Cumpăr CZ-83
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Cumpăr CZ-83
Aș fi interesat să cumpăr un CZ-83, dar aș vrea să mă conving că există măcar o variantă de muniție pt. el la care nu se umflă tuburile în dreptul acelei găuri binecunoscute - chiar dacă e ceva mai scumpă - numai să o pot găsi în România. Un cartuș blocat în pistol din cauza umflării ar fi deal-breaker pentru mine, fiindcă vreau un pistol pe care să mă pot baza în caz de nevoie.
Sunt dispus să plătesc eu poligonul și cartușele pentru un test în București sau cât de cât în apropiere.
Dacă aveți de vânzare un astfel de pistol sau știți pe cineva care are, vă rog să mă sunați la 0722.710.063.
Sunt dispus să plătesc eu poligonul și cartușele pentru un test în București sau cât de cât în apropiere.
Dacă aveți de vânzare un astfel de pistol sau știți pe cineva care are, vă rog să mă sunați la 0722.710.063.
Re: Cumpăr CZ-83
Problema mare nu e sa gasesti un pistol de cumparat,ci munitia e baiul,pt ca deja a ajuns sa fie mai rara ca aurul,nu stiu exact ce anume ni se pregateste dar de vreme ce nu gasim munitie,cred ca viitorul nu arata bine,chiar pe alocurea pe la radio-sant se zvoneste ca s-ar pregati cu pasi mici retragerea armelor cu bila,de aia nici un comerciant,nu aduce mult rivnita munitie,si cum personal nu ai voie sa mergi in moldova ori ucraina s-o cumperi,ca vezi Doamne e lipsa hirtia de importator,suntem unde suntem!Sa speram in vremuri mai bune!
Da, știu că e f. dificil și cu muniția, dar încă se mai găsește câte ceva și cred că un stoc de 100 cartușe bune ar fi suficient pt. necesitățile mele.
Însă văd că e problemă MARE să găsesc CZ-ul ăsta - și mai am doar cca. o săptămână până îmi expiră autorizația de procurare.
Apropo, ce muniție mi-ați recomanda pt. pistolul ăsta ca să n-am blocaje? AKBC, Libra?
Însă văd că e problemă MARE să găsesc CZ-ul ăsta - și mai am doar cca. o săptămână până îmi expiră autorizația de procurare.
Apropo, ce muniție mi-ați recomanda pt. pistolul ăsta ca să n-am blocaje? AKBC, Libra?
-
Safe&Sound
1. Vezi ca ai voie sa detii maxim 25 de cartuse cu bila de cauciuc. Suta aia despre care vorbesti e infracțiune adica ramai fara arma sicu dosar penal.danone wrote:Da, știu că e f. dificil și cu muniția, dar încă se mai găsește câte ceva și cred că un stoc de 100 cartușe bune ar fi suficient pt. necesitățile mele.
2. CZ-uri n-au fost prea multe dar daca nu tii neaparat la un semiautomat sa stii ca exista in acelasi calibru niste revolvere foarte solid construite, au fost importate si vandute mai multe bucati asa ca eu as zice ca ai mai multe sanse sa gasesti un revolver Alfa Proj decat un CZ 83 pe bile.
2. La munitia cu bile de cauciuc cumperi ce gasesti nu faci nazuri la brand.
Se vorbeste despre o interdictie neoficiala un fel de blocaj aplicat la importul de arme si munitii cu bile de cauciuc fapt ce duce la preturi aberanta practicate de cei care mai au pe stoc si care speculeaza situatia. Zilele trecute am auzit ca la magazinul de la mogosoaia, pe vremuri importator pentru Romania al pistoalelor Grand Power si pentru munitia 10x28, marca AKBC, produsa in rusia, acum vand munitia asta cu 50-60 de lei cartusul.
Si cine ar avea de cistigat din afacerea asta?Nu de alta dar importatori astia , chiar nu au nimic de spus?interesant!!!
Din Legea 295/2004:Safe&Sound wrote:1. Vezi ca ai voie sa detii maxim 25 de cartuse cu bila de cauciuc. Suta aia despre care vorbesti e infracțiune adica ramai fara arma sicu dosar penal.
"Procurarea muniţiei pentru armele neletale
Art. 66. ‒ (2) Posesorii armelor neletale cu destinaţia de autoapărare pot procura şi deţine maximum 100 de cartuşe pentru fiecare armă dintre cele pentru care au drept de port şi folosire."
Vezi că în Codul lui Hammurabi era voie cu 1000 de bucăți și nici nu am găsit pe undeva să se fi abrogat.
Nu înțeleg observația. Eu vorbesc de legea privind regimul armelor şi al muniţiilor în forma actualizată, în vigoare la acest moment - ai voie să deții 100 cartușe cu bilă, NU doar 25.tevez wrote:Vezi că în Codul lui Hammurabi era voie cu 1000 de bucăți și nici nu am găsit pe undeva să se fi abrogat.
http://www.plmb.ro/docs/4/LEGE%20(A)%20 ... 6-2004.pdf
Legea nr. 319/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor:
27. La articolul 66, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:
"(2) Posesorii armelor neletale cu destinația de autoapărare pot procura și deține maximum 25 de cartușe pentru o singură armă."
Sunt multe variante neactualizate pe diverse situri, inclusiv la poliția comunitară.
27. La articolul 66, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:
"(2) Posesorii armelor neletale cu destinația de autoapărare pot procura și deține maximum 25 de cartușe pentru o singură armă."
Sunt multe variante neactualizate pe diverse situri, inclusiv la poliția comunitară.
Mulțumesc pentru informație, @tevez, mă aflam în eroare și chiar riscam s-o dau în bară, deși fără intenție.
Desigur, asta dacă reușesc să-mi mai iau armă, fiindcă joi îmi expiră autorizația și tot n-am găsit CZ-ul căutat.
Desigur, asta dacă reușesc să-mi mai iau armă, fiindcă joi îmi expiră autorizația și tot n-am găsit CZ-ul căutat.
Se poate prelungi.danone wrote:Mulțumesc pentru informație, @tevez, mă aflam în eroare și chiar riscam s-o dau în bară, deși fără intenție.