arcuri si sageti
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
arcuri si sageti
Si-a facut careva dintre voi ( sau a incercat sa faca ) vreun arc si sageti care sa mearga cel putin cat sa poata fi considerat arc ?
Probabil doar cei pasionati vor avea rabdare sa confectioneze arcuri si sageti ,procesul implicand cautarea unor arbori (zada[tisa],corn,alun) ,alegerea unei crengi cu forma potrivita ;dupa aceasta etapa(eu procedez asa ,obiectiile sau sugestiile sunt binevenite ) ,lemnul este decojit si pregatit pentru a fi incordat .Cred ca aproximativ doua luni ,doua luni si jumatate este o perioada de timp suficienta pentru uscarea lemnului .
Probabil doar cei pasionati vor avea rabdare sa confectioneze arcuri si sageti ,procesul implicand cautarea unor arbori (zada[tisa],corn,alun) ,alegerea unei crengi cu forma potrivita ;dupa aceasta etapa(eu procedez asa ,obiectiile sau sugestiile sunt binevenite ) ,lemnul este decojit si pregatit pentru a fi incordat .Cred ca aproximativ doua luni ,doua luni si jumatate este o perioada de timp suficienta pentru uscarea lemnului .
-
Guest
mai, sunt curios de cum ai reusit.
am incercat cu alun (de 3 ori ) si cu salcam (de 2 ori) si nu am reusit nimik desi lam uscat si prelucrat f frumos.
au cedat.
si inca ceva
lemnul de tisa este tot una cu zada?
sunt tare curios.
te rog sa scrii pe mail pt ca nu sunt logat si nu prea stau bine cu netul.
cristi@completdesign.com
chiar vreau sa vorbim
am incercat cu alun (de 3 ori ) si cu salcam (de 2 ori) si nu am reusit nimik desi lam uscat si prelucrat f frumos.
au cedat.
si inca ceva
lemnul de tisa este tot una cu zada?
sunt tare curios.
te rog sa scrii pe mail pt ca nu sunt logat si nu prea stau bine cu netul.
cristi@completdesign.com
chiar vreau sa vorbim
-
Guest
-
Guest
salutari
am gasit un site fain
www.tircuarcu.ro
arcuri frumoase si se pare si bune
am comandat unul
astept sa vina comanda
toate bune
cristi
am gasit un site fain
www.tircuarcu.ro
arcuri frumoase si se pare si bune
am comandat unul
astept sa vina comanda
toate bune
cristi
-
Guest
Eu sunt Cristi cu "C ":D Postul de sus e al cui cristi cu "c". Cred ca arcurile de pe linkul dat de cristi sunt facute in Ungaria si cred (daca sunt alea) ca isi merita banii.
http://www.atarn.org/magyar/magyar_2/bow.htm
http://www.atarn.org/magyar/magyar_2/bow.htm
-
Soimul Maltez
-
Guest
salutari la toata lumea
Nu am primit arcul comandat, desi trebuia ieri sa ajunga
astept cu sufletul la gura sa ajunga macar azi
Am comandat unul cam tare, dar doresc sa incerc si o vanatoare cu el.
Cu sagetile...am constatat cu surprindere ca ale mele sunt de 80 de cm cad trebuiau sa fie de 90 .
Asta e, am sa fac altele (vorba aia ...mai bune si mai frumoase).
Imediat am sa incerc sa ma autentific ca soimu` cum ma loghez pe alte forumuri
cristi
Nu am primit arcul comandat, desi trebuia ieri sa ajunga
astept cu sufletul la gura sa ajunga macar azi
Am comandat unul cam tare, dar doresc sa incerc si o vanatoare cu el.
Cu sagetile...am constatat cu surprindere ca ale mele sunt de 80 de cm cad trebuiau sa fie de 90 .
Asta e, am sa fac altele (vorba aia ...mai bune si mai frumoase).
Imediat am sa incerc sa ma autentific ca soimu` cum ma loghez pe alte forumuri
cristi
salut deci
Da, am mai tras cu arcul, am avut unul de tir de la Reghin, nu unul din comert, unul chiar de tir...foarte tare.
Am mai tras destul de mult cu un arc de vanatoare cu role...
Am incercat sa confectionez unul si am avut esecuri repetate.
Ori lemnul avea cate un nod si ceda ori nu aveau forta aceea exploziva a unui arc de calitate. Asa ca am renuntat la incercari .
Cu sagetile...nu o sa dau bani pe ele , cred ca sunt prea scumpe si oricine poate confectiona ceva acceptabil la o zecime din pret.
Voi ce credeti?
neaparat carbon?
Da, am mai tras cu arcul, am avut unul de tir de la Reghin, nu unul din comert, unul chiar de tir...foarte tare.
Am mai tras destul de mult cu un arc de vanatoare cu role...
Am incercat sa confectionez unul si am avut esecuri repetate.
