Howdy!
am dat peste un pistol cu gaz marca Mechler, nemtesc. http://www.sotisbg.com/snimki_gazovo/sn ... _black.jpg
cal. 9mm, sector cu 8 cartuse + 1 pe teava....
nedumerirea mea....daca e cu gaze poate trage si cu bila de cauciuc?...
ceva pareri?
Depinde de constructia armei.
ME-69 e facut ptr gaz, probabil il poti modifica sa mearga cu bila dar daca vei trage cu cartus gaz sau zgomot nu se va re-incarca singur.
Cele cu gaz au teava obturata cu o mica grila ptr a crea presiune suficienta ptr reincarcare dupa cartus cu gaz. In timp dca folosesti in special cartuse de zgomot grila se poate deteriora-largi si tot asa nu se va reincarca singur
Modificind grila presiunea va fi mica si nu se va reincarca.
Cele cu bila au teava partial obturata de o fanta mai mare ca si grila ptr a permite trecerea bilei de cauciuc care este deformabila.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
http://www.me-sportwaffen.de/
Mie imi place de la firma Melcher ME Mod P-08 (Lugerul) si Single Action Army cu aer comprimat ( se umfla cu pompa cartusele si se pune in varf alica de 5,5)
magumul ala mi-ar placea si mie dar ma gindesc la chestia cu modificatul, sa mearga si bila de caucioc...
si mai e o chestie : scrie acolo ca energie cinetica 5.7j numai atit? atit am eu la PT 80,chiar mai mare vreo 6 j...
Sapt viitoare am sa ma duc la Oradea sa cumpar AC-ul si Autoapararea daca imi place, si sa ma inscriu in A.N.D.A.
Pina nu le tin in mina si le studiez nu sunt sigur daca ME-38 Compact-ul imi va deveni membru al familiei.
Mie imi facea cu ochiul ME-38 Magnum-ul, era mai ieftin si imi ajungea ca si pocnitoare cu cartuse de zgomot...
Dar daca te uiti pe lista de preturi vei intelege ce au pe stoc, cele scrise bold
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
De fapt e 7,5J , nu 5,7.Asta e limita legala in Germania pentru arme fara permis..Poate ca munitia lor e incarcata numai cu capsa(fara pulbere, ca la munitia Flobert).Tu cumperi cartusele de la noi, care au si ceva pulbere , bineinteles daca se potrivesc.
Deci tocmai am cumparat un pistol ME-38 Compact - Gum pret: 9 mil lei
Primele impresii:
Arata foarte bine, este bine construit -nemtesc-.
Sta bine in mina, e greu, nu pare a fi din material gen zamac.
Tragaciul merge greu in cursa completa- un copil mic nu ar putea sa traga din joaca daca accidental pune mina pe el - dar este foarte fin daca este deja armat cocosul.
Nu are recul.
Nu arata a jucarie, nu este chiar mic...
Am tras cu doua tipuri de cartuse in poligon: Zgomot - zgomotul este puternic, cred ca tras intr-o incapere te "paralizeaza" zgomotul, apare flacara la gura tevii iar daca se trage de sub 1m tinta este afectata de gaze. Bila cauciuc - ricoseaza puternic, nu penetreaza o suprafata dura, fara precizie, murdareste puternic teava, camera cartusului.
Dezavantje:
Precizie foarte proasta la bila guma, daca tintesti buricul de la 5m posibil sa atingi capul.
Nu se poate regla catarea.
Nici vorba sa pentreze PFL-ul nici macar de la 1m sau mai putin... as fi curios sa-l vad la cronograf.
Nu are fisa tehnica cu specificatii de nici un fel.
Cartusele cu guma sunt prea scumpe...