mult "tirul" asupra vanatului decat vanatoarea !In timp, o sa observi ca e mai important sa inveti cum sa te apropii mai mult de vanat, unde si cum sa-l cauti ,decat sa tragi de la distanta!
Sunt membru stagiar intr-o asociatie de vanatoare de un an si ceva. Am participat in calitate de gonas la cateva vanatori. Chiar m-am apropiat la 50 m de 2 ciute si 3 vitei la un moment dat. DIn pacate pe fondul nostru de vantoare se exploateaza foarte multa padure si animalele nu mai au liniste aproape deloc si sunt mereu pe fuga. De asta ma gandeam ca poate noaptea, fiind liniste se pot gasi mai usor. Nu stiam ca nu e voie sa folosesti nightvision-ul. Dar lunetele cu reticlul iluminat sunt legale? Referitor la perioada de ucenicie, sunt perfect de acord cu tine. E foarte importanta, doar asa ajungi sa cunosti din interior vanatoarea. Si mie imi place cand vad ca au venit mistretii unde le-am pus malai, sau ceva cerbi la sararie. SIgur ca pna cand ajungi sa cunosti terenul foarte bine, locurile de trecere, entuziasmul te face sa iti doresti ca atunci cand iti vine animalul la tine sa nu gresesti tinta. Multumesc mult.