Ori lemnul avea cate un nod si ceda ori nu aveau forta aceea exploziva a unui arc de calitate. Asa ca am renuntat la incercari .
Cu sagetile...nu o sa dau bani pe ele , cred ca sunt prea scumpe si oricine poate confectiona ceva acceptabil la o zecime din pret.
Voi ce credeti?
neaparat carbon?
-
Soimul Maltez
Ce model ai comandat?Care este cel mai puternic model din cele vazute pe site-ul www.tircuarcu.ro?Esti multumit de modelul comandat?Ai avut nevoie de notificare?Raspunde-mi pe mp daca vrei.soimu` wrote:am primit arcul
este foarte bun
sunt multumit de calitate si performante
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
deobicei ce puteri au astea si in ce departare poti sa tragi(preciz) cu ele?
Am vazut ca in USA se vaneaza caprioare si mistreti cu arcuri, arcurile de pe www.tircuarcu.ro au puterea de a omori o caprioare
Tare m-a impresionat filmuletele de pe situl respectiv, poate voi cumpara si io un arc
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
Sunt cu siguranta arcuri de tir si nu de vanatoare,acestea din urma fiind mult mai scumpe si avand sisteme mai complicate de intindere a coardei care maresc foarte mult forta arcului si implicit viteza sagetii.Chiar si varful sagetilor care sunt comercializate pe www.tircuarcu.ro demonstreaza ca arcul este special pentru tir.Cu astfel de varf de sageata nu se merge la vanatoare.
ADRIAN
1. arcul comandat este cel mai puternic care lau avut.
Am comandat mai puternic (in ciuda sfaturilor primite de la ei sa nu iau puternic ca...si ca... am insistat).
Al meu e de 44 # unde # este? nici ei nu au stiut sa spuna, daca cele de vanatoare sunt exprimate in lbs a lor nu stiu in ce sunt...asta e.
Oricum, am mai tras in paralel cu unul de 35 lbs de vanatoare (cu role) si nu e diferenta prea mare.
2.Distanta maxima 100 m dar sagetile mele nu sunt cele mai bune (mai am de lucrat mult pana sa iasa perfect).
3. In ce priveste caprioara...cred ca la maxim 20 m ar cadea,dar, aproape sigur ca nu imediat.
De fapt, cine a fost interesat de vanatoarea cu arcul, stie ca vanatul sagetat nu cade imediat. Nu e ca la glont unde viteza f mare a proiectilului creaza un soc f puternic care ingenuncheaza vanatul. La arc, in general moartea se datoreaza hemoragiei. Din aceasta cauza varfurile sunt concepute sa taie f bine si sa patrunda adanc. Daca o sageata ar avea o viteza apropiata de glont ar putea f bine sa aibe varful ca acesta, adica bont.
4. Distanta la care precizia e maxima este cam 30 m cu mentiunea ca, arcul meu Kasai este mai precis (spun eu) ca unul de vanatoare unde zvacnirea corzii ridica ceva probleme. Un alt avantaj este ca, la arcul clasic, incordarea se face...cat e nevoie pe cand la unul cu role (scripeti) ea este maxima intodeauna, chiar daca tragi la 5 m.
ei, astea ar fi...
Soimule maltez, acum o sa trimit ceva pe privat...k?
Am comandat mai puternic (in ciuda sfaturilor primite de la ei sa nu iau puternic ca...si ca... am insistat).
Al meu e de 44 # unde # este? nici ei nu au stiut sa spuna, daca cele de vanatoare sunt exprimate in lbs a lor nu stiu in ce sunt...asta e.
Oricum, am mai tras in paralel cu unul de 35 lbs de vanatoare (cu role) si nu e diferenta prea mare.
2.Distanta maxima 100 m dar sagetile mele nu sunt cele mai bune (mai am de lucrat mult pana sa iasa perfect).
3. In ce priveste caprioara...cred ca la maxim 20 m ar cadea,dar, aproape sigur ca nu imediat.
De fapt, cine a fost interesat de vanatoarea cu arcul, stie ca vanatul sagetat nu cade imediat. Nu e ca la glont unde viteza f mare a proiectilului creaza un soc f puternic care ingenuncheaza vanatul. La arc, in general moartea se datoreaza hemoragiei. Din aceasta cauza varfurile sunt concepute sa taie f bine si sa patrunda adanc. Daca o sageata ar avea o viteza apropiata de glont ar putea f bine sa aibe varful ca acesta, adica bont.
4. Distanta la care precizia e maxima este cam 30 m cu mentiunea ca, arcul meu Kasai este mai precis (spun eu) ca unul de vanatoare unde zvacnirea corzii ridica ceva probleme. Un alt avantaj este ca, la arcul clasic, incordarea se face...cat e nevoie pe cand la unul cu role (scripeti) ea este maxima intodeauna, chiar daca tragi la 5 m.
ei, astea ar fi...
Soimule maltez, acum o sa trimit ceva pe privat...k?