Se mai importa baikal MP 153 Syntetic ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Sa stii ca nu trebe reglat chiar atat de des Ij-ul. El vine din fabrica tarat pentru munitii de minim 32 g si max >50 g ale magnum-urilor. Daca intentionezi sa tragi cartuse usoare (24-28 g) e suficient sa strangi o tura piulita valvei regulatoare cu cheia din dotare si poti trage linistit inclusiv semi/minimagnum de pana la 40 g, indiferent de cum le "insiri" in magazie. E chiar indicat sa faci asta de la inceput, cam 100-150 cartuse pana se rodeaza. E posibil, totusi, sa nu functioneze intotdeauna cu 24 g. Dar nici ceilalti producatori "vestiti" nu garanteaza asta la armele lor. Totusi, cam toate armele facute in ultimii ani nu mai stramba din nas la niciun fel de cartus.
Iar calibrul 20 are exact aceleasi probleme apropo de gramaj, mai ales de cand au aparut "monstrii" de 40 g in cal 20 si aproape nu se mai gasesc "normalele" de 24 g.
Iar calibrul 20 are exact aceleasi probleme apropo de gramaj, mai ales de cand au aparut "monstrii" de 40 g in cal 20 si aproape nu se mai gasesc "normalele" de 24 g.
-
aiftimieilucian
Tocmai pt aceasta fiabilitate am discutat aici, stiind deja faptul ca la toate semi apare acest mic dejavantaj la diferentele mari de gramaj intre tuburi.Majoritatea folosesc cam minim 28 g si 36 g, sa zicem iarna un gramaj mai mare. De se vor ivi multe tinte ratate din cauza nerepetarii focului,
, ma gandeam si la achizitionarea unui bock , la mixte, si se rezolva problema.Bine ai zis Violiv , producatorii din ziua de azi au cam ajuns toti la o anumita calitate, nu vb de cele din tari fara istorie in constructia armelor. Dif de pret de multe ori o face si firma , ca in multe alte situatii, si nu neaparat calitatea!
-
vanatorul dibaci
arma care am luato de unde am incercat sa te invat sa iei si tu este o beretta urika al 391,arma este ca noua ,daca ar fi sa-mi iau un baikal nou ? atsta ma intrebi ? te intereb eu ce ai lua porche putin rulat sau la aceiasi bani mozwici nou? cam asta este diferenta
ti-am spus ca si eu intentionam sa cumpar arma pe care o vrei tu dar cand mi-sa ivit ocazia asta nu o puteam rata ,o bijuterie de arma cu supapa care arunca gazele si praful nears si f inportant poti shimba cartusul in mers fara sa le scoti pe celelalte .are un butonas pe lateral care face toti bani am sa-ti pun o poza sa o vezi , eu nu am avut decat intentia sa te invat de bine tu mai intereseazate si ai sa vezi
.cu stima DAN
N-am zis niciodata ca Beretta nu-i bijuterie.
Dar, pe incercate pe sute de cartuse, nu exista nimic ce Beretta sau Benelli sa poata face si Ij-ul nu la acelasi nivel de performanta. Chiar si butonasul de care vorbesti exista si la IJ (ba chiar 2!), si cartusul din camera se schimba fara sa descarci magazia, si gazele in exces le arunca. De unde pulbere nearsa la cartusele actuale? N-am mai vazut graunte de pulbere nearsa pe teava de ani buni.
Si, la 2500 lei, nu gasesti alta semi noua la fel de buna oricat ai cauta.
Dar, pe incercate pe sute de cartuse, nu exista nimic ce Beretta sau Benelli sa poata face si Ij-ul nu la acelasi nivel de performanta. Chiar si butonasul de care vorbesti exista si la IJ (ba chiar 2!), si cartusul din camera se schimba fara sa descarci magazia, si gazele in exces le arunca. De unde pulbere nearsa la cartusele actuale? N-am mai vazut graunte de pulbere nearsa pe teava de ani buni.
Si, la 2500 lei, nu gasesti alta semi noua la fel de buna oricat ai cauta.
