Dacă are şi funcţie de "decocker" acel butonaş este foarte bine. M-aţi făcut curios, merg la un magazin zilele astea să văd
şi eu cum arată arma asta şi să testez butonul cu pricina, dacă voi găsi pe cineva suficient de amabil. Catuş "dummy"
de 12 parcă am văzut la MLD Guns şi chiar vroiam să iau două buc. pentru acest motiv, nu-mi place percutarea în gol,
chiar dacă există voci care spun că nu ar duce la uzura armei, mie îmi displace.
johnnyssid wrote:multumesc mult!!!
v-am intrebat chestia asta deoarece mie mi s-a spus ca acea parghie anuleaza cocosul deja incarcat si prin actioanarea tragaciului nu mai percuteaza in gol (ceea ce am inteles ca nu este recomandat)
scuzati termenii dar sunt de incepator
tevez wrote:Dacă are şi funcţie de "decocker" acel butonaş este foarte bine. M-aţi făcut curios, merg la un magazin zilele astea să văd
şi eu cum arată arma asta şi să testez butonul cu pricina, dacă voi găsi pe cineva suficient de amabil. Catuş "dummy"
de 12 parcă am văzut la MLD Guns şi chiar vroiam să iau două buc. pentru acest motiv, nu-mi place percutarea în gol,
chiar dacă există voci care spun că nu ar duce la uzura armei, mie îmi displace.
Actioneaza asupra ghearei ce retine cartusele in magazie exact la fel ca la actionarea tragaciului dar nu dezarmeaza cocosul ... nu te baza pe asta ca nu se intampla asa la nicio semi lisa. E foarte usor de verificat: armezi, apesi butonul apoi apesi si tragaciul - daca face "tac!" nu s-a dezarmat. Daca te uiti prin fanta subtire in care culiseaza manerul inchizatorului o sa vezi cocosul ridicat atunci cand e tras si n-o sa-l mai vezi cand e armat.
La toate semi lise este permisa percutarea in gol fara nicio problema. Mecanismul de percutie este de asa natura. La unele chiar se specifica in cartea tehnica a armei ... la MP 153 scria ca se poate percuta in gol.
hai ca mai am o intrebare, la care mi s-au dat mai multe raspunsuri si nu stiu pe care sa iau in considerare.
am trei socuri (Full, IM, IC), cu care pot trage cu proiectil unic? (si daca se poate mai multe detalii despre toate socurile si modul de folosire, ar fi minunat)
referitor la percutarea in gol, in cartea tehnica scrie ca nu este recomandata.
am si eu o intrebare: in sfarsit am reusit sa ies sa trag cateva zeci de focuri (baikal mp 155), cand am ajuns acasa am desfacut-o sa o curat si sa o bag la pastrare pana la toamna, am dat pana jos, cilindrul de gaz si arcul acela si am observat doua puncte de negreala pe magazie, exact in dreptul celor doua gauri din teava (s-au curatat dar nu in totalitate), este normal?
johnnyssid wrote:multumesc mult!!!
v-am intrebat chestia asta deoarece mie mi s-a spus ca acea parghie anuleaza cocosul deja incarcat si prin actioanarea tragaciului nu mai percuteaza in gol (ceea ce am inteles ca nu este recomandat)
scuzati termenii dar sunt de incepator
Treaba aia este valabila la alte arme,de obicei mai vechi,la semiautomate nu este nici o problema pt ca intr-e cuiul percutor si restul mecanismului se afla un arculet care aduce cuiul in pozitia initiala dupa percutare,deci stai linistit ca nici nu se rupe cuiul percutor si nici nu iese prea mult afara ca sa se blocheze
johnnyssid wrote:pai sa potriveste cu cea de la MP153?
Mai mult ca sigur ca da,poti incerca in schimb,totusi este un pic cam repede ca sa apara si piese de schimb pt ea pe net.
De ce,ai pierdut-o deja,sau de rezerva?
Verifica mai intai daca e la fel cu cea de la MP153. Au fost ceva probleme la mp 153 cu piesa asta si ar fi fost de bun simt sa fie regandita.
Daca e le fel gasesti aici http://www.amis-instinct.ro/product.php?id_product=1058