Arma pt incepator

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Guest

Arma pt incepator

Post by Guest »

Buna ziua

Doresc sa-mi iau prima mea arma de vanatoare ( proaspat vanator) si dupa ce am citit pe forumul dumneavoastra despre arme.. toata lumea recomanda la incepatori arme cu 2 tevi, 2 focuri. De ce neaparat BOC-uri sau IJ-uri de 12 (una de 16 ce are) ?

Ca incepator ma gandeam sa-mi iau o automata cu 5 focuri ( in cazul in care nu nimeresc vanatul din primul foc mai am 4 de rezerva :D ), dar vad ca sunt sfatuit prin celelalte posturi sa nu o fac.

Va rog respectuos sa-mi explicati ca unui incepator, pt ca asta sunt;

Ceilalti prieteni ai mei sunt pescari.. dar nu ma basioneaza sportul de pensionari :)

Mult succes in continuare; aveti un site reusit cu foarte multe informatii utile si un forum excelent in dezvoltare.

Andrei U.
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Conform experientei mele (am avut mai multe arme din ambele feluri, si inca mai am), avantajele unei arme cu doua tevi sunt:
-Functionare sigura. Vei avea intotdeauna 2 focuri la dispozitie, spre deosebire de semiautomate unde sunt incidente de repetare a focului cand ti-e lumea mai draga.
-Posibilitatea de a avea pregatite 2 focuri cu alica diferita. De ex. esti la camp, o teava pregatita pt. iepure (alica de 4mm) si o teava incarcata pt. fazan sau potarniche (2,5-3mm). Sau si mai clar, la padure, o teva cu breneke pt. mistret si una cu 4 mm pt. iepure, vulpe, etc.

Avantajul urmatoarelor 4 focuri, in cazul in care cu primul ai ratat, nu prea exista. In general, dupa primele 2 focuri nu prea mai ai in ce sa tragi.

Daca nu luam in considerare cal 10 (care nu cred sa existe la noi), cal 12 este cel mai mare. Are cea mai mare incarcatura de alice, uzual 35-36 g, dar si "mini magnum" cu 40-42g sau magnum cu tub de 76mm si incarcatura de 50-52g. Cu cat incarcatura e mai mare, cu atat sansa de a dobori vanatul este mai mare.
Un alt avantaj al cal. 12 fata de 16 este varietatea mare de munitie. La 12 gasesti pe piata 5-6 marci de cartuse cu o mare diversitate la fiecare marca. La 16, aproape nimic.

Marius
Mad Max

Post by Mad Max »

super!
excelenta prezentare! se cunoaste experienta!
multumiri dl Marius pt explicatiile precise si la obiect de-a lungul timpului!
sper ca supar pe nimeni spunind asta, dar asa am simtit! :D
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Multumesc pt. randurile frumoase.
Din pacate, experienta mea limitata la celelalte sectiuni ale forumului (pescuit, aer comprimat si autoaparare), ma impiedica sa raspund cum as dori.

Marius
Mad Max

Post by Mad Max »

apropo de aer comprimat, ca acolo ma mai pricep si eu, ce spuneti de pelleturile TS-10?
merg la PT-80?
Guest

Post by Guest »

Va multumesc pentru sfaturile precise si profesionale. Luni ma duc in Iasi la Arrow si-mi iau un boc mixta cel mai probabil.

Cu toata stima, Andrei U.
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Anonymous wrote:Va multumesc pentru sfaturile precise si profesionale. Luni ma duc in Iasi la Arrow si-mi iau un boc mixta cel mai probabil.

Cu toata stima, Andrei U.
Si eu multumesc,
Marius
bogdanmatei2002

Post by bogdanmatei2002 »

Salutare.
In primul rand tin sa mentionez ca nu am nici cel mai mic habar despre ceea ce inseamna o arma de vanatoare.
Totusi, un foarte bun prieten al meu m-a rugat sa ma interesez de o arma IJ BOC, 12 mm, cu ejectoare, un singur tragaci, selector de dare a focului, camera de 76, teava peste 70 si cu bascula nichelata, pentru ca e croit sa-si ia o arma (din pacate nu am nici cea mai mica idee ce inseamna toate astea).
Vin la voi cu rugamintea sa ma ajutati sa identific cel putin un model, sau o serie a producatorului, daca exista asa ceva pe piata romaneasca (cine comercializeaza) si la ce pret.
Va raman profund indatorat.
PS Prietenul meu are un buget cam de 1000 USD.
Daca viata-i scurta, macar s-o facem lata.
Guest

Post by Guest »

O gasesti chiar la Arrow! Cod V.IJ27EIC la 2643 lei noi! Bafta!
bogdanmatei2002

Post by bogdanmatei2002 »

Multumesc.
Bogdan
Daca viata-i scurta, macar s-o facem lata.
*Razvanel

Post by *Razvanel »

Anonymous wrote:O gasesti chiar la Arrow! Cod V.IJ27EIC la 2643 lei noi! Bafta!
ARMA BAIKAL BOCK EJECT.SOC+ CAL.12/76 (V.IJ27EIC.S.1)

O recomand.
Am eu numai ca a mea trage prea grupat......buna la aviare.
Viata-i parsiva ...............
Guest

Post by Guest »

Am eu numai ca a mea trage prea grupat
Imprastiat o sa traga mai la batranete, ca orice scula! :D
Post Reply