BINOCLU PT. PADURE

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
DANIEL

BINOCLU PT. PADURE

Post by DANIEL »

CE FEL DE BINOCLU RECOMANDATI PENTRU PADURE, DIN CELE DIN OFERTA DUMNEAVOASTRA? LA CE ESTE RECOMANDAT MONOCLU YUKON 30X50 WA? MULTUMESC PENTRU RASPUNSUL LA "LUNETE PT. GOANA"!
arrow
Site Admin

Post by arrow »

1)"CE FEL DE BINOCLU RECOMANDATI PENTRU PADURE"- Imi pare rau, la aceasta intrebare va pot raspunde doar conform experientei mele personale. Nu stiu sa existe recomandari in literatura de specialitate. Cu cat un binoclu are diametrul obiectivului la iesire mai mare, cu atat campul lui vizual e mai larg iar luminozitatea e mai mare, deci iata doua mari avantaje. Pe de alta parte insa, marimea si greutatea unui astfel de binoclu il face cam incomod la purtat. Eu, dupa peste 15 ani de vanatoare (nu la padure, ci de gaste si rate), am la mine in permanenta intr-un buzunar la canadiana un mic monoclu 8x20. Sigur ca ar fi de dorit o marire superioara, sigur ca campul vizual e prea mic, dar in ultimii ani am fost mereu in situatia de a fi singurul din grupul meu care m-am folosit de acest obiect, pentru ca era la mine, pe cand ceilalti colegi aveau binoclul la masina, in rucsac, acasa, pentru ca era prea complicat de carat. Experienta mea este insa limitata si cred ca ar fi interesant sa avem si alte pareri.
2)"LA CE ESTE RECOMANDAT MONOCLU YUKON 30X50 WA?" Este un "spoting scope", adica un dispozitiv optic folosit in poligon pentru a vizualiza pe tinta loviturile (fie pentru sportivi, fie in cazul reglarii armelor cu glont), fara a mai fi necesara deplasarea pana la tinta. In cazul folosirii la vanatoare e foarte utila existenta unui astfel de monoclu pentru aprecierea cat mai buna a trofeelor de capra neagra, caprior, etc., sau in alte situatii in care e necesara o marire atat de mare.
Marius
Val Pangica jr

binoclu in padure ?

Post by Val Pangica jr »

Stimate domn ,
din experienta mea - atita cit este - nu am auzit de un binoclu specializat pentru padure . In padure - vanatorul se bazeaza pe simturi - pocnete de crengi - tufisuri miscate - etc - si nu pe binoclu . In general in padure vinam - la distanta utila pentru lovitura - la max 40-50 m ; la aceasta distanta este greu de crezut ca putem folosi un binoclu si sa avem si timp pentru executarea tirului corespunzator - in timp util . La padure vorbim de porci mistreti ; tapi sau ursi . Porcul nu sta sa ne uitam la el cu binoclul - ca in acest timp ne face praf ; tapul simte omul in mod deosebit - si la cit bate binoclul - nu sta ; ursul se vineaza momentan din observatoare inchise - si il putem observa cu binocluri normale - etc . In padure tirul rapid si gindit face diferenta - deci nu gasesc rolul binoclului in aceasta sarada
Post Reply