Lege Noua ! Adio Artificii - Adio Rachete semnalizare SOS

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Sunteti de acord cu aceasta noua restrictie ca si posesor legal al armei letale/neletale ?

DA !
1
5%
NU !
20
95%

Total votes: 21

Luciano

Lege Noua ! Adio Artificii - Adio Rachete semnalizare SOS

Post by Luciano »

Ce parere aveti despre faptul ca nu se mai pot achizitiona de catre persoanele fizice - chiar daca sunt autorizate sa detina arme Letale sau Neletale - a artificiilor, rachetelor de semnalizare trase cu arma neletala / letala.

Parerea mea nu este deloc buna, inca o restrictie nejustificata in cazul detinatorilor de astfel de arme care oricum sunt inregistrati in scriptele BAEST.

Erau bune sa le ai la tine daca mergeai pe munte in caz de incidente, sau concursuri sportive... acum pas.
Iarasi suntem de toata jena la capitolul legislatie Arme & Munitii.

L.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
sorin mok

Post by sorin mok »

Inca un exemplu de lipsa totala de gandire.
Cum naiba sa nu poti trage o racheta de semanlizare care SEMNALIZEAZA ca te ataca ursul, ti se scufunda barca, te-ai ratacit in munti si te/a apucat apendicita!!
Personal, cred ca aia care fac aceste reguli nu/si bat capul absolut de loc cu situatiile care pot sa apara in teren.
E inca o dovada ca atunci cand a aparut legae armelor, nu ei au initiat-o, ci, fiind obligati de forurile europene, s-au scobit cu greata in cur si au dat copy/paste de pe unde au putut fara sa se gandeasca vreoa clipa la imaginea de ansamblu.
Si cica dreptul la autoaparrae e garantat de Constitiutie!
Luciano

Post by Luciano »

Asta este deocamdata, pur si simplu nu le mai poti cumpara, tocmai am fost la magazinul Arrow si pass;
Le pot achizitiona numai persoanele Juridice Autorizate ... sic. :(

Faza mai nasoala este ca detinerea si folosirea de catre persoane fizice se incadreaza la penal... cum drac au scos "Legea" in halul acesta nu-mi pot inchipui.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

Luciano wrote:Faza mai nasoala este ca detinerea si folosirea de catre persoane fizice se incadreaza la penal... cum drac au scos "Legea" in halul acesta nu-mi pot inchipui.
Ce lege zice asta ?? Stii nr., monitor oficial, ceva?
focu' si cartusu'
Nikki

Post by Nikki »

eu unul nu sunt un impatimit al muntelui,ca sa am nevoie de rachete de semnalizare,dar daca au interzis petardele alea mari...ma enervez :evil: :evil:
oricum in Europa(asa zisul complex comercial) sigur o sa vanda chinezii petarde :D
brainbyte

modificari aberante

Post by brainbyte »

Itzi spun eu cum au scos legea asta, la fel ca multe alte legi, cu partea dorsala, nu cu intelectul. Scuze pentru exprimare, dar cateodata este necesara. Poate prea des in ultimul timp. Asta apropos shi de modificarile care vor surveni in legea 295 cu privire la folosirea unui pistol cu gaz/bila, in scopul autoapararii. :evil: :evil: :evil:
GLOCK 17 9x19 - AM ALES SA NU FIU O VICTIMA.
alexm212121

Post by alexm212121 »

Cei idiodi!...

Interzic o multime de chestii folositoare de parca am fi un popor de dobitoci.

Cred ca urmeaza sa interzica detinerea si folosirea cutitelor cu lama de peste 7 cm, iar cei care vor sa detina cutite mai mari ( ca cele pt taiatul porcilor ) trebuie sa obtina autorizatie speciala de la politie, altfel se vor alege cu dosar penal.

Ah.. si sa nu uitam de topoare... trebuie sa aiba coada sub 30 cm si taisul nu prea lat... pt cele care nu indeplintesc conditiile sa se ia autorizatie de la politie, altfel dosar penal.

Iar celelalte obiecte contondente ( cum ar fi tarnacoapele, surubelnitele si sulele ) trebuie sa contina o Serie unica, si fiecare detinator sa si-o inregistreze la politie.

Lege sa nu mai fi sticle de sticla ( ca sa le sparga scandalagii sa-si taie beregatile prin baruri ) ci doar de plastic, in restaurante si localuri publice linguri si furculite de plastic ( ca la puscarie ) si scaunele sa fie de lemn de esenta moale sau din plastic, ca sa nu provoace leziuni prea grave cand isi dau unii altora cu ele in cap ( sa nu mai fie scaune cu picioare de fier )

Ah, si sa nu uitam de sportivi, toti cei care au masa musculara peste anumite baremuri ( ex. 40cm circumferinta in brat s.a.m.d ) sa se inregistreze la politie, iar cei care nu au dar vor sa obtina aceste mase musculare sa ceara autorizatie speciala de la politie.