-
vanatorul dibaci
violiv ,pentru tine eu am tot respectul tu ai fost cel care in mod indirect m-a facut sa imi iau semiautomata,asa ca jos palaria .treaba sta altfel din alt punct de vedere cel referitor la pret cam mai toti derbedei de SANCHI iubitori vezi doamne de vanatoare SI CARE SUNT ORICAND STAU GATA SA TE AJUTE CU UN PRODUS de fapt fac o bisnita ordinara pe seama amaratului ce cu greu vrea sa isi procure o arma de calitate.ei vezi eu am gasit o persoana cu suflet mare ;ATENTIE;am spus cu suflet mare deoarece in afara de arma pe care am cumparato am primit eu si nu numai multe sfaturi pe care alti ti le dau cu bani.Astea fiind spuse eu totusi raman la ideia pe care am mai spuso suntem prea saraci sa ne carpim .Si de curizitate draga Violiv suna si tu la numarul pus de mine pe sait si dupa aceia mai vorbim .Cu stima si respect .DAN 
-
aiftimieilucian
Buna seara Violiv si Dan! Nu vreau deloc sa aprind o disputa despre ce poate face una sau alta! Pur si simplu imi doresc un baikal nou cu pat syntetic , nu am zis ca BERETTA SAU BENELLI NU SUNT BUNE, CHIAR MAI BUNE, dar cand ti se pune pata nu mai ai ce face! Asa ca Dan mersi de sfat si de nr de tel, si tie Violiv pt experienta si obiectivitate! Raman in continuare un muritor de rand cu gandul la baikal mp 153 pat syntetic. Pacat ca nu gasesc, nici nu ma gandeam ca o sa ajunga ziua sa am si bani si autorizatie si sa nu gasesc arma! Imi aduce aminte de niste vremuri...Dar ce sa-i face , rabdare , rabdare si iar rabdare!
Cu respect Lucian.
Cu respect Lucian.
-
vanatorul dibaci
-
aiftimieilucian
Salutari tuturor care intra pe forum! Sunt noul posesor al armei Baikal mp 153 cu pat de lemn, m-am multumit cu putin , si nu regret nimic
Merita toti banii chiar dc sunt multi si a trebuit sa ma imprumut pt ea!
Accept orice sfat in legatura cu arma, mai ales de la cei care au asa ceva pe acasa, de ex. pe unde se aplica ulei si unde nu, ce trebuie curatat mai des(ansamblu tragaci , cui percutor, valva gaz etc)
Deabia astept sa o scot in poligon! O seara frumoasa la fel si ziua de maine!
Accept orice sfat in legatura cu arma, mai ales de la cei care au asa ceva pe acasa, de ex. pe unde se aplica ulei si unde nu, ce trebuie curatat mai des(ansamblu tragaci , cui percutor, valva gaz etc)
Deabia astept sa o scot in poligon! O seara frumoasa la fel si ziua de maine!
Pentru ca tot e vorba de Ij, iata ce am gasit de vanzare la vecinii nostrii si frati in ale limbii fraceze:
http://www.fauvelchasse.com/catalog/aut ... p-117.html
Pentru cine nu se descurca, este vorba de noua varianta a Ij-ului, aici cu camera de 89 mm si teava de 76 cm (exista tot aici si varianta in culori de camuflaj), prima portiune a tevii frezata din fabrica pentru montaj al unui dispozitiv optic. In plus, pentru aceste arme se ofera un shock full cu prelungitor de teava de 15 cm!
Pe cand si in magazinele noastre
http://www.fauvelchasse.com/catalog/aut ... p-117.html
Pentru cine nu se descurca, este vorba de noua varianta a Ij-ului, aici cu camera de 89 mm si teava de 76 cm (exista tot aici si varianta in culori de camuflaj), prima portiune a tevii frezata din fabrica pentru montaj al unui dispozitiv optic. In plus, pentru aceste arme se ofera un shock full cu prelungitor de teava de 15 cm!
Pe cand si in magazinele noastre