Mechler 9mm....

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Mad Max

Mechler 9mm....

Post by Mad Max »

Howdy!
am dat peste un pistol cu gaz marca Mechler, nemtesc.
http://www.sotisbg.com/snimki_gazovo/sn ... _black.jpg
cal. 9mm, sector cu 8 cartuse + 1 pe teava....
nedumerirea mea....daca e cu gaze poate trage si cu bila de cauciuc?... :shock:
ceva pareri?
Luciano

Post by Luciano »

Depinde de constructia armei.
ME-69 e facut ptr gaz, probabil il poti modifica sa mearga cu bila dar daca vei trage cu cartus gaz sau zgomot nu se va re-incarca singur.

Cele cu gaz au teava obturata cu o mica grila ptr a crea presiune suficienta ptr reincarcare dupa cartus cu gaz. In timp dca folosesti in special cartuse de zgomot grila se poate deteriora-largi si tot asa nu se va reincarca singur

Modificind grila presiunea va fi mica si nu se va reincarca.

Cele cu bila au teava partial obturata de o fanta mai mare ca si grila ptr a permite trecerea bilei de cauciuc care este deformabila.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Guest

Post by Guest »

http://www.me-sportwaffen.de/
Mie imi place de la firma Melcher ME Mod P-08 (Lugerul) si Single Action Army cu aer comprimat ( se umfla cu pompa cartusele si se pune in varf alica de 5,5)
Mad Max

Post by Mad Max »

ME-38 Compact G e super!!! gum-ball (cu bila de caucioc :lol: )
Luciano

Post by Luciano »

Ce parere ai avea de ME-38 Magnum, usor modificat sa mearga cu bila ?
Teava mai mare => precizie, putere mai mare... :idea:

Pacat ca nu au pe stoc asa ceva....
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Mad Max

Post by Mad Max »

magumul ala mi-ar placea si mie dar ma gindesc la chestia cu modificatul, sa mearga si bila de caucioc... :idea:
si mai e o chestie : scrie acolo ca energie cinetica 5.7j numai atit? atit am eu la PT 80,chiar mai mare vreo 6 j...
Luciano

Post by Luciano »

Asa scrie asa este, nu-si permit nemtii sa dea inf eronate si asta poate dovedi cit de eficace sunt jucariile cu bila... :D
Mad Max

Post by Mad Max »

s-ar putea sa ai dreptate
oricm, te-ai hotarit la vreun model? :D
Luciano

Post by Luciano »

Sapt viitoare am sa ma duc la Oradea sa cumpar AC-ul si Autoapararea daca imi place, si sa ma inscriu in A.N.D.A.
Pina nu le tin in mina si le studiez nu sunt sigur daca ME-38 Compact-ul imi va deveni membru al familiei.
Mie imi facea cu ochiul ME-38 Magnum-ul, era mai ieftin si imi ajungea ca si pocnitoare cu cartuse de zgomot...

Dar daca te uiti pe lista de preturi vei intelege ce au pe stoc, cele scrise bold
Mad Max

Post by Mad Max »

aha, deci pina la urma tot ME 38 compact ramine o alegere, nu?
si ca AC ce iti iei?
si care e treaba cu A.N.D.A.?
Dabija

Post by Dabija »

A.N.D.A. = Asociatia Nationala a Detinatorilor de Arme =
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Dabija

Post by Dabija »

Mad Max wrote:ME-38 Compact G e super!!! gum-ball (cu bila de caucioc :lol: )
Pacat ca e model compact ... mie imi plac modelele cu teava lunga ...chiar daca sunt mai incomode ... dar arata a revolvere nu a jucarele

ex. tot de pe acolo 324122 ME ME Single-Action Army,
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Luciano

Post by Luciano »

Ce mi se pare ciudat la ME-38 este enrgia cinetica 5,7 J fata de Reck 60 de la Arrow care este declarat la 30 J.
Guest

Post by Guest »

De fapt e 7,5J , nu 5,7.Asta e limita legala in Germania pentru arme fara permis..Poate ca munitia lor e incarcata numai cu capsa(fara pulbere, ca la munitia Flobert).Tu cumperi cartusele de la noi, care au si ceva pulbere , bineinteles daca se potrivesc.
Luciano

Post by Luciano »

Deci tocmai am cumparat un pistol ME-38 Compact - Gum pret: 9 mil lei

Primele impresii:
Arata foarte bine, este bine construit -nemtesc-.
Sta bine in mina, e greu, nu pare a fi din material gen zamac.
Tragaciul merge greu in cursa completa- un copil mic nu ar putea sa traga din joaca daca accidental pune mina pe el - dar este foarte fin daca este deja armat cocosul.
Nu are recul.
Nu arata a jucarie, nu este chiar mic...

Am tras cu doua tipuri de cartuse in poligon:
Zgomot - zgomotul este puternic, cred ca tras intr-o incapere te "paralizeaza" zgomotul, apare flacara la gura tevii iar daca se trage de sub 1m tinta este afectata de gaze.
Bila cauciuc - ricoseaza puternic, nu penetreaza o suprafata dura, fara precizie, murdareste puternic teava, camera cartusului.

Dezavantje:
Precizie foarte proasta la bila guma, daca tintesti buricul de la 5m posibil sa atingi capul.
Nu se poate regla catarea.
Nici vorba sa pentreze PFL-ul nici macar de la 1m sau mai putin... as fi curios sa-l vad la cronograf.
Nu are fisa tehnica cu specificatii de nici un fel.
Cartusele cu guma sunt prea scumpe...
Post Reply