Am observat ca pe site-ul d-voastra la capitolul Vanatoare figureaza si cateva modele superbe de arbalete.Acest fapt ma determina sa va intreb daca aceste modele de arbalete pot fi folosite si la vanatoare sau sunt recomandate doar pentru tirul de divertisment cu sageata.Stiu ca legea interzice vanatoarea cu sageata,fie ca este trasa dintr-o arbaleta sau dintr-un arc,insa ma intreb daca aceste modele de arbalete pe care le puneti in vanzare d-voastra sunt indeajuns de puternice pentru a putea vana cu ele animale mici,de exemplu,cum ar fi dihorul sau nevastuica(daunatori,in general).Daca d-voastra,d-le Marius Cocarla aveti o astfel de arbaleta in proprietate personala sau daca ati tras vreodata cu ea,imi puteti impartasi impresiile d-voastra in ceea ce priveste puterea acestei arme si distanta la care este recomandata arbaleta fie pentru tirul de divertisment,fie pentru vanatoare.Insist sa-mi raspundeti,daca se poate,la cat mai multe din intrebarile adresate d-voastra.
Va multumesc!!!
Vanatoare-arbalete si accesorii-
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Marius Cocarla - ARROW
Intrucat sunt "nebun" dupa vanatoare, dar sunt si pescar pasionat, pentru mine, ARROW nu este in principal o masinarie de facut bani, ci este o minunata realizare facuta din nimic, este un permanent challenge, este locul unde merg cu placere in fiecare zi. De aceea fiti sigur ca voi raspunde cat pot si cat stiu si in masura timpului disponibil tuturor intrebarilor de pe acest forum.
Din pacate eu nu am si nici nu cunosc pe cineva care sa aibe o arbaleta din cele vandute de noi. Ele sunt insa, cu siguranta periculos de puternice. Nu stiu insa cum stau cu precizia (desi sunt prevazute cu dispozitive de ochire). Sagetile s-ar putea sa nu fie extraordinar de performante. Daca va veti uita pe site-ul Cabela's, veti vedea arbaletele de top la preturi de peste 300$ (preturi mari chiar si pentru cea mai ieftina piata din lume care este USA). De asemenea, sagetile si diversele tipuri de accesorii sunt foarte scumpe. Desigur, cu acele echipamente americanii vaneaza inclusiv urs sau elan. Ceea ce v-am spus mai sus ma indreptateste sa cred ca ceea ce vindem noi este OK pt. vanat mic.
Eu personal insa, iubesc prea mult vanatoarea ca sa-mi risc calitatea de membru vanator si de aceea, cata vreme legea e asa cum e, chiar daca mi se pare tentant, ma voi abtine de la a experimenta vanatoarea cu arbaleta.
Sunteti vanator? Daca nu, de ce? Daca da, foarte bine!
Marius Cocarla
Din pacate eu nu am si nici nu cunosc pe cineva care sa aibe o arbaleta din cele vandute de noi. Ele sunt insa, cu siguranta periculos de puternice. Nu stiu insa cum stau cu precizia (desi sunt prevazute cu dispozitive de ochire). Sagetile s-ar putea sa nu fie extraordinar de performante. Daca va veti uita pe site-ul Cabela's, veti vedea arbaletele de top la preturi de peste 300$ (preturi mari chiar si pentru cea mai ieftina piata din lume care este USA). De asemenea, sagetile si diversele tipuri de accesorii sunt foarte scumpe. Desigur, cu acele echipamente americanii vaneaza inclusiv urs sau elan. Ceea ce v-am spus mai sus ma indreptateste sa cred ca ceea ce vindem noi este OK pt. vanat mic.
Eu personal insa, iubesc prea mult vanatoarea ca sa-mi risc calitatea de membru vanator si de aceea, cata vreme legea e asa cum e, chiar daca mi se pare tentant, ma voi abtine de la a experimenta vanatoarea cu arbaleta.
Sunteti vanator? Daca nu, de ce? Daca da, foarte bine!
Marius Cocarla