S-ar putea ca guvernantii sa considera ca luand masurile de mai sus o sa se reduca drastic incidentele care sa necesite atentia politiei.

Nikky, in legatura cu petardele mari, daca se gasesc in Europa si le cumperi; vezi mai intai cum e cu legea, sa nu incadreze dobitocii astia la penal detinerea si folosirea lor, ca altfel imi si imaginez cum e sa ajungi la puscarie in celula cu unu' mare si rau si paros langa tine care te intreaba:
- Da tu' ce ai facut mah de esti aici?
Si tu:
- Pai.. am dat cu petarde din alea mari...
brainbyte

Post by brainbyte »

Bine asha, frate ! Zi-le ca merita ! Sunt de acord. :D :D :D
brainbyte

Post by brainbyte »

Apropos Luciano, de curiozitate, detzii (in mod legal) o arma letala ? Daca da, modelul shi calibrul. Merci mult. Cred ar trebui deschis un topic de catre, shi pentru cei care detzin arme letale, poate au cate ceva de spus. Cred ca sunt destui care au ceva de spus.
walter

Post by walter »

Pt. Soimul Maltez
Ce lege zice asta ?? Stii nr., monitor oficial, ceva?

E vorba de Legea 406 din 9 noiembrie 2006 ( publicata in M.O. nr. 956 din 28.11.2006 ) pentru modificarea si completarea Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
La art. 29 indice 4, alineatul 2 se spune :
" Se interzice persoanelor fizice confectionarea, detinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice alta operatiune cu obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T.1, T.2, precum si a artificiilor din categoria "obiecte zburatoare luminoase" si a pocnitorilor din clasa I."
La art. 31, alineatul 2 indice 1 se spune :
" Confectionarea, detinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice alta operatiune cu obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T.1, T.2, precum si a artificiilor din categoria "obiecte zburatoare luminoase" si a pocnitorilor din clasa I, efectuate fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an."
( sublinierile imi apartin )

Pe de alta parte, am intrebat la magazinul Arrow, din Timisoara, dupa ce am cumparat artificii de la ei, ce fac cu ele daca a aparut legea si nu le mai pot folosi ? Mi-au spus ca detinatorii de arme neletale nu sunt vizati de aceasta modificare si ca le pot folosi linistit. In plus, am fost astazi si la Serviciul arme de la Inspectoratul de Politie Timis si am primit un raspuns asemanator de la persoana care mi-a dat Dovada notificarii si mi-a inregistrat revolverul cumparat - nu risc sa devin infractor daca voi lansa artificii cu revolverul meu cu gaze, cu ocazia revelionului. In lege nu am gasit aceasta exceptie ( am citit-o dupa ce am fost la Politie ). Concluzia ? Face fiecare cum crede, pe pielea lui.
brainbyte

Post by brainbyte »

Modul in care este redactata legea, lasa loc de interpretari. In bine sau in rau. Nu shtiu cand o sa se emita la noi in Romania, o lege, clara shi la obiect: asta DA, asta NU. Nu in viitorul apropiat, in orice caz.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Desi sunt detinator de arme neletale,am doua arme cu aer comprimat si urmeaza sa-mi iau si un pistol cu bila(dar vreau unul rusesc) ma gandesc din ce in ce mai serios sa-mi iau o prastie :lol: calumea si sa trag cu ea pe oriunde fara sa-mi mai fac griji ca as putea sa-mi ridic legea-n cap :P .
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
sckhreech1

Post by sckhreech1 »

dar stiti cumva daca si cartusele oarbe se incadreaza in aceasta lege.......adica daca este ilegal sa trag cu blankuri de rev si craciun ?
Adrian_is

Post by Adrian_is »

In primul rand de Craciun n-ai cum sa tragi, ca oricum nu e momentul si nici legea nu ti-o permite. Legat de revelion insa, iti recomand sa intrebi la AEST( Arme, Explozibili si Substante Toxice) de la IPJ din localitatea ta, ca sa fii % sigur! Eu unul n-as fi prea sigur ca iti vor da acordul in privinta cartuselor blank! Am sa intreb si eu si iti voi spune! :)
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

walter wrote: E vorba de Legea 406 din 9 noiembrie 2006 ( publicata in M.O. nr. 956 din 28.11.2006 ) pentru modificarea si completarea Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
Multumesc.
Ca la noi la nimeni.
Astia au dat legea dupa ce importatorii au adus artificiile. Mai da-i dracu' de importatori! Sa dea faliment! Ce daca au salariati? Ce daca o parte din salariile legiuitorilor sunt platite din impozitele importatorilor? Ce daca nu mai ai voie sa folosesti un cartus luminos de semnalizare la vanatoare/ revelion, etc.? Hai sictir! :evil: (Evident, nu voua, ci astora cu legea)
focu' si cartusu'
Post Reply