In atentia D. Radu

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
aiftimieilucian

In atentia D. Radu

Post by aiftimieilucian »

Buna ziua. Se poate sa ma lamuriti in privinta garantiei lunetelor Bushnell Elite 3200,4200 si 6500? Pe site-ul firmei de la care Firma ARW importa aceste lunete, apare garantia de 30 de ani , in cazul lunetelor care nu folosesc dispozitive electronice, iar firma ARW ofera garantie 2 ani de zile, imi puteti spune de ce? Acesta este site-ul accesat de catre mine http://www.bushnelloutdoorproducts.eu/w ... /customer/. Pentru ca e un site european, si precum si noi suntem in Europa, as considera sa avem aceeasi termeni de garantie. Va rog sa ma corectati , unde gresesc, si sa ma lamuriti daca se poate. Multumesc si o zi buna va doresc.
radu.b

Re: In atentia D. Radu

Post by radu.b »

aiftimieilucian wrote:Buna ziua. Se poate sa ma lamuriti in privinta garantiei lunetelor Bushnell Elite 3200,4200 si 6500? Pe site-ul firmei de la care Firma ARW importa aceste lunete, apare garantia de 30 de ani , in cazul lunetelor care nu folosesc dispozitive electronice, iar firma ARW ofera garantie 2 ani de zile, imi puteti spune de ce? Acesta este site-ul accesat de catre mine http://www.bushnelloutdoorproducts.eu/w ... /customer/. Pentru ca e un site european, si precum si noi suntem in Europa, as considera sa avem aceeasi termeni de garantie. Va rog sa ma corectati , unde gresesc, si sa ma lamuriti daca se poate. Multumesc si o zi buna va doresc.
Buna ziua.
Ma bucur ca imi cereti lamuriri in privinta garantiei. La data de 1 ianuarie 2007, legislaţia românească în domeniul garanţiilor pentru produsele de folosinţă îndelungată, precum şi cea referitoare la modalităţile de remediere a deficienţelor apărute la produsele nealimentare de uz curent, şi anume H.G. nr. 394/1995 şi H.G. nr. 665/1996, a beneficiat de o modificare substanţială prin intrarea în vigoare a Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate, care transpune în dreptul român Directiva 1999/44/EC. Legea garantiei face diferenta intre garantia legala -de conformitate (cea de 2 ani, din care primele 6 luni se prezuma ca orice defect aparut a existat la momentul livrarii - adica cea specificata de legea 449/2003) si garantia comerciala, pe care fiecare producator o poate stabili in functie de cum considera acesta (functie de mai multi factori dar in principiu toti legati de piata) si nu este obligatorie. Cu alte cuvinte din punct de vedere legal, pentru moment, putem acorda garantia de conformitate de 2 ani.
Cu respect.
dragos

Post by dragos »

Cu precizarea ca perioada de 2 ani nu reprezinta o limita maxima. Sanatate si respect.
radu.b

Post by radu.b »

dragos wrote:Cu precizarea ca perioada de 2 ani nu reprezinta o limita maxima. Sanatate si respect.
Buna ziua.
Adevarat nu este maximan nici minima, doar obligatorie :D
Cu respect.
Post Reply